Hoe ontploft een mijn?

Voor de ontploffing dient de mijn geladen te zijn met een voldoende hoeveelheid explosief materiaal dat door een mechanisme tot ontploffing wordt gebracht bij een aanraking. Mijnen kunnen worden onderverdeeld in landmijnen en zeemijnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat gebeurt er als je op een mijn stapt?

Vele soorten en maten van antipersoonsmijnen

Door de opwaartse explosie zijn letsels aan de onder- en bovenbenen frequent, met amputatie als mogelijk gevolg. Ontploffingsmijnen zijn de meest voorkomende landmijnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rodekruis.be

Hoe werkt een zeemijn?

Ze liggen verankerd aan een zwaar blok op de bodem van de zee. Ze zweven daardoor zo'n 6 meter onder het wateroppervlak want ze zijn bedoeld om schepen met een behoorlijke diepgang te treffen. Als een vaartuig in contact komt met de mijn, zal deze exploderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat doet een bom?

Een bom is een voorwerp dat bedoeld is om te exploderen. Meestal bestaat een bom uit een houder, gevuld met explosief materiaal, ontworpen om vernietigend te werken als de bom af gaat. De explosie van een bom moet op gang gebracht worden, dit kan gebeuren met behulp van een klok (tijdbom) of met een afstandsbediening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe ziet een zeemijn eruit?

Mensen kunnen beter een keer te veel bellen." Een klassieke zeemijn ziet eruit als een ijzeren bal met stekels eraan. Dit seizoen zijn er al eerder zeemijnen gevonden op het strand tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omroepzeeland.nl

(DU) Zoek Mijn iPhone - Vind mijn iphone - hoe werkt dat?

30 gerelateerde vragen gevonden

Heeft Nederland zeemijnen?

Nederland heeft geen mijnenleggers en geen mijnen. Maar veel andere landen wel. Zoals gezegd is er ook in vredestijd is er nog veel te doen voor de Mijnendienst. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn in West-Europa 650.000 mijnen gelegd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op marineschepen.nl

Wat doet een mijnenjager?

De hoofdtaak van de mijnenjagers is het mijnenvrij houden van de zee, de kustwateren en de havenmondingen. Daarnaast beschermen ze marine-eenheden in mijngevaarlijke gebieden op de wereld. De eenheden worden wereldwijd ingezet ter ondersteuning van landoperaties vanuit zee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op defensie.nl

Hoe overleef je een atoombom?

Studies laten zien dat jij en maximaal 100.000 stadgenoten gered kunnen worden, ten minste: als je je hoofd erbij houdt en de straling laag genoeg. Het allerbelangrijkst: probeer een fall-out, ofwel radioactieve neerslag, te ontwijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op businessinsider.nl

Hoe ver reikt een atoombom?

De Verenigde Staten en de Sovjet-Unie spreken af dat nucleaire en conventionele raketten en kruisraketten met een bereik van 500 tot 5500 kilometer vernietigd moeten worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Kan een atoombom heel Nederland vernietigen?

Na de klap ging de seismische schok driemaal de aarde rond. De hitte van de explosie had tot 100 kilometer verderop derdegraads brandwonden kunnen veroorzaken. Afgeworpen boven de Randstad zou dit betekend hebben dat Den Haag en Rotterdam verwoest waren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op metronieuws.nl

Wat zijn mijnen oorlog?

Typen mijnen

Men plaatst zoveel explosieven in een mijn dat het slachtoffer verminkt maar niet gedood wordt. Dan moeten twee kameraden hem in veiligheid brengen zodat drie man buiten gevecht gesteld zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoeveel landmijnen zijn er?

Een onmogelijk naoorlogs dilemma. In Nederland lagen namelijk na de oorlog naar schatting 1,8 miljoen mijnen verstopt in ruim 5500 mijnenvelden die snel geruimd moeten worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anderetijden.nl

Wat moet je doen als er een atoombom valt?

Wat u zelf kunt doen na een kernongeval
  • blijf binnen of ga naar binnen en sluit deuren en ramen en alles wat als ventilatie werkt. ...
  • luister naar de regionale radio (calamiteitenzender) en kijk op crisis.nl voor actuele informatie en adviezen;

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat als er een kernoorlog komt?

