Ze hebben een cloaca of een opening achter de anus waar de plas en poep uitkomt. Indien je dus een zeevis in zoet water zet dan zal deze niet overleven.
Er zijn enkele enkele zoogdieren en vissen met een cloaca: haaien en roggen. De cloaca zit aan de buikzijde van vogels, achter de poten. Onder veren verstopt vind je de opening van de cloaca. Achter die opening zit een holte waar poep en plas, maar soms ook eieren en zaadcellen langs gaan.
Een blauwe vinvis, het grootste zoogdier ter wereld poept, naar schatting, wel 3-4.000 kg per dag. Dat is niet alleen heel veel, maar het komt ook nog eens op de juiste plek terecht. Namelijk aan het oppervlak, daar waar het fytoplankton groeit en de zon schijnt. Een blauwe vinvis poept 3-4.000 kg per dag!
Hij poepte toen een "luchtzakje" uit en daarna zwom hij weer normaal. Nu precies hetzelfde, alleen hangt er nu een slinger met kleine luchtbelletjes en ontlasting achter hem... Het naar boven drijven is niet net als een sluierstaart die last heeft van de zwemblaas, maar gewoon recht naar boven (dus niet op zijn kop).
Een vis die in de zee leeft heeft eigenlijk altijd dorst en drinkt veel water via de kieuwen. Een vis die in meren of rivieren leeft heeft nooit dorst, maar die plast juist heel veel! Een vis die in de zee leeft heeft eigenlijk altijd dorst en drinkt veel water via de kieuwen.
Een van de belangrijkste dingen om goed in de gaten te houden bij de verzorging van vissen is de waterkwaliteit. Vissen 'gewoon' in het kraanwater laten zwemmen is geen optie.
(de meeste vissen dan) een veelheid van geluiden kunnen produceren om met elkaar te communiceren. Ze kunnen kreunen, grommen, kwaken, donderen, sissen, fluiten, schreeuwen en huilen.
De ontlasting van de vis is vaak wit en slijmerig en blijft als een lange sliert lang aan de vis hangen. Ook kan de vis zwaar ademhalen en niet meer eten terwijl de buik kan gaan opzwellen.
Ook gaan vissen meer ontlasting produceren als ze teveel eten krijgen. Ook dit komt op de bodem terecht. Een ideale bodem voor ziektevewerkkers. Als je teveel voeding geeft, wordt je aquarium dus sneller vuil en zul je dit vaker schoon moeten maken om zo ziektes te voorkomen.
Door het kleine wateroppervlakte en het stilstaande water krijgen vissen snel zuurstoftekort. Dit is te herkennen aan de vissen die naar boven gaan, omdat het water bovenin extra zuurstof bevat. Maar wanneer de vis geen kracht meer heeft door het zuurstoftekort zal de vis op de bodem gaan liggen.
Knaagdieren als bevers, hamsters of cavia's eten hun eigen poep nog een keer op. Waarom? De dieren krijgen in hun plantaardige voedsel grote hoeveelheden cellulose binnen. Die cellulose kunnen ze niet afbreken.
Jazeker, poep van de papegaaivis om precies te zijn. Deze vissen hebben sterke gebitten, waarmee ze koraalriffen afknabbelen op zoek naar eetbare restjes. Daarbij krijgen ze grote hoeveelheden koraal in hun ingewanden. Dat wordt daar vermalen en gebleekt.
Hoewel hun blaas 3600 keer groter is dan een blaas van een kat (18 liter tegen 5 milliliter), zijn olifanten net als katten binnen 20 seconden klaar met plassen. Dat melden Amerikaanse onderzoekers van het Georgia Institute of Technology in het wetenschappelijk tijdschrift PNAS.
Vogels poepen en plassen tegelijkertijd. Ze hebben niet als mensen een aparte urineblaas. Ze lozen alles in 1 keer en dat doen ze via dezelfde uitgang. Vogels hebben een cloaca.
Uitdrogingsgevaar is er niet, maar ze kunnen wel opzwellen.Daarom plassen ze veel. Ze hebben een cloaca of een opening achter de anus waar de plas en poep uitkomt.
Vogelpoep: waarom wit? In plaats van urine, wat vrij waterig is, maken vogels urinezuur aan, wat veel geconcentreerder is. Het urinebestanddeel is herkenbaar aan de vaak spierwitte kleur, terwijl de eigenlijke poep donker gekleurd is. Overigens hangt de kleur van de poep ook af van hun voedsel.
Vissen zijn wat de zuurstofvoorziening van de hersenen betreft heel anders gebouwd dan zoogdieren. De enige manier om ze snel en pijnloos te laten sterven is door ze te verdoven en/of hersendood te maken.
Ziet u meerdere vissen in het water naar zuurstof happen en/of dood in het water liggen? Neem dan contact op met de gemeente.Dode dieren moeten namelijk om gezondheidsredenen zo snel mogelijk verwijderd worden. Vissen in ademnood worden zoveel mogelijk door specialisten meegenomen.
Tijdens het onderzoek bleek dat bijna 85 procent van de waargenomen vissenpoep werd opgenomen door vissen. Daarvan werd meer dan 90 procent geconsumeerd door papegaaivissen en doktersvissen.
Menselijke poep is bitter, vanwege de gal. Dat wordt afgescheiden door de lever en opgeslagen in de galblaas. De korrels die overblijven in uitwerpselen hebben geen smaak.
Goudvissen eten veel en poepen dus veel. In een kom is geen ruimte voor adequate filtering, waardoor de visjes eigenlijk constant in hun eigen ontlasting rondzwemmen. Ontlasting veroorzaakt nitraat, wat uiteindelijk weer omgezet wordt in nitriet.
Vissen slapen niet met hun ogen dicht maar met hun halve hersenhelft die in slaap gaat. Motorieke functies blijven aan staan maar de vis wordt wel wat slomer. Elk schokje of licht kan er voor zorgen dat de vis weer wakker schrikt. De vissen gaan lager en rustiger zwemmen als ze gaan slapen.
Nee, dat kan niet. Een vis is een koelbloedig dier en neemt de temperatuur van zijn omgeving aan. Een vis heeft het dus nooit warm of koud. Hij kan ook niet hoesten of niezen, want dat wordt veroorzaakt door lucht en een vis zit in het water.
Qua hersenen verschillen vissen van de mens.Zo heeft een vis in tegenstelling tot de mens geen hersenschors. Dit is het denkende brein. Ook heeft vis niet dezelfde onderdelen in het brein die we bij mensen in verband brengen met emoties.
Vissen krijgen een gezicht
Wellicht is het lastiger gevoel en empathie te hebben bij een vis dan bij een varken, omdat een vis niet kan schreeuwen en niet dezelfde expressie heeft in z'n gezicht. Er zijn dan ook vrijwel geen regels om het welzijn van vissen te beschermen.