Noteer: zet je benen tijdens het hurken stevig en wijd neer en houd je broek uit de weg door deze met een arm tussen je benen naar voren te drukken. Oh, en duw je billen zo ver mogelijk naar achter. Wanneer je gehurkt zit, is het weleens lastig om je evenwicht te bewaren. Niet zo handig tijdens het plassen.
Maak je als vrouw graag lange wandelingen, dan is de UIXI een uitkomst. Hurken, je plas tijdens het wandelen lang ophouden of kleine rondjes wandelen om altijd in de buurt van een toilet te zijn: met de UIXI hoeft dit niet meer. De herbruikbare plastuit is verkrijgbaar in acht vrolijke kleuren en kost 19,95 euro.
Staand plassen is ook een goede plasmethode voor dames. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die staand plassen hun blaas net zo goed legen als wanneer zij zittend plassen. In veel Afrikaanse landen wordt door vrouwen alleen staand geplast en is dit de reguliere methode. Mannen doen het al eeuwen: staand plassen.
Kruidvat, Etos, Apotheek of Winkel | Plastuit kopen.
De UIXI is donkerblauw met glitters. UIXI is een herbruikbare plastuit waarmee vrouwen gemakkelijk staand kunnen plassen. Het wordt gebruikt door vrouwen en meisjes wereldwijd. UIXI is dé oplossing voor vrouwen wanneer er geen toilet in de buurt is.
De juiste houding om staand te plassen
Ga met uw voeten iets uit elkaar en licht naar buiten gedraaid staan. Buig licht door uw knieën om te zorgen dat deze niet op slot staan.
Ga rechtop op het toilet zitten, gebruik eventueel schoonmaakdoekjes om de bril te reinigen. De voeten staan plat op de grond. Gebruik eventueel een voetensteuntje. Het ondergoed moet goed omlaag, tot op de enkels.
De P-Mate is gemaakt van karton en werd in 1998 ontwikkeld door Simone Zijp, en werd in eerste instantie gemaakt van gips of rubber.
Als ze van hun fiets stappen, doen ze hun broek naar beneden en kunnen ze plassen." De Vries merkt nog een ander verschil op met de mannen. "Doorgaans wordt er met het gezicht naar de weg geplast. Als je het andersom doet, zit je namelijk met je blote billen naar de karavaan.
Mannen met een goedaardig vergrote prostaat kunnen beter gaan zitten bij het plassen. Hierdoor plassen zij de blaas beter leeg en lopen minder risico op blaasontsteking. Dat blijkt uit bestudering van de wetenschappelijke literatuur op dit gebied.
Normaal gesproken plassen we per 24 uur ongeveer zes á zeven keer, waarvan soms één keer 's nachts. Als u vaker moet plassen – misschien wel ieder uur- dan spreken we van een overactieve blaas.
Poepen zou geen lang proces moeten zijn. Je kunt je tijd op het toilet beter beperken tot 10 à 15 minuten, zegt Gregory Thorkelson, psychiater op de afdeling gastro-enterologie, hepatologie, en voeding van de University of Pittsburg. Sterker nog: je zou alleen naar het toilet moeten gaan wanneer je aandrang voelt.
Er wordt aangeraden om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Bij deze vochtinname gaat een volwassene gemiddeld 5 tot 8 keer per 24 uur naar het toilet. Plast u 8 keer of minder op een dag? Dan wordt dat gezien als een normale plasfrequentie.
“Dat verschilt van persoon tot persoon. Bij de een begint de blaas al na honderdvijftig milliliter te piepen, bij de ander gaat er zevenhonderd milliliter in. Sommige mensen moeten daardoor acht keer per dag plassen, anderen maar twee keer.”
Volgens onderzoekers is alles wat zich binnen een straal (haha) van 90 centimeter van de wc bevindt, een potentieel spetterslachtoffer. Feitelijk maakt het niks uit hoe je je behoefte doet, als je staat, dan spetter je. Staand plassen is dus per definitie minder hygiënisch dan zittend plassen.
Wanneer er geen urine meer komt, kantelt u rustig het bekken een aantal keren voorover en achterover, zo kunnen ook de laatste restjes urine uitgeplast worden. Als u wel drang heeft, maar de urine of ontlasting wil niet of moeilijk komen, kunt u ook uw bekken een aantal keren voor- en achterover kantelen.
"Zittend plassen is goed voor vrouwen én mannen", zegt Heesakkers. "Je kunt hierdoor beter je bekkenbodemspieren ontspannen. Het geldt niet altijd dat zitten voor mannen beter is, er zijn er genoeg die beter plassen wanneer zij staan.
Prostaatklachten zijn meestal problemen met plassen maar soms ook pijn in dat gebied. De meest voorkomende plasklachten zijn veel en vaak plassen, moeilijk plassen, een zwakke straal of nadruppelen. Prostaatklachten kunnen een enorme invloed hebben op het dagelijks leven van de man.
Urineretentie is een ophoping van urine in de blaas, omdat men niet meer kan plassen of slechts kleine beetjes plast. Retentie betekent letterlijk: vasthouden. Als u opeens niet meer kunt plassen (acute urineretentie) kan er pijn ontstaan, omdat de blaaswand uitrekt.
Veel mannen krijgen vanaf 40 jaar problemen met plassen, zoals vaker plassen, een zwakkere straal en nadruppelen. Dit heeft meestal te maken met veranderingen van de blaas, prostaat en bekkenbodem. Genoeg bewegen en minder drinken helpen vaak. Oefeningen voor de bekkenbodem kunnen helpen.
Plassen vanaf de fiets
Ze laten zich dan door een ploeggenoot vooruit duwen. Maar ze mogen niet zomaar plassen als er publiek langs de kant staat, dan krijgen ze een boete.
In het water is het ook geen probleem: plassen in je wetsuit, je moet er misschien even aan wennen, maar onthoud: de meeste triatleten doen het!