De traditionele volgorde is eerst hartig, dan scones en vervolgens de overige zoete hapjes. Maar je kunt ook een groot buffet maken en alles tegelijk neerzetten zodat je zelf daarna gezellig mee kan tea'en. Niet iedereen is dol op sandwiches. Bovendien ze zijn ook lastig om ruim van te voren te maken.
Zorg voor 4 verschillende hartige en 4 zoete hapjes. Neem voor bijvoorbeeld 8 personen van alles minimaal 10 dan kunnen de mensen altijd nog bij nemen. Scones, clotted cream en jam mogen natuurlijk niet ontbreken. Let erop dat de structuur en de smaken van de hapjes verschillend zijn.
Ter indicatie kun je voor een uitgebreide high tea de volgende aantallen per persoon rekenen: 4 hartige hapjes, 2 tot 3 kleine sandwiches, een scone en 4 zoete hapjes. Vaak worden er mini sandwiches geserveerd bij een high tea. De sandwiches kun je beleggen met van alles en nog wat, ik geef je een paar suggesties.
High of Afternoon Tea (Een traditionele High tea bestaat uit drie gangen: sandwiches & hartige hapjes/ scones & cake/ koekjes & bonbons. Kernwoorden: Gevarieerd, Licht, Klein, Lekker en Koud)
6. Welk hapje eerst: de juiste volgorde van eten, is de hartigheden eerst, vervolgens de scones en tot slot de zoetigheden. Maar in de loop der jaren is de volgorde aangepast, omdat het 't lekkerst is om te beginnen met de scones (omdat ze dan nog warm zijn), daarna de hartige hapjes en tot slot de zoete bites.
High Tea is van origine een avondmaaltijd voor de arbeidersklasse. Een High Tea is namelijk samengesteld uit stevige gerechten en geserveerd tussen 17.00 en 19.00 uur. Afternoon tea wordt ook wel 'low tea' genoemd omdat thee wordt geserveerd op lage tafels met comfortabele stoelen.
Als slotnoot van je uitgebreide high tea kun je een glaasje frisse witte wijn serveren. Kies eventueel een mousserende soort (dus met bubbels). Maar kijk uit dat de wijn niet te zoet is!
Zwarte thee – zoals Engelse melange, earl grey of darjeeling - is lekker bij zoet gebak, scones, chocolade en taart, en lichte gerechten als sandwiches met komkommer, zalm of tonijn.
Doorgaans wordt de afternoon tea genuttigd om drie uur 's middags en wordt het geserveerd aan kleine, lage tafels, ook wel salontafels genoemd. De originele high tea uit Groot Brittannië is een uitgebreide broodmaaltijd met warme snack. Deze wordt 's avonds rond etenstijd geserveerd aan hoge tafels.
High Tea bestellen bij Hapjesschaal.nl
Wij vinden dat een goede High Tea een traktatie moet zijn. Een combinatie van hartige en zoete hapjes onder het genot van een kop thee. Onze High Tea boxen bevatten broodjes, wraps, donuts, chocolademousse, carrot cake, macarons, vanille muffins & bonbons.
Wat kost een High Wine? Omdat er alcohol genuttigd wordt, liggen de tarieven voor een High Wine wel een stuk hoger dan die voor een High-Tea. U kunt denken aan prijzen tussen de 25 euro en de 45 euro per persoon voor een High Wine die ongeveer 2,5 tot 3 uur zal duren.
Een high tea (ook bekend als meat tea of tea) is in Engeland, Ierland en Schotland een maaltijd met gerechten als witte bonen in tomatensaus op wittebrood, worstjes, kaasjes en eieren. In de omgangstaal spreekt men echter kortweg van 'tea' wanneer men het avondmaal bedoelt.
Een High Wine wordt meestal gedaan aan het einde van de middag, rond borreltijd. Het verschilt erg per locatie wat je krijgt. Meestal krijg je bij het arrangement drie rondes met verschillende borrelhapjes en een glas wijn die erbij aansluit.
Borreltijd begint om 17:00 uur. Een paar dingen nog over het woord borrel. Afgeleid van het Middelnederlandse borre / borne (bron, bronwater) betekent dit woord tegenwoordig een glaasje jenever. Maar het is tevens synoniem voor een drankje.
Prijs High Tea
Volwassenen: € 23 p.p. Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 12,50 p.p. Vooraf reserveren is noodzakelijk, de high tea is mogelijk vanaf 2 volwassenen.
Prijzen The Ritz Londen (Afternoon Tea):
De prijs voor een traditionele Afternoon tea is: 45 GBP (ca. € 55,- ) per persoon. Mocht je er champagne bij willen wordt de prijs: 56 GBP (ca. € 68,-) per persoon.
De High Tea is ontstaan in Bedfort, Engeland in 1840. Anna, de zevende hertogin, kreeg tussen de lunch en het diner trek en wilde op dat moment iets eten. Haar bedienden bedachten toen een oplossing en brachten haar hapjes en allerlei soorten thee.