➏ Schrijf op de achterkant van de envelop je eigen adres (retouradres). Dat is belangrijk als de brief om een of andere reden wordt teruggestuurd. En zo ben je zeker dat de geadresseerde jouw adres heeft om je een brief terug te sturen. ➐ Post je brief in een rode brievenbus of geef hem af in het postkantoor.
Handgeschreven: Schrijf het retouradres op de achterzijde van de envelop. Naam, adres, postcode en plaats. Geprint: Print het retouradres op 1 regel linksboven op 1 regel in de hoek.
Vermeld het retouradres linksboven van de grootste zijde van het pakket. Maak duidelijk dat het om een retouradres gaat door 'afzender' of 'retouradres' te vermelden. Zorg dat het retouradres een kleiner lettertype heeft dan het bezorgadres (minimaal lettergrootte 10). Het retouradres mag ook op 1 regel.
Op de achterzijde kan de afzender zijn eigen naam en adres noteren, of postcode en huisnummer. Dit is niet verplicht, maar biedt onder andere het voordeel dat bij bezorgproblemen de brief eventueel aan de afzender geretourneerd kan worden zonder de brief te hoeven openen.
Post gericht aan een antwoordnummer hoef je niet te frankeren. De ontvanger betaalt de verzendkosten. Een postzegel plakken is dus niet nodig.
Een adres wordt op een enveloppe geschreven. De naam en het adres van de persoon of het bedrijf moeten op de voorkant worden geschreven. Dat is waar de brief naartoe gaat. Je schrijft je naam en adres op de achterkant.
Ja, u kunt uw aangetekende brief naar een postbus of antwoordnummer sturen. U moet dan wel zelf de verzendkosten betalen. Stuurt u een gewone brief naar een antwoordnummer? Dan hoeft u er geen postzegel op te plakken.
Op de voorkant schrijf je de naam en het adres van de persoon of het bedrijf. Daar gaat de brief naartoe. Op de achterkant schrijf je je eigen naam en adres.
Adressering in Nederland
Vermeld de titel bij de juiste persoon. Bij ongetrouwde koppels of bij twee getrouwde mensen die elk hun eigen achternaam gebruiken, worden in de adressering beide personen genoemd, ieder met hun eigen voorletters.
Materiaal envelop • Papieren envelop, minimaal 70 g/m2. Poststuk voldoende buigzaam. Adresvenster • Adres altijd zichtbaar (zorg dat de inhoud en het adres niet kunnen verschuiven in de envelop). Folie voor venster niet te glimmend en volledig transparant (zie bijlage 3).
Voor kaart + envelop t/m 20 gram is 1 postzegel nodig, voor kaarten t/m 50 gram 2 postzegels. Het aantal postzegels is gebaseerd op bezorging binnen Nederland. Voor bezorging naar andere landen wordt aangeraden de huidige PostNL tarieven te raadplegen.
Voor de adressering bestaan geen strikte regels, maar wel conventies. We adviseren de adresgegevens zo volledig mogelijk op te nemen. Over het algemeen wordt eerst de organisatienaam en eventueel de afdeling vermeld, daarna de naam van de geadresseerde, en dan het adres.
Hoe vermeld je een adres op je CV
Vermeld bij je adres de volgende gegevens: Jouw hele adres (straatnaam + huisnummer) Postcode. Woonplaats.
Een goed adres bestaat uit: straatnaam en huisnummer met zo nodig een toevoegsel, zoals een cijfer of letter (2, III,A) of een nadere aanduiding conform plaatselijk gebruik (Boven, twee hoog, Bis), postcode en plaatsnaam.
Welke naam eerst op envelop? Bij stellen waarvan de partners allebei hun eigen achternaam gebruiken, worden in de adressering op de envelop en bovenaan een brief beide personen genoemd, met hun eigen voorletters: De heer A. de Zwart en mevrouw K. Verschuur.
Wil je het adres in het midden van de envelop schrijven? Vouw het malletje dan dubbel in het midden zodat het aan beide kanten even breed is. Om te zorgen dat de regels van het adres op de envelop op dezelfde hoogte zitten adviseren wij om te beginnen met het zetten van stipjes op de vouwlijn van het A4-papiertje.
Een adres wordt op een enveloppe geschreven. De naam en het adres van de persoon of het bedrijf moeten op de voorkant worden geschreven. Dat is waar de brief naartoe gaat. Je schrijft je naam en adres op de achterkant.
Doe de brief in de envelop.
Neem de brief zo dat de vouwen naar buiten wijzen en de bovenste vouw samenvalt met de bovenkant van de envelop. Houd de envelop zo dat de flap van de envelop naar je toe is gericht en naar je toe opengaat.
Met een antwoordnummer betaal je de portokosten van een poststuk en niet je klant. Je klanten sturen dan gratis hun reactie naar jou terug. Hierdoor profiteer je van een verhoogde respons op jouw mailings.
Een antwoordnummer is in Nederland een postbus waar de ontvanger de kosten voor het versturen van de zending betaalt. Hierdoor hoeft de verzender geen frankering te betalen.
Dan vermeld je de afzender links bovenaan de envelop (op één regel).