De Griekse taal wordt geschreven in het Griekse alfabet (Nieuwgrieks: Ελληνικό αλφάβητο, ellinikó alfávito). Dit alfabet is in de oudheid (rond de 9e eeuw v. Chr.) ontwikkeld uit het Fenicische alfabet en bestaat uit 24 letters.
Het Grieks alfabet (Koptisch alfabet) heeft 24 letters in tegenstelling tot de 26 verschillende letters die wij in ons alfabet hebben. Het zijn zeven klinkers en zeventien medeklinkers en het Griekse vraagteken wordt geschreven als een puntkomma (;).
Je kunt wisselen tussen de verschillende toetsenborden (bijvoorbeeld Grieks en Internationaal) via Ctrl+Shift+spatiebalk. Rechts onderin je scherm zie je welk toetsenbord je gebruikt. Bij iedere Ctrl+Shift+spatiebalk komt het volgende toetsenbord in je rijtje aan de beurt.
Grieks is niet moeilijk.
Dit komt mede omdat het Griekse alfabet totaal anders is als het Nederlandse alfabet. ZO bestaat het uit tekens die wij niet kennen en lijkt het net als het Chinees op een moeilijke taal. Echter wanneer je het Griekse alfabet onder de knie hebt dan gaat de rest erg snel.
ja (interjection): ναι
De Griekse taal wordt geschreven in het Griekse alfabet (Nieuwgrieks: Ελληνικό αλφάβητο, ellinikó alfávito). Dit alfabet is in de oudheid (rond de 9e eeuw v. Chr.) ontwikkeld uit het Fenicische alfabet en bestaat uit 24 letters.
Op Windows-computers kan een ß op diverse manieren gemaakt worden: door met de alt-toets ingedrukt 0223 of 225 te typen, door ctrl + alt + s in te drukken of, indien het toetsenbord ingesteld staat op Verenigde Staten (internationaal), door het indrukken van alt gr + s . Op de Mac kan dit met ⌥ Opt + s .
Ga onder Hulpmiddelen voor vergelijkingen naar het tabblad Ontwerpen en klik in de groep Symbolen op de pijl bij Meer. Klik op de pijl naast de naam van de symboolset en selecteer vervolgens de symboolset die u wilt weergeven. Klik op het symbool dat u wilt invoegen.
De zèta of dzèta (kapitaal Ζ, onderkast ζ, Oudgrieks ζῆτα, Nieuwgrieks ζήτα) is de zesde letter van het Griekse alfabet. De zèta werd in het Oudgrieks uitgesproken als /zd/, zoals in misdienaar, of /dz/, zoals in broodzak. De uitspraak is in het Nieuwgrieks steeds als /z/. ζ' is het Griekse cijfer voor 7, ζ voor 7000.
De alfa (hoofdletter Α, kleine letter α, Grieks ἄλφα, ook wel gespeld als alpha) is de eerste letter van het Griekse alfabet. De hoofdletter Α is gelijk aan de Latijnse letter A. α' is het Griekse cijfer voor 1, ,α voor 1000.
De fi, of phi, (hoofdletter Φ, kleine letter φ of ϕ, Oudgrieks: φῖ) is de 21e letter van het Griekse alfabet.
De omikron (hoofdletter Ο, kleine letter ο) (ὂ μικρόν, letterlijk kleine o, in tegenstelling tot de omega, de grote o) is de vijftiende letter van het Griekse alfabet. De omikron wordt uitgesproken als /ɔ/, zoals in orde.
De omega (hoofdletter Ω, kleine letter ω, Grieks: ω μεγα, lett. grote o) is de 24e en laatste letter van het Griekse alfabet.
Selecteer de ¹ uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.
De 'ß' bestaat alleen in de Duitse taal. Geen wonder, dat men erover struikelt. De letter heet officieel 'eszett', maar men schrijft 'ß'. In Duitsland heeft hij diverse benamingen zoals 'Buckel-S' of 'Straßen-S'.
vierkante meter eerst de m en dan AltGr en Ctrl en 2 tegelijk.
De tau [/tɑu/], (hoofdletter Τ, kleine letter τ, Grieks: ταυ) is de 19e letter van het Griekse alfabet. τ' is het Griekse cijfer voor 300, ,τ voor 300 000.
De pi (hoofdletter Π, onderkast π, Grieks: π) is de zestiende letter van het Griekse alfabet. π' is het Griekse cijfer voor 80 en ,π voor 80 000 (een komma voor de letter geeft een duizendtal aan).
sorry (interjection): συγγνώμη
De Grieken noemen hun siësta “messimeri”. Rond 14:00 uur en 17:00 uur doen de Grieken een dutje en sluiten ze de deuren van hun winkeltjes. Voor de Grieken is dit middagdutje heel normaal en het is dan ook erg onbeleefd om iemand te storen rond dit tijdstip.