Afrikaners (vroeger Afrikaanders geheten) zijn een bevolkingsgroep in Zuid-Afrika en omstreken. Zij stammen af van Nederlandse (en in mindere mate Duitse en Franse) kolonisten die zich vanaf 1652 in de Kaapkolonie vestigden.
De meeste Afrikanen wonen op het platteland. Meestal verbouwen ze hun eigen voedsel.
Carthago met de grond gelijk maakten, werd het een Romeinse provincie die ze 'Africa' doopten omdat de Afriërs zo loyaal waren aan het Romeinse bestuur. Het Latijnse '-ca' betekent 'land'. Afrika betekent dus 'het land van de Afriërs'.
Dit totaal kan als volgt worden berekend: ruim 7 miljoen moedertaalsprekers in Zuid-Afrika (census 2011); naar schatting ongeveer 300.000 moedertaalsprekers in Namibië, en naar schatting 9.500.000 mensen in Zuid-Afrika en Namibië, die Afrikaans als tweede of derde taal spreken.
Er wonen meer dan 800 miljoen mensen, ongeveer een zevende deel van de wereldbevolking. Afrika behoort tot de Derde Wereld. Het is een continent met veel regenwouden, woestijnen en grasland.
Het kleinste land in Afrika is de Seychellen.
De gezamenlijke omvang van Afrikaanse economieën in 2019 bedroeg 2 271 miljard euro (UNCTAD, 2020a). De grootste economieën in Afrika zijn echter niet per definitie de rijkste economieën. Voor Mauritius was het bbp per hoofd van de bevolking in 2019 met bijna 10 duizend euro het hoogste.
In Afrika worden meer dan tweeduizend verschillende talen gesproken, van welbekende talen als het Arabisch en het Swahili tot kleinere talen zoals het Maa van de Maasai en het Hai//om gesproken door de San.
Wipmat. Het klinkt een beetje onzedelijk om je kind met een vriendje of vriendinnetje te laten wippen op een 'wipmat'. Maar het is gewoon een trampoline.
Loslappie
Dan ben je een loslappie, oftewel vrijgezel.
In de steden praten de meeste mensen zeer goed Engels. Op het platteland en in de townships vind je echter toch nog veel mensen die het Engels maar matig beheersen. Veel blanke Afrikaners praten wel prima Engels maar prefereren het Afrikaans, een dochtertaal van het Nederlands.
De Nederlandse Kaapkolonie (officieel: Tussenstation Kaap de Goede Hoop) was een verversing- of tussenstation van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) rond Kaapstad in het huidige Zuid-Afrika. Het gebied was in Nederlandse handen van 6 april 1652 tot 7 augustus 1795.
Volgens de antropologische definitie waren stammen families, in de breedste zin van het woord. Een stam deelde een gezamenlijke taal, cultuur of afstamming, zij het niet per se allemaal tegelijk. Binnen een taalgebied konden bijvoorbeeld meerdere stammen voorkomen.
Reacties. Nigerees (mv.: Nigerese) en Tsjadische mensen.
Armste landen ter wereld
De meeste ontwikkelingslanden bevinden zich Zuid- en Midden-Amerika, Afrika en Azië. De allerarmste landen bevinden zich in Afrika: Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan, DR Congo en Burundi behoren tot de armste landen ter wereld.
Het rijkste land is de Verenigde Staten met een gemiddeld netto-vermogen van 218.000 euro, gevolgd door Zwitserland (212.000 euro) en Denemarken (149.000 euro). Wereldwijd bedraagt het gemiddelde netto-vermogen 36.000 euro.
Rusland, 17.098.242 km2
Het grootste land ter wereld is… Rusland! Dit land is bijna 2 keer zo groot als Canada en ruim 400 (!) keer groter dan Nederland.
Vaticaanstad (0,44 km²)
Vaticaanstad is een land binnenin de stad Rome in Italië. Het is de kleinste onafhankelijke staat in de wereld, zowel op vierkante meter als in bewoners; het land telt slechts 842 bewoners.
1. Namibië Dit is naar onze mening het mooiste land van Afrika, en hiernaast ook een van de mooiste ter wereld.
Bergen, wereldwonderen, tropische stranden, wilde dieren, woestijn, cultuur, watervallen: Afrika heeft het allemaal! Hoogste tijd om dit grote continent te gaan ontdekken: this is Africa!