De stappen zijn als volgt: draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los, leg enkel het zeefje een uurtje in schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek.
Huishoudelijke apparaten zoals wasmachine en Quooker gaan langer mee. Waterleidingen en radiatoren blijven kalkvrij.
Trek de bedieníngsknop van de kraan af. Bij kranen van voor 1995 moet eerst het inbusschroefje losgedraaid worden. Draai de afsluiter tegen de klok in los (kan erg vast zitten) en let daarbij op dat de oude afsluitring niet in het kraangat achterblijft. Draai de nieuwe afsluiter met de klok mee vast.
Wij adviseren je om gemiddeld eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te (laten) voeren. Hoe vaak er onderhoud plaats moet vinden is mede afhankelijk van de waterhardheid binnen jouw regio. Misschien heb je een complete onderhoudsset nodig, maar het vervangen van je HiTAC-filter is wellicht al voldoende.
Nee. De kokende waterstraal van een Quooker komt in de vorm van kleine druppeltjes uit de kraan. Hierdoor brandt u niet direct uw handen wanneer deze in aanraking komen met het hete water. Mocht de kraan toch te veel spetteren, dan kan het zijn dat de inlaatcombinatie niet volledig openstaat.
Op onze site kunt u alle te leveren onderdelen voor de Quooker kraan vinden. Hierdoor kunt u in de meeste gevallen uw Quooker systeem zelf reviseren of repareren.
Om het beste uit je Quooker te halen is het verstandig om deze goed te onderhouden. Wij raden je aan om 2 keer per jaar het kraanzeefje (de perlator) te ontkalken en minimaal 1 keer in de vijf jaar het HiTAC®-filter te vervangen.
Boiler lekt is een probleem bij uw kokendwaterkraan wat veel voorkomt. Dit probleem is natuurlijk erg vervelend. Er moet minimaal 12cm afschot zitten van de afvoerslang.
Dagelijks gebruikt het Quooker reservoir slechts 10 watt om 3 of 7 liter water (afhankelijk van het type reservoir) op een temperatuur van 110 °C te houden. Dit komt neer op verbruikskosten van €0,05 per dag.
In de Quooker ketel vormt ketel steen en dit is niet goed voor het apparaat en uw gezondheid. Soms komt er ook weinig water uit de Quooker-kraan dan is een Quooker reparatie noodzakelijk. Ongeveer om de 5 jaar dient de Hitac filter vervangen te worden. Wij raden ook aan om het binnenwerk Perlator te vervangen.
Een Quooker-reservoir is uitgerust met een HiTAC® (High Temperature Activated Carbon) waterfilter. Water dat door dit actieve koolfilter gaat, laat alle onzuiverheden achter op het filter.
Wanneer er geen kokend water uit de Quooker-kraan meer komt kan dit verschillende oorzaken hebben: De voorraad kokend water is opgebruikt. Bij een PRO 3 reservoir is er een voorraad van 3 liter aanwezig en is het reservoir binnen 10 minuten weer volledig opgewarmd.
De gebruiker legt een garantieaanvraag direct na constatering van het defect op de storing ter beoordeling voor aan Quooker of een erkende installateur. De garantie dekt gedurdende twee jaar na de plaatsingsdatum alle fabricage- en materiaalfouten van het gehele apparaat.
Het serienummer van jouw Quooker kun je terugvinden op een sticker aan de zijkant van het cilindervormige Quooker reservoir of in de meegeleverde documentatie.
Het zeefje ontkalken
De zogeheten perlator zit verwerkt in het uiteinde van de kraan. Deze is eenvoudig te demonteren door het laatste stuk van de uitloop los te draaien en dit zeefje eruit te halen.
De gewone quooker is minder duurzaam dan de waterkoker en de magnetron en veel minder duurzaam dan de fluitketel op gas. De combi is duurzamer dan de gewone quooker, maar is ook aanzienlijk duurder: tot 1500 euro tegen 900 een gewone. Hoe duurzaam de combi is, hangt af van het gebruik.
Met een Quooker in huis heb je altijd kokend water bij de hand, direct uit de kraan. Dat is makkelijk en bespaart dagelijks veel tijd. Bovendien is het de meest veilige en duurzame keuze voor de keuken en scheelt het ruimte op je aanrecht.
De beste kokend water kraan is volgens onze test de Quooker Flex. Hiermee beschik je over een kraanuitloop die 270° draaibaar is, een uittrekbare uitloop heeft, een reservoir van 7 L, een dubbelwandige uitloop voor bescherming en een dubbele druk-draai knop veiligheid voor kinderen.
Dan gebruikt het Quooker-systeem om die hoeveelheid te verwarmen (423 kWh) en warm te houden (87,5 kWh) in totaal 511kWh per jaar. Dit alles maakt een Quooker-systeem de zuinigste warmwatervoorziening voor in de keuken. Het ultieme alternatief voor de gewone keukenboiler.
De boilers hebben verschillende maten en moeten wel passen in het keukenkastje. Daarbij kunnen deze handige kokend water kranen ook een stuk meer kosten dan een gewone kraan, maar het is zeker de moeite waard.
In de categorie kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken, zijn de Quooker COMBI en de Quooker COMBI+ de hoogst scorende keukenboilers met kokendwaterfunctie, en hebben daarom energielabel A gekregen.
De energiekosten van een Quooker komen daarom - afhankelijk van de huidige stroomprijzen - zo rond de € 112,- per jaar. Dit zijn de kosten van het verwarmen én het warm houden van het water. Een Quooker koopt u daarom niet omdat u graag energie wilt besparen, maar omdat het gewoon erg handig is!