Een Mexicaans tortilla wordt in de Hollandse volksmond ook wel een wrap genoemd. Een wrap is eigenlijk een opgerolde tortilla. De tortilla is een plat brood dat gemaakt wordt van mais- of tarwemeel.
Een wrap is een gevulde tortilla. Die kan je verwarmen in de microgolfoven op een lage stand, zodat de warmte de tijd heeft om zich te verdelen. Het gaat net zo goed in een voorverwarmde oven van 120 tot 140 °C. Een te hoge temperatuur zou de tortilla uitdrogen, terwijl de vulling koud blijft.
Plooi eerst één zijkant over de vulling en rol de gevulde tortilla vervolgens op. Vouw wat aluminiumfolie rond de dürüm zodat je de rol uit het vuistje kan verorberen.
Maak de wraps bij voorkeur enkele uren tot een dag van tevoren en bewaar ze na het oprollen in de koelkast. Verwijder voor het serveren het plasticfolie en snijd de rol met een scherp mes in schuine plakjes.
Voor de saus meng je zure room, mayonaise, geperste look, een mespuntje chilipoeder en zout. Voeg naar eigen smaak gesnipperde munt en peterselie toe. Bestrijk de dürüm met een eetlepel saus en schik er de gebakken kip op. Afwerken doe je met ijsbergsla of witte kool en tomaat.
Wraps zijn zowel koud als warm overheerlijk.
Zet het vuur ongeveer half hoog en gebruik een koekenpan met antiaanbaklaag. Je bakt de wraps heel eenvoudig door ze zonder olie of vet in de hete pan te leggen. Na een paar minuten draai je ze om en zie je dat ze ook een mooi kleurtje en een beetje knapperige randjes hebben gekregen. Dat smaakt én oogt een stuk beter!
Minder haast. Maak stapels van 5 tortilla's, verpak ze in aluminiumfolie en verwarm ze 15-20 min. in de oven (175C).
Burrito is een goedgevulde wrap van een grote tarwe tortilla gevuld met gekruide kip, gekookte rijst, bonen, mais, groenten en kaas. Een burrito vouw je strak in aluminiumfolie en bak je even rondom in de pan zodat hij warm en knapperig wordt.
Een dubbelgevouwde tortilla kan ook een burrito zijn. Het verschil zit 'm in het vouwen: burrito's worden dubbelgebouwen, net als taco's, maar taco's kunnen ook vanaf de randjes naar binnen gevouwen worden. Snap je het nog? Overigens moet een burrito altijd bonen bevatten, anders mag het geen burrito heten.
Zowel warm als koud lekker. Maar je kunt hem ook serveren bij een salade als lunch of lichte maaltijd. Sommige mensen eten zelfs aardappeltortilla op brood (of in brood als vulling, dan heet het bocadillo de tortilla). Het wordt ook als ontbijt gegeten.
Koude wraps zijn lekker als lunch of avondmaal. Ook als borrelhapje of bij de high tea doen ze het goed. Met wraps kun je eindeloos variëren en daarom zijn we er zo gek op. Vul ze met al jouw favoriete ingrediënten of ga op zoek naar wraps recepten koud.
Houd je bijvoorbeeld een paar wraps over, doe ze dan terug in de verpakking en doe een plastic zak om de verpakking. Leg een knoop in de zak en leg ze zo in de vriezer. Zin in een wrap? Haal er dan één of meerdere uit de verpakking, even in de magnetron en klaar!
Tortilla's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen? Tortilla's bewaar je het beste apart van de vulling, anders worden ze slap. Bewaar in een goed afgesloten bak maximaal 2 dagen in de koelkast. Invriezen doe je ook los van elkaar: in een diepvriesbak of -zak zijn ze in de vriezer 3 maanden houdbaar.
Er zitten 228 kilocalorieën in 1 groot (70 gram) tortilla. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'tortilla'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
In de koelkast blijven ze ongeveer 2 dagen lang houdbaar.
In de Mexicaanse keuken zijn er verschillende pannenkoeken die als basis worden gebruikt, zoals de burrito, enchilada, fajita en tortilla. Hierdoor wordt een Mexicaanse herkomst van de wrap vermoed.
Een dürüm met döner (dürüm döner) is een populair gerecht in Turkije, maar ook in veel Westerse landen. Lahmacun (afgeleid uit het Arabisch: لحم بعجين, lahm bi `adjien; vlees op deeg), ook wel de Turkse pizza genoemd, is een traditioneel oosters gerecht van Arabische origine. Het heeft een typisch pikante smaak.
Het enige verschil is dat de dürüm wrap is gemaakt van tarwemeel in plaats van maïsmeel. Een dürüm met döner (dürüm–döner) is een populair gerecht in Turkije maar ook in veel westerse landen, waaronder Nederland en België.
De 'u' is in dit woord kort! Geen duu-ruum, maar durrum. En-sjie-lada. Dit Mexicaanse gerecht is in de regel een tortilla gevuld met vlees en kaas.
Hoelang kun je Zalmwraps bewaren? Wraps bewaren In de koelkast blijven ze ongeveer 2 dagen lang houdbaar.
Een wrap lijkt een gezonde alternatief te zijn voor brood, maar helaas. Vaak bevatten wraps zelf namelijk al zo'n 300 calorieën. Voeg nog meer verschillende ingrediënten toe aan je wrap en je komt al snel op net zoveel calorieën als een flinke (avond) maaltijd.