Bedienen in de horeca is een van de bekendste beroepen die er bestaan en de persoon die deze functie uitvoert, wordt ook wel eens serveerder of ober genoemd.
Een Cafetariamedewerker houdt zich bezig met alle werkzaamheden die zich voordoen in een cafetaria.
Salaris Medewerker Snackbar
Het gemiddelde salaris van een Medewerker Snackbar in Nederland in 2025 is € 2.839 bruto per maand, waarbij de ondergrens ligt bij € 2.628 en de bovengrens bij € 3.050.
Als cafetaria medewerker kun je op diverse plaatsen in het bedrijf ingezet worden. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit: Bestellingen opnemen, klaarmaken, afrekenen en bezorgen, verzorgen van mise en place, schoonmaken en schoonhouden van de werkplek en de winkel.
Snackbarmedewerker: in deze functie (en dan beschrijven wat je allemaal doet/deed: frituren, bedienen, kassa, schoonmaak, hygiëne waarborgen, noem maar op - ga in je hoofd eens langs wat er allemaal bij het werk hoort).
Fish frituren werken in fish and chips shops en seafood restaurants. Ze bereiden en koken eten en bedienen klanten.
Snackbars doen ook allang aan die trend mee. Zo noemen ze zich 'snacklounges', 'snackboutiques', snackpaleizen, snackkoningen, kwalitaria's, frietcasa's, frietvilla's, friterieën, friturologen en hautes fritures.
Het verschil tussen een snackbar en een cafetaria is minimaal. Bij een cafetaria wordt de nadruk gelegd op een zitgedeelte, terwijl deze zitmogelijkheden bij snackbars kleiner zijn. In deze publicatie wordt de benaming snackbar gebruikt voor beide.
wat is een horecamedewerker? Een horecamedewerker of medewerker bediening is iemand die er voor zorgt dat gasten hun eten en drinken krijgen, maar je bent vooral dé persoon die zorgt dat de gasten het naar hun zin hebben. Als horecamedewerker ga je namelijk elke dag voor de ultieme gastbeleving!
Het gemiddelde salaris van een Medewerker Snackbar in Nederland in 2025 is € 2.841 bruto per maand, waarbij de ondergrens ligt bij € 2.631 en de bovengrens bij € 3.050.
In de grafiek onder ziet u dat het gemiddelde bedrijfsresultaat of netto marge van de branche restaurants en cafetaria's tussen 2009 en 2020 is gedaald met 7.05% procentpunt naar 4.88%. Hierbij wordt in de branche restaurants en cafetaria's gemiddeld een bruto marge van 68.9% behaald.
Het gemiddelde salaris voor een kassamedewerker (m/v) in Nederland is € 2.543 per maand. 895 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 25 januari 2025.
eetgelegenheid (zn) : snackbar, eethuis, kantine, eettent, restaurant, etablissement, mensa. cafetaria (zn) : snackbar, eethuis, eetcafé, snelbuffet.
In België en in de zuidelijke delen van Nederland wordt een snackbar een friettent, frietzaak, frietkot, frietkraam, friture of frituur genoemd. Een cafetaria betekent in Vlaanderen vaker kantine.
Als algemeen medewerker allround ben je betrokken en inzetbaar bij alle werkzaamheden op de vestiging. Deze werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het sorteren, beoordelen en prijzen van spullen in ons magazijn en/of het aanvullen en presenteren van spullen in onze winkel.
Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie help jij in de keuken, bij de bakker of in een restaurant. Je helpt met de voorbereiding van de werkzaamheden, assisteert collega's en helpt ook met het opruimen. Je werkt vaak samen, maar sommige werkzaamheden doe je ook alleen.
De functieomschrijving van een medewerker bediening valt het beste te omschrijven als een medewerker die de bediening verzorgt in een restaurant, bistro, café, lunchroom, theater of hotel. De functie is daarom ook te omschrijven als een horecamedewerker .
Fastfood of gemaksvoedsel is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Het wordt doorgaans verkocht bij daarvoor gespecialiseerde restaurants en kraampjes zoals snackbars.
Een snackbar, frietzaak, friettent, frituur of friture is een eetgelegenheid waar men voornamelijk snacks (bijvoorbeeld friet, kroketten, bitterballen en frikandellen) kan kopen en nuttigen.
De kroket, frikandel en bamischijf doen het als je kijkt naar de calorieën het beste. Het maakt wel veel verschil of je de snack eet met (wit) brood. Een broodje hamburger, broodje hotdog en de bamischijf bevatten de minste vetten.
Beschrijving. Het afhalen van voornamelijk gefrituurde gerechten bij de spreekwoordelijke “snackbar op of om de hoek” is al zeker zeventig jaar, en dus generaties lang, een gebruik voor vele miljoenen Nederlandse huishoudens. Het gebruik is zelfs diep verankerd in de Nederlandse taal.