Net als bij L2TP/IPSec moet u naar het instellingenpictogram van uw iPhone of iPad gaan en op Algemeen >> VPN >> Voeg VPN-configuratie toe tikken. Onder Type kunt u het protocol kiezen dat u wilt configureren (in dit geval IKEv2).
Veiligheid en privacy op iPhone, iPad en Mac
Ook thuis of onderweg op 4G is een VPN nuttig, want je identiteit wordt verborgen. Door een VPN te gebruiken ben je onderdeel van een groot netwerk van mensen achter hetzelfde IP-adres dat veel minder makkelijk te tracken is.
Verbinding maken met een VPN
Selecteer Instellingen netwerknetwerk & internet >VPN. Selecteer naast de VPN-verbinding die u wilt gebruiken Verbinding maken. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord of andere aanmeldingsgegevens in als u hierom wordt gevraagd.
Controleer je IP-adres
Een goeie basistest om te zien of je VPN werkt, is om te controleren of je IP-adres is veranderd nadat je de VPN hebt ingeschakeld. Als de VPN werkt, is het IP-adres dat je van je internetprovider hebt gekregen niet meer zichtbaar. Check je IP-adres via VPN.nl.
Het gebruik van een VPN komt met veel voordelen. Het verbetert je online vrijheid, veiligheid en privacy. Het bijkomende voordeel is dat je met een gerust hart op het web kunt gaan. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer mensen VPN's aanraden en gebruiken.
Met VPN's kunnen apparaten die geen fysieke verbinding met een netwerk hebben, veilig verbinding maken met het netwerk. Android bevat een ingebouwde VPN-client (PPTP, L2TP/IPSec en IPSec). Apparaten met Android 4.0 en hoger ondersteunen ook VPN-apps.
Toch internetten zonder een VPN? Op je smartphone of tablet kun je in plaats van openbare wifi met een VPN ook gebruikmaken van je databundel (4G). Je maakt dan van je mobiele telefoon een hotspot en gebruikt de data van je mobiele abonnement.
Met VPN (Virtual Private Network) leg je een versleutelde 'tunnel' aan tussen je digitale apparaat (pc, smartphone, etc.) en een VPN-server. Al je internetverkeer gaat via die computer(server) van een gratis of betaalde VPN-aanbieder ergens op internet. Kies daarom een vertrouwde aanbieder met onze VPN-aandachtspunten.
ExpressVPN
De provider biedt een breed netwerk aan (met 160 serverlocaties verspreid over 90 landen) dat zeer goede snelheden wist te behalen tijdens onze testen. Onafhankelijk van het platform en de browser, of het nu Android, Windows 10, Mac, Linux, Chrome of Firefox is, leverde deze VPN mooie resultaten op.
Ga naar Instellingen > Algemeen. Scroll naar beneden naar VPN. Klik op de schakelaar naast Status om de verbinding te verbreken.
Een VPN is een waardevolle investering als je je online privacy en veiligheid serieus neemt. Het beschermt je tegen privacyschendingen en biedt toegang tot geblokkeerde websites. Een VPN versleutelt ook je verbinding, zodat Google, Facebook of je ISP je online activiteiten niet kunnen volgen.
Heb ik een VPN nodig? Als je alleen maar thuis online gaat of buiten de deur alleen maar van je mobiele internet gebruik maakt dan hoef je je niet echt zorgen te maken en heb je niet per se een VPN nodig. Tenzij je je zorgen maakt over je privacy geldt dat ook voor de internetverbinding op je school of werk.
De enige manier om er achter te komen of er een hacker actief is op je pc, is door je netwerk te monitoren. Daar zijn middelen voor, zowel software als hardware. Er bestaat ook speciale apparatuur die IP-adressen controleert.
Dit is mogelijk. In principe zijn de adresgegevens die bij het IP-nummer horen alleen bekend bij de internetprovider. Zij zullen deze gegevens nooit zomaar aan iemand geven.
Jouw IP-adres is een unieke code die jouw internetverbinding toegewezen krijgt wanneer je het internet opgaat. Je kunt het zien als je woonadres, maar dan online. Je IP-adres is gekoppeld aan je locatie. Iedereen die jouw IP kan zien, weet dus waar jij bent.
VPN houdt uit principe geen logs bij van haar gebruikers. Wel wordt gecheckt hoeveel verkeer de servers verwerken en hoe lang mensen gemiddeld genomen online zijn. Kortom, er is een zero-logs beleid. Positief voor klanten dus.
Een virtual private network, beter bekend onder de afkorting VPN, leidt al je internetverkeer langs een server van een VPN-provider. Deze aanbieder zorgt ervoor dat de gegevens die door je netwerkverbindingen gaan, worden versleuteld. De encryptie begint zodra de gegevens je apparaat verlaten.
Bij onze internetabonnementen bieden wij gratis KPN Veilig aan wat je helpt beschermen tegen internetgevaren zoals malware. Dit is een product in samenwerking met F-Secure. F-Secure biedt ook een VPN-dienst aan, namelijk Freedome. Mogelijk is dit een goede optie.
Eén op de vijf Nederlanders heeft wel eens een VPN gebruikt om te kunnen verbinden met een bedrijfsnetwerk of het netwerk van een opleidingsinstelling. Daarnaast bleek zo'n 12% van de Nederlanders wel eens een VPN te gebruiken om anoniemer en veiliger te kunnen internetten.
Klik op 'Start', vervolgens 'Instellingen', “Netwerk en internet', 'Wifi'. Selecteer het netwerk waarmee je bent verbonden. Klik op 'Eigenschappen'. Scrol helemaal omlaag in het venster, je IP-adres wordt weergegeven naast 'IPv4-adres'.