Columbus dacht dat hij in Indië was aangekomen en noemde de bewoners daarom indianen.
De Italiaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus wordt gezien als de ontdekker van Amerika in 1492. Hijzelf heeft echter nooit geweten dat het niet Indië was waar hij aankwam. Christoffel Columbus (1451-1506) Christoffel Columbus wordt waarschijnlijk geboren in Genua, Italië.
Columbus staat bekend als de ontdekker van Amerika, maar hij was niet de eerste Europeaan die daar voet aan land zette. Dat was Leif Eriksson uit IJsland. De eerste Europeaan die Amerika zag, was Bjarni Herjólfsson. Geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen.
Hij maakte naam door zijn 'ontdekking' van Amerika onder Spaanse vlag in 1492. Columbus dacht na het oversteken van de Atlantische Oceaan Indië bereikt te hebben, maar was in werkelijkheid gestuit op een (voor hem en zijn plaats- en tijdgenoten) Nieuwe Wereld.
Christoffel Columbus, in het Spaans Cristóbal Colón (Genua, 1451 – Valladolid, 1506) is een van de bekendste ontdekkingsreizigers uit de geschiedenis. In 1492 "ontdekte" hij onder de Castiliaanse vlag (Castilië is een voorloper van Spanje) het werelddeel Amerika.
Hiertoe leerde columbus latijn, de eenige taal, welke toen onderwezen werd; de meel- en sterrekunde, aardrijksbeschrijving, enz. Hij maakte in al die wetenschappen snelle vorderingen, en reeds op zijn veertiende jaar zette hij de eerste schreden op de moeijelijke baan, welke hem tot het toppunt van eer moest voeren.
Heel lang vertelden geschiedenisboeken dat Christoffer Columbus in 1492 Amerika ontdekt heeft. De middeleeuwse sagen over de Viking Leif Eriksson die als eerste het Noord-Amerikaanse continent bereikte, werden lang afgedaan als fictie. De Noormannen staken al vanaf de 8e eeuw de oceaan over.
Ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus maakte naam door zijn 'ontdekking' van Amerika onder de Spaanse vlag in 1492. Het verhaal luidt dat hij onverwacht op het nieuwe continent stuitte, in de veronderstelling dat hij een westelijke route naar Indië had gevonden.
Maar wie heeft die namen bedacht? Vaak zijn landen vernoemd naar degene die ze ontdekt heeft. Amerika is bijvoorbeeld vernoemd naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci. Hij ontdekte trouwens ook het eiland Curaçao.
Vandaag de dag leven de meeste Nederlandse Amerikanen in de staten Michigan, Californië, Montana, Minnesota, New York, Wisconsin, Idaho, Utah, Iowa, Ohio, West Virginia en Pennsylvania.
Al lang voordat de ontdekkingsreizigers voet aan wal zetten in Noord-Amerika woonden er mensen. De oorspronkelijke bewoners van Amerika worden Native Americans genoemd, die van Canada First Nations. We noemen ze ook wel 'indianen'.
De eerste bewoners van Noord-Amerika zijn de indianen.
Columbus was uiteraard geen Nederlander, hij was geboren in Genua. Maar 'de ontdekking van Amerika' waaraan zijn naam verbonden is, speelt in de Nederlandse geschiedenis wel degelijk een rol. Denk aan New York, dat ooit Nieuw-Amsterdam heette.
Dat ontdekkingsreiziger Columbus een grote visionair was, die in tegenstelling tot zijn tijdgenoten doorhad dat de wereld niet plat was maar rond, is een verzinsel uit de Romantiek. De zeevaarder ging zelfs met volledig verkeerde berekeningen op pad. Dat maakt zijn prestatie echter niet minder groot.
Columbus neemt in de haven van Palos afscheid van koningin Isabella en koning Ferdinand van Spanje. De geschiedenis van Columbus begint in 1476. De dan 25-jarige Cristoforo Colombo, zoals zijn naam luidde in het Italiaans, had naar eigen zeggen als veertienjarige al besloten dat de zee zijn lotsbestemming was.
Toen in 1495 Napels in handen viel van Franse troepen, brak er een epidemie uit onder de soldaten. Bij het huiswaarts keren verspreidden deze huurlingen de ziekte over heel Europa. Die ziekte was syfilis.
Natuurlijk beschikt Felipe Colón de Carvajal (51) in zijn rommelige appartement in Madrid over een stamboom die zijn beroemde bloed moet staven, maar het beste bewijs is zijn achternaam: Colón, dat is Columbus in het Spaans.
Christoffel Columbus werd in 1451 geboren in de Italiaanse stad Genua. In zijn jeugd had Columbus maar weinig onderwijs gehad. Dit was de reden dat veel jonge volwassenen uit de regio Genua zeemannen werden. Zo ook Columbus.
Ontdekkingsreizer Columbus ging met zijn plan naar de Portugese koning, maar die had niet zoveel belangstelling. Gelukkig hadden de Spaanse koning Ferdinand en koningin Isabella dat wel. Zij gaven hem geld en Columbus kon in augustus 1492 zijn reis beginnen.
Wat vermoed werd, lijkt nu bevestigd. Columbus, ontdekker van Amerika, bracht met zijn ontdekkingsreizigers 'sief' mee terug naar Europa...
Christoffel Columbus werd waarschijnlijk geboren in Genua (nu Italië). In 1492 vertrok hij met drie zeilschepen en ongeveer 100 man bemanning, grotendeels ervaren zeelieden, om een vaarroute naar India te zoeken voor de handel in specerijen.
Amerika noemden ze "Vinland" (wijnland), maar lang bleven ze er niet. De indianen waren met duizenden en zelfs de Vikingen konden met hun kleine aantallen niet tegen de indianen op.
De bekendste Vikingen waren ongetwijfeld de legendarische Ragnar Lodbrok en zijn vijf zonen. Bij de Franse Kanaalkust stichtten de Deense Vikingen nederzettingen van waaruit ze jaarlijks strooptochten hielden in Frankrijk en omstreken.
In 810 kregen de Nederlandse kusten voor het eerst te maken met invallen van Vikingen. Zij plunderden onder meer de handelsplaats Witla, op de zuidoever van de Maas, in 836. Na 850 was de Deense Viking Rorik zelfs in het bezit van het grootste deel van Frisia.