U kunt een brommer op verschillende plekken over laten schrijven, bijvoorbeeld bij een kentekenloket, een PostNL-locatie, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie. Het kenteken wordt dan op naam van de nieuwe eigenaar gezet. U kunt er ook voor kiezen om de brommer online over te laten schrijven.
Voor het overschrijven van een scooter ga je samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket. Er zijn maar liefst 750 loketten in Nederland, er is dus altijd wel een loket in de buurt. Een medewerker van het Kentekenloket zet de scooter vervolgens op naam van de nieuwe eigenaar en regelt een tenaamstellingscode.
Je kunt het kenteken over laten schrijven bij een kentekenloket, een PostNL-locatie, een RDW keuringsstation of een RDW balie. Ook is het mogelijk om de scooter online over te laten schrijven. Hoe het online overschrijven van een scooter werkt en wat de voorwaarden zijn, kun je hier lezen.
Ja, onder bepaalde voorwaarden kunt u ook online het kenteken van de scooter overschrijven. Dit zijn de voorwaarden: U beschikt over de kentekencard en de tenaamstellingscode van de scooter die u wilt overschrijven. Het is niet mogelijk om met een 'papieren' kentekenbewijs online de scooter over te schrijven.
Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk een scooter online over te schrijven. Je hoeft dan niet meer naar een balie of loket. Je hebt het tijdelijk documentnummer en de tenaamstellingscode van het voertuig dat je wilt overschrijven.
De kentekencard is persoonsgebonden en wordt vervangen als het voertuig weer verkocht wordt. Ga naar het postkantoor met de kentekenpapieren die je van ons gekregen hebt. Vergeet ook niet om je legitimatiebewijs mee te nemen en je pinpas of contant geld. Het kost iets meer dan 10 euro om een scooter op naam te zetten.
Kosten overschrijven brommer
Dat geldt zowel als u het kenteken online op naam zet, naar de Jumbo gaat of het regelt via een kentekenloket. De kosten voor een brommer overschrijven bedragen overal 10,40 euro. Wie deze kosten betaalt maakt niet uit. Vaak doet de koper dit, maar dat hoeft niet.
Als je kiest om het kenteken over te schrijven bij een supermarkt dan gaat dat eigenlijk hetzelfde in zijn werk als bij de tenaamstelling bij een kentekenloket. Je kunt bij sommige supermarkten, zoals de Jumbo of Albert Heijn terecht voor de overschrijving.
Verkoop aan particulier of rechtspersoon
- het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs (als u een papieren kentekenbewijs heeft). Het voertuig dat u verkoopt houdt u nog. De koper regelt de overschrijving van het voertuig bij een kentekenloket van Post NL of van Kentekenloket BV of een RDW-balie.
Auto, motor, scooter of boot gekocht? Dan moet je als nieuwe eigenaar het kentekenbewijs op jouw naam laten zetten. Bij een PostNL-punt is dit zo gedaan.
Manier 2: kenteken overschrijven bij een kentekenloket
De kosten voor het overschrijven van een kenteken bedragen € 11,40. Je ontvangt direct het tenaamstellingsversslag met daarop de eerste vier cijfers van de tenaamstellingscode.
Autoredacteur Niek Schenk: ,,Ja, u mag gerust een paar voertuigen op uw naam registreren of verzekeren. Er geldt in principe geen limiet, maar als het er veel worden, kan er bij autoriteiten een belletje gaan rinkelen en worden onderzocht of hier geen sprake is van malafide handel of identiteitsfraude.
Waar: scooter overschrijven? Met deze documenten ga je naar een RWD-erkend autobedrijf, een Kentekenloket. Met maar liefst 750 loketten in Nederland, is er altijd wel een loket in de buurt. Samen met de verkoper heb je de overschrijving dan binnen een aantal minuten geregeld.
Ga met de kentekencard en de volledige tenaamstellingscode óf het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs naar een kentekenloket, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie (Zoetermeer, Den Bosch of Veendam). Ook kun je het voertuig online overschrijven.
In sommige gevallen is dit nog een ouderwets papieren document. Auto overschrijven - wat nodig?: Bij het overschrijven van een auto is de kentekencard met tenaamstellingscode nodig of het papieren kentekenbewijs tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het overschrijvingsbewijs (Deel II).
Een auto overschrijven kun je doen via een PostNL-servicepunt, locatie van de RDW of kentekenloket.
Deel 1 bestaat uit 4 cijfers en ziet eruit als een soort kassabon. Die wordt afgedrukt bij het overschrijven of bij het kopen van een auto. Deel 2 bestaat uit een code van 5 cijfers en staat rechts naast 4 lege, voorgedrukte vakjes op de brief die je per post hebt gekregen.
Dit nummer staat op de voorkant van de kentekencard. Voer de tenaamstellingscode in.
Hoe werkt het? Als je een voertuig koopt, moet je als nieuwe eigenaar het kentekenbewijs zelf op jouw naam laten overschrijven. Dit kan je bij ons in de winkel doen.