Lijm voor renovlies is over het algemeen pasta lijm. Dit zit kant-en-klaar in een emmer van 10 liter. De lijm moet nog verdund worden en is voldoende om 50 vierkante meter renovlies mee te plakken.
Moet ik ook voorstrijk gebruiken onder de Renovlies? Het is een must om voorstrijk te gebruiken op onbehandelde muren. Hierdoor ga je de zuiging tegen en garanderen wij directe dekking.
Snel geplaatst: renovlies kan snel en gemakkelijk aangebracht worden. Je lijmt namelijk niet het behang zelf maar de muur waarop het behang komt. Camoufleert de ondergrond: renovatievlies verbergt oneffenheden, kleurverschillen en scheurtjes in de ondergrond.
Plak de eerste baan strak langs de loodrechte startlijn. Strijk de baan licht aan met een behangspatel en een droge doek. Behang direct vanaf de rol, zo kun je het behang makkelijk verplaatsen als dit nodig is. Snijd daarna het behang aan de boven- en onderzijde af met behulp van een behangliniaal en een afbreekmes.
Het inweken is een belangrijke voorwaarde om naden in het behang te voorkomen. Dit doe je door eerst de bovenste helft van de binnenkant van de behangbaan goed in te smeren met de lijm. Deze bovenste heft vouw je naar binnen toe (zonder aan te drukken, anders ontstaat er een vouw) tot aan de niet ingesmeerde helft.
Dikkere bulten, grote barsten en diepere putten krijg je er evenwel niet mee weg. Anderzijds kan je sommige soorten vliesbehang gewoon op je Tasso-muur kleven zonder dat je eerst moet plamuren. Ook dat is een belangrijk voordeel.
Renovlies behang is verkrijgbaar in verschillende diktes. De meeste mensen kiezen voor een dikte tussen de 130 gram en 150 gram. Bij woningen die wat ouder zijn, kan het nodig zijn om voor renovlies behang te kiezen met een dikte van 200 gram.
Gemiddeld duurt het aanbrengen van renovlies 1 week, van de voorbereiding tot het eindresultaat. De verschillende onderdelen kunnen meer tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van de opdracht. Bij een grotere klus kunnen de verschillende onderdelen elkaar ook wat overlappen.
Gebruik diepgrond voor zuigende ondergronden zodat de eindafwerking niet los laat. Na de diepgrond kunt u Muurverf, Latex, Renovlies ,behanglijm aanbrengen.
Heeft u een egale ondergrond (nauwelijks oneffenheden of putjes) en wilt u als eindresultaat een gladde uitstraling? Dan kiest u tussen glasvliesbehang of renovlies behang. Renovlies is sterker en dekt beter dan glasvlies behang. Glasvliesbehang is wel goedkoper.
Renovlies behang aanbrengen, is allesbehalve moeilijk. Je kunt het natuurlijk ook laten doen door een professional, maar het is niet nodig. Als je zelf een beetje handig bent, en je gebruikt de juiste producten, is renovlies behangen prima zelf te doen.
Wat zijn nu normale prijzen per m2 voor het laten aanbrengen van renovlies? De prijzen van het renovliesbehang variëren van 5 euro per m2 tot aan 16 euro per m2. Afhankelijk of u er voor kiest de behangen wanden meteen van een verflaag te voorzien of dit zelf te gaan doen.
De beste behanglijm is volgens onze beste behanglijmen test overduidelijk de Perfax Ready&Roll - Vliesbehanglijm - Behanglijm - 9 Kg - Transparant. Deze behanglijm is namelijk geschikt voor ontzettend veel verschillende soorten behang en kan op vrijwel alle ondergronden geplakt worden.
Wij adviseren onze Perfax Roze-behanglijm. Deze hebben we in de vorm van een pakje om aan te maken, maar ook in een kant en klare-vorm. Breng daarna de lijm vanaf de startlijn op de muur aan. Wij adviseren hiervoor een goede blokwitter te gebruiken.
Wellicht heeft u toch verhalen gehoord over de eventuele nadelen van renovlies. Zo zouden de naden van de banen vaak toch zichtbaar zijn, zouden er plooien ontstaan in de hoeken en zou het eindresultaat nooit zo strak zijn als bij stucwerk.
Hoewel renovlies ook een naadloze afwerking heeft, is stucwerk onbetwist de beste keuze voor perfect afgewerkte wanden. Daarnaast geeft een gestucte wand een moderne uitstraling en is een glad afgewerkte muur gemakkelijk te herstellen bij beschadiging. Dit geldt overigens niet voor stucwerk met structuur.
Renovlies is gemaakt van papier, terwijl glasvlies van glasvezels is gemaakt. Renovlies is net zo strak als stucwerk. Glasvliesbehang kan dit ook zijn, maar je kunt ook kiezen om een licht reliëf aan te laten brengen. Renovlies is sterker en stootvaster dan glasvliesbehang.
Wil je renovlies afwerken met een andere kleur? Bij donkere of felle kleuren brengen we altijd 2 verflagen aan. Na de eerste keer sausen komen we vaak nog kleinigheden tegen, deze vallen pas op na de eerste verflaag met kleur. Door het renovlies behang tweemaal te sausen met kleur krijg je het beste resultaat.
Renovlies behang verstevigd uw wanden, is oersterk en isoleert ook nog eens. Het beschermt uw wanden tegen krassen en deuken, het is brandveilig en duurzaam. U kunt de Renovlies meerdere malen overschilderen in elk mogelijk gewenste kleur, en eventueel nog later over te behangen met een ander behang.
Renovlies behang is van nature al glad en egaal en daarom eenvoudig te overschilderen. De eerste stap is het kiezen van een verf op waterbasis om renovlies te verven. Een geschikte muurverf hiervoor is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.
Je hoeft met vliesbehang namelijk alleen de wand maar in te smeren met lijm. Je kunt dit behang dus vanaf de rol aanbrengen. Met vliesbehang heb je behang dat tegen een behoorlijk stootje kan. Onthouden dus, vliesbehang en duplexbehang, voor als je een oneffen muur moet behangen.
Maak de tegels goed schoon en vetvrij en schuur ze met een schuurmachine. Gebruik daarna muurglad vochtbestendige pasta om de ondergrond te egaliseren en gaatjes, scheuren en voegen te vullen. Laat dit goed drogen en overleg daarna met een Topbehanger welk type voorstrijkmiddel voor deze wand gebruikt moet worden.
Het meest gangbaar is renovlies 130 gram, 140 grams renovlies en 150 grams. Het renovlies 200 grams is bij nieuwbouw niet nodig, dit wordt vooral bij oude woningen toegepast waar de wanden zeer ruw zijn. Renovlies behang 150 grams is sterker dan renovlies behang 130 grams.