Doet een behandeling met een filler pijn? Door bijna alle fillers is een verdoving gemengd. Hierdoor is kort het eerste prikje voelbaar maar daarna verdooft het behandelde gebied. Hierdoor wordt een behandeling met een filler meestal als niet echt pijnlijk ervaren.
Een lipvergroting met fillers hoeft niet pijnlijk te zijn
Door het gebruiken van verdoving op de juiste plek kan de behandeling pijnloos en comfortabel worden uitgevoerd.
Botox wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn. Een behandeling met fillers wordt door de één als pijnlijk ervaren, terwijl een ander het enorm vindt meevallen.
De ergste zwelling is binnen twee dagen weg en binnen een paar dagen is er niets meer van te zien. Indien er sprake is van een zwelling door een ontsteking, zie je en voel je dit vaak pas na één tot twee dagen.
Wat kunt u gaan voelen na een behandeling met fillers
Het gebied waar u behandeld bent is enigszins gezwollen en voelt beurs aan. Vanaf het moment van de behandeling kunnen er blauwe plekken ontstaan. Blauwe plekken blijven bij de meeste mensen circa een week zichtbaar.
Ondanks de populariteit van de behandeling en de diverse voordelen, zijn nadelen van fillers ook aanwezig. Nadelen van fillers doen zich voor omdat gewerkt wordt met fijne naalden die zwellingen, rode verkleuringen en blauwe plekjes achter kunnen laten. Met name de blauwe plekken zijn vrijwel niet te voorkomen.
Veel voorkomende bijwerkingen van een filler behandeling zijn: blauwe plekken, vochtophoping (een oedeem), roodheid van de huid (een erytheem), pijn, jeuk of stijfheid van de behandelde zone. Deze bijwerkingen kunnen direct optreden, maar zijn vaak van korte duur en goed te behandelen.
Het resultaat van een filler behandeling is direct zichtbaar.Wel kan het zo zijn dat er wat zwelling of eventuele blauwe verkleuringen ontstaan. Dit is volkomen normaal en trekt na een paar dagen weer weg. Afhankelijk van de soort behandeling is de behandelde arts meestal 30 tot 45 minuten bezig.
Om zogenoemde plaatselijke, ongelijke ophopingen van het vulmateriaal (granuloomvorming) te voorkomen, kun je de eerste 24 uur na je fillerbehandeling beter niet plat gaan liggen. Wakker blijven of rechtop slapen is ook weer het andere uiterste, maar ga in ieder geval niet met je gezicht plat op je kussen liggen.
Vanaf het moment dat u een fillers behandeling bent ondergaan en vanaf het moment dat u besluit te stoppen met fillers is het natuurlijke verouderingsproces gewoon doorgegaan. Het kan daarom lijken dat u door te stoppen met fillers ouder lijkt te zijn geworden terwijl dit zonder fillers ook was gebeurd.
Vooral bij een hyaluronzuurfiller die oppervlakkig is ingespoten is er een mogelijkheid dat je die een aantal dagen voelt zitten. Bij de behandeling van de neus-lippenplooi en ook bij de lippen komt dit soms voor. Op die plek kan het gebeuren dat je lichaam een reactie geeft en dat je te maken krijgt met een zwelling.
De meeste behandelingen duren tussen de 15 en 60 minuten. Afhankelijk van het behandelde gebied en de hoeveelheid filler duurt de fillerbehandeling langer of minder lang. Wil je een natuurlijk resultaat, dan zal je minder fillers nodig hebben.
Om zogenoemde plaatselijke ophopingen van de filler (granuloomvorming) te voorkomen, kun je de eerste 6 uur na je filler behandeling beter niet met je gezicht plat op je kussen gaan liggen.
Denk hierbij aan een infectie, een beknelling van een bloedvat of knobbeltjes in de lippen. Een infectie na een filler behandeling kan een enkele keer ontstaan, maar komt zelden voor. Het behandelde gebied wordt rood en warm en voelt pijnlijk aan.
Hoe vaak moet je lipfillers herhalen? Als je voor de eerste keer lipfillers gebruikt, zal dat 6 tot 12 maanden effect hebben.
Na de behandeling met fillers:
Voorkom de eerste 3 dagen veel warmte totdat zwelling en roodheid verdwenen zijn. Bijvoorbeeld sauna, zonnebank en intensief sporten. Kort douchen vormt geen probleem.
If you're curious whether or not you can perform oral sex after lip filler injections, the short answer is NO.
Hoewel het niet vaak voorkomt, kunnen fillers mislukken. Dit gebeurt wanneer het lichaam de injectie afstoot en het product niet blijft waar het hoort.
Hoe vaak fillers herhalen
Er zitten geen schadelijke stoffen in die mogelijk in het lichaam achter kunnen blijven. Je kunt een filler behandeling in principe dus net zo vaak herhalen als je zelf wilt. Daarbij geldt natuurlijk wel, dat het allemaal esthetisch verantwoord moet zijn.
Prijzen voor fillers schommelen gemiddeld tussen de 300 en 400 euro. Heel goedkope behandelingen vermijd je beter. Het kan namelijk zijn dat er fillers van slechte kwaliteit in je huid geïnjecteerd worden.
Van hyaluronzuur fillers MaiLi, Belotero en Juvéderm kun je gemiddeld 6 tot 9 maanden genieten. Radiesse blijft zo'n 9 tot 12 maanden zichtbaar. Merk je dat de filler na deze periode begint te verdwijnen.
De prijs van één ML filler is gemiddeld tussen de € 350. Het is raadzaam om goed te kijken met welke merk filler de arts werkt en hoeveel ervaring de arts met cosmetische behandelingen heeft.
Deze prijzen lopen zeer uiteen en liggen voor fillers van gerenommeerde fabrikanten die een bepaalde veiligheid en resultaat kunnen garanderen hoger. Dit komt omdat deze fabrikanten meer kosten maken op het gebied van ontwikkeling en onderzoek.
De gouden regel is, hoe minder prikjes des te minder kans op blauwe plekken. Een goede arts gebruikt een zo dun mogelijke naald, want hoe dunner de naald des te minder er wordt beschadigd. Mocht er toch een bloedvaatje worden geraakt dan moet dit meteen worden afgeduwd door de arts.