De kabel sluit je aan op de transformator met behulp van de kabelschoenen. Deze leveren wij standaard bij elke transformator. De kabelschoenen dienen voornamelijk om oververhitting en daarmee schade te voorkomen.
Bevestiging transformator
Het beste kan de transformator van de grond af, bijvoorbeeld op een paal of muur, worden bevestigd op een plaats waar deze niet nat kan worden. Houd dus rekening met inregenen, sproei-installaties en buitenkranen.
Je kan ze dus gewoon in de zekeringskast hangen. Is een DIN-rail montage niet mogelijk, dan kan je de voeding/transfo op een apart paneel naast de zekeringskast monteren. Indien er bij de lamp extra ruimte is, bijvoorbeeld in een vals plafond of bovenop keukenkastjes, dan kan je de voeding/transfo hier verbergen.
Een transformator kan dus bijvoorbeeld, een hoge wisselspanning omzetten in een lage wisselspanning en andersom, met weinig verliezen. Een transformator werkt met behulp van twee spoelen: de primaire spoel en de secundaire spoel. In de primaire spoel wordt een snel wisselend magneetveld opgewekt.
In de meeste gevallen heb je bij een deurbel of gong 8, 12 of 24 volt nodig. Sommige beltransformatoren hebben verschillende voltage aansluitingen. Zo kun je er verschillende voltages op aansluiten. Een beltransformator als deze kan bijvoorbeeld zowel 8, 12 of 24 volt bellen of gongen aansturen.
Het 'brommen' van trafo's wordt veroorzaakt door trillingen. Indien het geluid bij een conventionele trafo's niet te herleiden is naar een bepaald defect, kan het geluid ontstaan door een magnetisch veld. Het magnetisch veld ontstaat in de behuizing van het armatuur.
Ja! Transformatoren werken in alle richtingen. Je kan probleemloos de transformator via de secundaire voeden en de belasting aan de primaire aansluiten.
2 minuten per jaar is redelijk, 120 keer een seconde lang. Standaard verbruikt de transformator dan het dubbele, zeg 6 Watt, maar in combinatie met de aansturing van het relais is dat 7 Watt. Dat is 4 Watt extra. Kosten per jaar is 0,000233 kWh * 0.25 euro = 0,000058 euro per jaar!
Een transformator met een belasting van 20-70W is ontworpen voor twee lampen. Om ervoor te zorgen dat je de levensduur van de transformator niet verzwakt, zou de collectieve wattage van de twee lampen niet moeten werken op 100% van de maximale belasting.
Wordt een CC-led verkeerd aangesloten, dan brandt de led in het algemeen door zodra de stroom wordt aangesloten. Wordt een CC-led aangesloten op het moment dat er al stroom op de kring staat, dan is schade aan een of meer leds aannemelijk.
Inbouwspot met transformator
Wanneer de inbouwspot beschikt over een externe transformator zul je uiteraard de transformator moeten verbinden met de Wago klemmen en het stroomnetwerk in plaats van de inbouwspot. Vervolgens verbind je de transformator weer met de inbouwspots.
De meeste oudere gongen werken op 8 volt in Nederland, maar een Nest, Ring of Unifi deurbel heeft meer vermogen nodig. Bijna alle getest deurbellen vragen minimaal 12volt en kunnen tot circa 24volt aan zonder problemen.
De negatieve draad is vrijwel altijd zwart. Sommige positieve draden zijn rood, soms wit of een andere kleur. Soms is er alleen een markering te zien, in dat geval: + Positief is dan de draad met de markering (stippels of een doorlopende streep).
Voeding : Batterij / Bedraad
Standaard is dit 8 Volt met 1 Amp. De meeste deurbellen werken hier probleemloos mee. Voor optimaal gebruiks resultaat adviseren we om de 8 Volt te vervangen door 12 Volt.
De standaard deurbel verbruikt 0,003 kWh per uur, dus 0,072 kWh per dag [1]. Dit maal 365 dagen in een jaar staat gelijk aan een verbruik van 26,3 kWh per jaar. Wetend dat 1 kWh gemiddeld 23 cent kost [3], zijn de kosten van een elektrische deurbel dan 6,05 euro per jaar.
Het rendement (als de transformator NIET ideaal is) kun je dan uitrekenen door het vermogen aan de primaire en secundaire kant te vergelijken. Alleen: Je weet niet hoeveel stroom er primair loopt en je kunt met deze gegevens Pp niet uitrekenen.
Een laptop adapter kan warm worden bij gebruik. Dit is een normaal effect en een gevolg van de werking van de transformator in de adapter. De transformator zet de wisselspanning van het lichtnet om in gelijkspanning die de laptop nodig heeft. Hierbij gaat energie verloren die als warmte vrijkomt.
Transformatoren of afgekort trafo's zijn nodig wanneer er lagere werkspanningen gerealiseerd moeten worden. Sommige producten opereren bij lagere spanningen dan netspanning. Het is dus noodzakelijk ervoor te zorgen dat de juiste werkspanning wordt bereikt, dit is mogelijk met transformatoren.
Zet de deurbel transformator uit
Een dergelijke deurbel transformator wordt vaak aangeduid met de term 'beltrafo'. De beltrafo bevindt zich meestal ergens in de meterkast maar soms ook direct naast de groepenkast.
Opmerking: als je de Ring Doorbell 2 aansluit op een bestaande deurbel, is een transformator met een spanning van 8-24 VAC vereist. Als de bedrading rechtstreeks op een transformator wordt aangesloten, moet een weerstand worden gebruikt. Plaats de batterij in de onderkant van de Ring Doorbell 2 totdat deze vastklikt.
Een bedrade deurbelset bestaat uit een beldrukker, deurbelontvanger (ook wel gong genoemd) en deurbel snoer. Kies jij voor een draadloos model? Dan is de deurbel draad uiteraard niet nodig.
Het lijkt er idd op dat hij versleten is. In de trafo zit een thermische beveiliging die de trafo beveiligd tegen hitte door bv overbelasting. Doordat deze misschien niet goed meer functioneerd kan het betreffende probleem voorkomen. Er zit dan niks anders op dan vervangen, en dan lieft voor een iets zwaardere.
Dimbare LED lampen zorgen voor een gezellige sfeer. Het dimmen van LED werkt echter net wat anders dan het dimmen van conventionele verlichting. Zo kan LED verlichting bij het gebruik van een verkeerde dimmer gaan flikkeren of een zoemend geluid maken.