Sommige Android tablets kunnen via MicroHDMI of USB-C met een adapter naar de HDMI ingang van uw tv om het scherm op uw tv te krijgen. Tegenwoordig is de meest gebruikte aansluiting USB-C. Er zijn USB-C naar HDMI adapters te verkrijgen.
De meest voor de hand liggende oplossing is het gebruik van een HDMI-kabel. Deze kabel is geschikt voor zowel beeld als geluid en kan dus alles direct van je Android tablet op je tv weergeven, mits je tv natuurlijk over een HDMI-ingang beschikt.
Elke HDMI-ingang fungeert als kanaal en geeft de audio en video van het aangesloten apparaat weer. De meeste tv-afstandsbedieningen hebben een Ingang-knop waarmee u van de ene ingang naar de volgende gaat. Druk herhaaldelijk op de Ingang-knop totdat de juiste HDMI-ingang op de tv wordt weergegeven.
Streamen kan via alle apps die ondersteund worden. Dit zijn onder andere YouTube, Netflix en de app van de NPO. Je opent de app op je smartphone of laptop en je geeft de opdracht om de video af te spelen op een tv. De Chromecast of Google Cast maakt direct verbinding met internet.
Controleer of alles in orde is met uw WiFi- en tijdinstellingen. Controleer of uw castingapparaat (smartphone of computer) en de tv verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Start uw draadloze router opnieuw op. (Koppel de router los en wacht ongeveer 30 seconden voordat u de stroom weer inschakelt.)
Je ziet vaak op een winkelpagina of op de doos wanneer de technologie ingebouwd is. De castcontroller, zoals de bron genoemd wordt, kan een iPhone, iPad, Android-smartphone of -tablet, een Mac- of Windows-computer of zelfs een Chromebook zijn. Die bron wordt de afstandsbediening van de media die je afspeelt.
HDMI. Om een losse tv-ontvanger, blu-rayspeler of spelcomputer aan te sluiten, gebruik je bijna altijd de HDMI-aansluiting. Een moderne tv heeft meestal 2 tot 4 HDMI-aansluitingen. Heb je veel verschillende apparaten, dan kan het handig zijn om een tv te kopen met zoveel mogelijk HDMI-aansluitingen.
De verbinding tussen de laptop en de televisie legt u in de meeste gevallen met behulp van een HDMI kabel. Dit betekent dat uw laptop een HDMI aansluiting moet hebben. Alle moderne televisies beschikken over een dergelijke aansluiting. De maximale lengte van een HDMI kabel is vijf meter.
Soms is het verhelpen van de HDMI-verbinding zo eenvoudig als een andere kabel of poort gebruiken. 1 Zorg ervoor dat de HDMI-kabel aan beide uiteinden goed is aangesloten. 2 Probeer een andere HDMI kabel. 3 Sluit je HDMI-apparaat aan op een andere HDMI-poort.
Internetverbinding: je apparaten moeten meestal verbonden zijn met je thuisnetwerk (wifi) om live tv te kijken. Inlog en wachtwoord Google Play Store (bij Android-apparaat) of iTunes (bij iPhone of iPad): de meeste providers hebben een app, sommige ook een website waarop je tv kunt kijken.
Zorg er ook voor dat je de batterijbesparingsmodus hebt ingeschakeld op je Android-apparaat. Open de Google Home-app op je telefoon. Klik op het apparaat waarnaar je het scherm wilt casten. Klik op Mijn scherm casten en vervolgens op Scherm casten.
USB HDMI signalen verzenden via USB C
Je hebt dan alleen maar een USB C naar HDMI adapter nodig. Die sluit je aan op een USB C poort in je computer, vervolgens sluit je de HDMI kabel van op de HDMI uitgang van je beeldscherm aan, en klaar is kees!
HDMI staat voor High-Definition Multimedia interface en draagt zowel video- als audiosignalen digitaal over. Doordat het signaal ongecomprimeerd wordt overgedragen is de geluids- en beeldkwaliteit beter dan bij analoge aansluiting zoals SCART of het wel digitale DVI.
Laptop zonder hdmi ingang
Als je een laptop hebt zonder hdmi ingang, dan heb je zeer waarschijnlijk wel een laptop met usb-c ingang of een Mini Displayport. Nieuwere en dunnere laptops en MacBooks maken gebruiken van het type usb-c aansluiting om naast data, beeld en geluid te kunnen uitwisselen.
De hdmi aansluiting is de meest gebruikte beeldaansluiting op een laptop.
Een Micro-HDMI naar HDMI kabel is voldoende om alsof je laptop aan te sluiten op een TV met HDMI-poort.
Klik op de Start-knop, en typ “Probleem oplossen” in het zoekvenster. Klik op probleem oplossen, klik vervolgens op “Hardware en geluid”. Onder Hardware en geluid, klik op “hardware en apparaten”. Een pop-up zal verschijnen, klik op “Volgende” om probleem oplossen van hardware aan te vangen.
Internet aansluiting vereist
Voordat je thuis een Smart TV kunt gaan gebruiken moet je dus een internetverbinding tot bij de televisie kunnen krijgen. Op de Smart TV zit een netwerkaansluiting waar je gewoon een netwerkkabel kunt inprikken.
Naast het televisietoestel heb je ook een aantal apparaten nodig om het digitale signaal te ontvangen en naar je tv te sturen. Welke apparaten dat zijn, hangt af van je provider. Bij BelgacomTV heb je een modem en een decoder nodig, bij Telenet Digital TV zijn dat een modem, een digibox en een splitter.
Voor een Chromecast (niet de audioversie) heb je een televisie met een vrije hdmi-poort nodig. Daarnaast heb je een wifi-verbinding nodig, waar je Android-toestel ook mee verbonden is. Om de Chromecast in te stellen, gebruik je de Google Home-app. Deze app vind je via onderstaande knop in de Play Store.
Een gemakkelijke en relatief goedkope manier om je gewone TV smart te maken, is door gebruik te maken van Google Chromecast. Dit is een Wi-Fi ontvanger die je op een HDMI-aansluiting van de TV aansluit. De Chromecast kan verbinding maken met internet, en het beeld afspelen naar de TV.
Alle Chromecast-apparaten vereisen een tv met High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) 1.3 of hoger ingebouwd. HDCP 2.2 is vereist om 4K-content te ondersteunen. De meeste tv's die 5 jaar oud of nieuwer zijn en een HDMI-poort hebben, hebben minstens 1 poort die HDCP 2.2 ondersteunt.