De meeste bluetooth zenders sluit je aan op de 3.5 mm jack (ofwel AUX) uitgang van je TV (let op: helaas hebben niet alle TV's hebben deze uitgang). Het koppelen van de bluetooth zender en de koptelefoon werkt vervolgens door simpelweg de 'bluetooth pairing' knop op beide apparaten ingedrukt te houden.
Zet de hoofdtelefoon of luidspreker uit. Stel de Bluetooth-instellingen van uw Android-apparaat in op ON (Aan) en wis de apparaatgegevens van de hoofdtelefoon of luidspreker. Zet de hoofdtelefoon of luidspreker aan. Voer de koppelingsprocedure opnieuw uit.
Het aansluiten van jouw headphone gaat heel eenvoudig. Nagenoeg alle bekabelde koptelefoons worden geleverd met een 3.5 mm aansluiting. Die past op bijna alle denkbare apparaten: je smartphone, tablet, laptop, pc, MP3-speler en CD-speler bijvoorbeeld. Professionele apparatuur heeft soms een 6.3 mm aansluiting.
Wanneer de speakers in de draadloze koptelefoon de elektrische signalen ontvangen, gebruiken ze elektromagneten om fysieke vibraties te creëren op het speaker membraan. De vibratie wordt door de lucht verstuurd en door de luisteraar ontvangen als een hoorbaar geluid.
Een draadloze bluetooth koptelefoon kun je standaard alleen aansluiten op televisies die beschikken over bluetooth. Heeft jou tv geen bluetooth maar heb je al wel een bluetooth koptelefoon dan kun je een bluetooth tv transmitter overwegen.
De meeste televisies, soundsystemen of computers hebben een bluetooth functie – geschikt om via een bluetooth koptelefoon naar je films, games of muziek te luisteren.
Niet alle TV's zijn voorzien van Bluetooth, maar er is een manier om het toe te voegen. Om Bluetooth toe te voegen aan jouw TV: Controleer of jouw TV Bluetooth-compatibel is. Kijk naar de audio-uitgangen op de TV.
Start de tv op, open het menu en ga naar de instellingen. Vind hier een kopje geluid (soms audio) en vind de lijst waar de tv-speakers aangevinkt staan. Als er in dezelfde lijst bluetooth staat, kun je een bluetooth speaker of koptelefoon koppelen.
Nieuw Bluetooth-apparaat koppelen lukt niet
Schakel de Bluetooth op je device uit en zet je device uit. Zet je device en Bluetooth-apparaat weer aan. Schakel Bluetooth weer in. Probeer opnieuw verbinding te maken.
Als je de hoofdtelefoon of oordopjes al eerder aan een ander apparaat hebt gekoppeld, dan moet je deze handmatig in detecteerbare modus zetten. In deze modus kunnen ze gevonden worden. In veel gevallen activeer je deze modus door de aan-knop langer ingedrukt te houden.
Controleer of de Vliegtuigstand is uitgeschakeld. Bluetooth in- en uitschakelen:Selecteer Start en selecteer vervolgens Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten. Schakel Bluetooth uit, wacht een paar seconden en schakel het weer in.
Controleer het uitvoerapparaat onder Uitvoer . U kunt ook met de rechtermuisknop op het pictogram Geluid in de taakbalk klikken en Geluidsinstellingen openen selecteren. Selecteer Koptelefoon . Als de hoofdtelefoon nog steeds niet werkt, probeert u deze los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten.
Bluetooth inschakelen via Instellingen in Windows 10
Klik op de start-knop en selecteer Instellingen uit het menu. Klik nu op Apparaten in het Instellingen menu. Uit het linker menu klik op Bluetooth en andere apparaten, schakel Bluetooth in door op de aan / uit knop te klikken.
Bluetooth is een open standaard, wat betekent dat iedereen de technologie vrij kan gebruiken zonder een licentie nodig te hebben. Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom bluetooth al een tijdje bestaat en in steeds meer apparaten zit ingebouwd.
Door apparaatinformatie tussen apparaten uit te wisselen en te registreren (koppelen), kunt u ze met elkaar verbinden. Om een Bluetooth-apparaat te kunnen gebruiken, moet u het eerst met een ander Bluetooth-apparaat koppelen. Koppelen is vergelijkbaar met het uitwisselen van telefoonnummers.