Voor een neuscorrectie wachten we in de regel tot de schedelbeenderen volgroeid zijn. Bij meisjes is dit rond de 16-17 jaar, bij jongens een jaartje later (17-18 jaar).
U moet minimaal 18 jaar zijn om een cosmetische behandeling zonder medische noodzaak te laten doen. Dit staat in het Kwaliteitskader Cosmetische Zorg.
Hoeveel kost een neuscorrectie eigenlijk? Zo'n operatie kost niet niks, dus zorg ervoor dat je rekening de klap kan opvangen. 'De prijs voor een complete neuscorrectie ligt tussen de 5.800 en 7.000 euro,' legt KNO-arts Dirk Jan Menger bij Bey by Bergman Clinics en UMC Utrecht uit.
Doet een neuscorrectie pijn? De operatie zelf voel je niet omdat je helemaal slaapt (algehele narcose). In de eerste week na de operatie adviseren wij je om voorgeschreven pijnstillers te gebruiken. Daardoor is de pijn in de meeste gevallen minimaal.
Een neuscorrectie (ofwel rhinoplastiek), zoals een neusverkleining is een veel voorkomende operatie. De plastisch chirurg kan de neus verkleinen, vergroten, de vorm van de neustip of neusrug veranderen, de ruimte tussen de neusgaten versmallen, de hoek tussen neus en bovenlip veranderen of het neusschot rechtzetten.
De gemiddelde neus werd consequent als mooiste beoordeeld, ook nadat symmetrie of een gave huid als alternatieve verklaringen werden uitgesloten. Hoe dichter een neus in de buurt komt van de gemiddelde vorm, hoe aantrekkelijker deze neus gevonden wordt.
Hoe? Door middel van make-up. Met het contouren en highlighten van de neus kun je namelijk het focuspunt veranderen en hierdoor zal hij kleiner lijken. Door twee donkere lijnen van onder je wenkbrauw naar het topje van je neus te trekken, creëer je een schaduw die je neus smaller laat lijken.
Voor een neuscorrectie in Istanbul betaalt u € 2.999, terwijl een gemiddelde kliniek in Nederland voor dezelfde ingreep € 4.000 in rekening brengt. Andere voordelen van een neuscorrectie bij Dutch Clinic in Istanbul zijn: Behandeling door ervaren specialisten die jaarlijks meer dan 400 neuscorrecties uitvoeren.
Zoals bij iedere operatie zijn er ook bij een neuscorrectie risico's en mogelijke complicaties. Hierbij kun je denken aan een bloeding, infectie of ontsteking. Na de operatie is de neus bij veel mensen overgevoelig of juist ongevoelig.
Een secundaire of herstellende neuscorrectie moet fouten corrigeren die na een primaire rhinoplastie zijn verschenen. Deze ingreep volgt dus op een eerste operatie die mogelijk gebroken botten, ademhalingsmoeilijkheden of andere heeft veroorzaakt.
Een neustip kan smaller worden gemaakt door de kraakbeentjes die onder de huid gelegen zijn (en dienen om de neusgaten bij inademing open te houden) naar elkaar toe te hechten. Daarvoor wordt een sneetje gemaakt onderaan de neus halverwege beide neusgaten. Deze ingreep kan goed onder plaatselijke verdoving.
Als je een medische reden hebt, bijvoorbeeld door een geboorteafwijking of aanwezige lichamelijke klachten, dan wordt een neuscorrectie in het algemeen vergoed. Er zijn wel een aantal vaste voorwaarden: Je hebt een verwijzing van een arts of medisch specialist nodig. Je hebt een akkoord nodig van je zorgverzekeraar.
Een scheve neus wordt meestal veroorzaakt door een trauma of ongeval in het verleden. Als de neus scheef is gaan staan in de vroege jeugd, waarbij er nog sprake is van groei, dan kan de scheefstand nog verergeren met de leeftijd. Soms is een scheefstand aangeboren, maar valt het niet op bij de geboorte.
Een neuscorrectie zonder operatie: direct resultaat
Met behulp van een ultrafijn naaldje injecteert de arts een filler onder de huid. In de filler zit een verdovingsmiddel (lidocaïne) dat er voor zorgt dat de behandeling nagenoeg pijnloos is. Het effect van de neuscorrectie is direct zichtbaar.
Er zijn geen medicijnen tegen een scheve neus. Als de neuspassage verminderd is bij een scheve neus, kan een ontstekingsremmende neusspray mogelijk helpen.
Bij een neustrauma door een ongeval, slag of stoot kan er een kneuzing of breuk van de neus ontstaan. Bij een gebroken neus kan er zowel aan de buitenkant, als aan de binnenkant van de neus schade zijn.
Plaatselijke verdoving bij rechtzetten neus
Op de polikliniek kan de neus plaatselijk worden verdoofd met een injectie en watten in de neus met pijnstilling. Vervolgens beoordeelt de KNO-arts de breuk en zet met zijn handen - of als het nodig is een instrument - de neus direct recht.
De pijn na de operatie is meestal gering en goed met pijnstillers te bestrijden. In de neus en omgeving kan een dof gevoel optreden, omdat kleine zenuwen zijn uitgeschakeld. Dit verdwijnt vanzelf; het normale gevoel komt terug binnen enkele weken tot maanden.
Tieners moeten wachten tot hun neus volwassen is geworden voordat ze een neuscorrectie krijgen. Voor vrouwen gebeurt dit meestal op de leeftijd van 15 of 16 jaar.
Wanneer u uitwendig aan de neus geopereerd bent, mag er gedurende zes weken geen druk of trek op de neus uitgeoefend worden. Pas dus op bij sport en balspellen! Na de operatie mag u drie weken niet vliegen. In de neus en omgeving kan een dof gevoel optreden, omdat kleine zenuwen zijn uitgeschakeld.
Mag ik een bril dragen na mijn neuscorrectie? Om de neusrug te ontzien en om het ontzwellen wordt het dragen van een bril tot 6 weken na de operatie afgeraden.
Boerhaave voert de meeste cosmetische neusoperaties uit in heel Nederland. Onze plastische chirurgen en KNO-artsen behoren tot de beste neuschirurgen. Zij hebben dan ook veel expertise en jarenlange ervaring op het gebied van neuscorrecties. Wij helpen u graag verder met de juiste behandeling.
De man met de grootste neus ter wereld komt uit Nederland. Hans van 68 uit Leiderdorp heeft het WK grote neuzen in Duitsland gewonnen. De neus van Hans is 65,9 millimeter lang en 52,52 millimeter breed.
Wijs en machtig. Volgens Egyptische priesters hadden mannen met een grote neus meer wijsheid in pacht. En: in de Romeinse tijd betekende een grote neus meer kracht en macht. En ook de Grieken dachten er zo over.
Naast de ogen heeft ook de neus veel te zeggen over het karakter van iemand. Vanuit de gelaatkunde weten we bijvoorbeeld dat een rechte neus en een rechte top staat voor ijdelheid, iets dat iemand met een haakneus over het algemeen veel minder zal hebben.