OPscheppers voor de lekkerste bijbaan. Wij zijn meestal op zoek naar gezellige medewerkers (vanaf 16jr) die van van aanpakken weten. Onze IJssalons zijn in het seizoen (mrt-nov)7 dagen per week geopend.
De schattingen hoeveel een gemiddelde ijssalon omzet verdient lopen nogal uiteen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vermoeden dat een gemiddelde gespecialiseerde ijssalon zo'n 210.000 euro per jaar binnen ziet komen.
De functie van medewerker van IJscoland is zeer breed en afwisselend. Je schept ijsjes, neemt bestellingen op, maakt ijscoupes en handelt bestellingen af.
Als je 13 of 14 jaar bent, mag je helpen bij licht, niet-industrieel werk. Voorbeelden: Je mag helpen bij lichte werkzaamheden in een winkel, zoals helpen bij het vakken vullen of inpakken. Je mag helpen bij lichte werkzaamheden in de landbouw.
Je mag (hulp)werkzaamheden in de horeca uitvoeren. Zoals helpen bij de bediening in een kantine of restaurant. Als er alcohol wordt geschonken, mag je daar als 15 jarige niet werken. Dit staat in de Drank - en Horecawet.
Bij de 'Cornetto's' kwam Jumbo's Cornet als lekkerste uit de test, gevolgd door de Cones van AH Basic. Bij de varianten van de Magnum Almond viel ook de huismerk lookalike van Jumbo, Chocs!, het meest in de smaak, gevolgd door Gelatelli van Lidl.
Dit wil zeggen, 3 dikke bollen per persoon of 12 bollen in totaal. Dus uit een doos van 2,5L hoeve-ijs eet je met 10 personen of 30 bollen. Dit is altijd 'ongeveer' juist. Veel hangt af van de schepper die je gebruikt, de meest courante is nr24.
Allereerst moeten we weten wat het volume van een bol ijs is. De formule daarvoor is ⅙ x ∏ x diameter³= 1/6 x ∏ x 4,9³=61,56 cm³. Het volume van onze bol ijs uit ijsschep nr. 30 is dan 61,56 cm³, en van een halve bol dus 30,78 cm³.
Gelukkig staat niet alles stil in de winter. Rond Kerst verkoopt IJssalon Bemer 150 à 200 ijstaarten. Daarnaast bakt hij in de winter oliebollen. De knijper om de juiste maat oliebollen te scheppen had de ijsbereider al in huis: de ijsknijper.
Met 1 bolletje van 50 gram krijg je ongeveer 60 kcal binnen. 2 bolletjes is een weekkeuze. Yoghurtijs: 1 bolletje is een dagkeuze en bevat ongeveer 70 kcal.
Wie in Nederland een bolletje schepijs bestelt, betaalt gemiddeld 1,47 euro per bol. Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla naar de gemiddelde prijzen en het aantal ijssalons in de tien grootste Nederlandse steden. De duurste stad om een bolletje schepijs te bestellen is Amsterdam, waar een bol gemiddeld 1,81 euro kost.
Als we kijken naar gemiddelden van 5-jaars-leeftijdsgroepen verdienden jongeren tot 25 jaar 14 euro of minder per uur. Werknemers in de leeftijd van 25 tot 40 jaar verdienden een uurloon dat ligt tussen 19 en 25 euro. Werknemers in de leeftijd van 40 tot 65 jaar verdienden een uurloon van 27 euro of hoger.
Het verschilt per baantje wat je verdient. Meestal het zal rond de €2,50 per uur liggen. Als je folders rondbrengt verdien je, afhankelijk van de hoeveelheid folders, soms wel €3 à €4 per uur. Dus hoe harder je werkt, des te meer je verdient.
OXO combineerde RVS met een kunststof greep, hij is vaatwasserbestendig en ook ophangbaar. Deze ijsschep heeft een doorsnede van 55 mm en dat betekent dus lekker veel ijs scheppen…of hele grote oliebollen bakken!
Gebruik geen potje met warm water maar koud water én het ijs moet op temperatuur zijn. Haal je ijs een tijdje op voorhand uit de vriezer zodat het mooi zacht en smeuïg is. Dop je lepel in koud water en laat je lepel naar binnen leunen zodat je het ijs mooi kan 'schrapen'.
Een ijssalon runnen blijkt bovendien een lucratieve bezigheid: ruim 20 procent van de starters draait al na zes maanden quitte en 10 procent bereikt al na twee jaar het break-evenpunt. De brutowinstmarge ligt gemiddeld op 70 tot 80 procent van de omzet.
ROTTERDAM - Magnum bracht als eerste in Europa ijs met een nieuw ontdekte chocoladesoort op de markt: Ruby chocolade.
Kies tussen de Magnum Classic, Magnum Almond en Magnum White.
Je eet het puntje van je Cornetto namelijk beter helemaal níét op. We gaan jullie de ingewikkelde scheikundige verklaring grotendeels besparen, maar de Belgische scheikundige Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht beweert bij hoog en bij laag dat je het puntje van je Cornetto beter laat voor wat het is.
13-14 jaar
Per week mag je niet meer dan 12 uur werken. In de vakantie mag je niet meer dan 7 uur per dag werken en niet meer dan 35 uur per week. Je mag alleen werken tussen 7 uur 's ochtends en 7 uur 's avonds. Je mag alleen lichte werkzaamheden doen.
Kinderen van 12 jaar mogen alleen werken als ze een werkstraf hebben. Zij mogen dan helpen bij licht, niet-industrieel werk. Bijvoorbeeld bij parkeergarages vegen of afwassen in de keuken van een verzorgingshuis. Ook kan het gaan om een leerproject.