Gevolgen van een kernoorlog

Als gevolg van de enorme branden zou er zoveel stof in de atmosfeer kunnen komen dat daardoor de atmosfeer zou verduisteren en een paar jaar een nucleaire winter zou heersen. Hierdoor zou er geen landbouw mogelijk zijn en de overlevenden verhongeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat te doen na een atoombom?

Zelfs kleine kernwapens zijn krachtiger dan 'gewone' bommen en raketten. Bij zo'n explosie komen hitte, schokgolven en straling vrij. Gebouwen worden weggevaagd, mensen verbranden door de hitte of lopen levenslange aandoeningen op door de straling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rodekruis.nl

Hoe groot is kans op kernoorlog?

Over de kans op een kernoorlog is weinig zeker. Behalve dat het iets minder onwaarschijnlijk is – nee, lijkt – dat de mensheid zichzelf de komende jaren naar de vergetelheid vaporiseert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op decorrespondent.nl

Waar ben je veilig bij nucleaire oorlog?

De aarde kan een nucleaire winter tegemoet zien. Waar het dan nog het veiligst is? Op Antarctica. Niet alleen is dit continent overal mijlenver vandaan, het is ook de locatie van 's werelds eerste nucleaire wapenovereenkomst in 1959.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op welingelichtekringen.nl

Kan je een kernoorlog overleven?

Je zult moeten rantsoeneren om te overleven en je uiteindelijk bloot moeten stellen aan de straling (tenzij je in een speciale schuilkelder zit, met voedsel en water). Verwerkte levensmiddelen zijn veilig om te eten, zolang de houder geen gaten heeft en relatief goed intact is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikihow.com

Wat is de bedoeling van mijnenveger?

Het spel bestaat uit een veld met gesloten vakjes, waarvan onder enkele vakjes een mijn verstopt zit. Het hoofddoel is zo snel mogelijk alle vakjes waar zich geen mijn bevindt te identificeren. In het begin klikt men een vakje in het veld aan, in de hoop dat er geen mijn onder zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Waar zijn mijnenvegers van gemaakt?

In verband met het voorkomen van magnetische mijnen worden mijnenvegers (en mijnenjagers) van niet-magnetische materialen gemaakt. Vaak van hout, maar ook aluminium en vezelversterkte kunststof (glasvezel en polyester) worden gebruikt. Voor verschillende typen wateren bestaan oceaan-, kust- en ondiepwatermijnenvegers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoeveel schepen heeft de marine?

Nederlandse marineschepen

De Koninklijke Marine, of het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK), beschikt over 29 marineschepen (excl. sleepboten, opleidingsvaartuigen, etc.). De grote schepen zijn fregatten, onderzeeboten, LPD's en natuurlijk het grootste schip van de Nederlandse marine: het Joint Support Ship (JSS) Zr.Ms.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op marineschepen.nl

Hoe diep zijn de mijnen?

De schacht- en diepbouwmijnen na de industriële revolutie waren honderden meters diep en de gangenstelsels werden vele kilometers lang. De diepste mijn in Nederland was Staatsmijn Hendrik, waarvan schacht IV een diepte had van iets meer dan een kilometer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe ontstaat een mijn?

Geschiedenis in België en Nederland

De geschiedenis van de mijnbouw in Nederland gaat terug tot 3100 v. Chr. toen op grote schaal ondergronds vuursteen werd gewonnen in Zuid-Limburg. Hiervan is de vuursteenmijn in Rijckholt een voorbeeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is de oudste mijn?

De oudste daarvan was de Domaniale mijn in Kerkrade de al in de 19e eeuw produceerde. In 1899 kwam de Oranje-Nassau I mijn in Heerlen in productie. De laatste werd in 1928 in productie genomen. Eind 1974 werd de laatste steenkool uit de Limburgse bodem gehaald en ging de laatste mijn dicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op demijnen.nl

Hoe snel valt een atoombom?

Je hebt circa 15 minuten voor de fall-out neervalt. De radioactiviteit is het gevaarlijkst vlak na de explosie, als de straling nog op zijn hoogtepunt is. Een uur na de uitbarsting is het gevaar van fall-out al 55 procent minder, en na 24 uur is het met 80 procent gedaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wibnet.nl

Populaire vragen