Maandbegroting. Met een maandbegroting zie je hoe jouw uitgaven en inkomsten er deze maand of komende maand uitzien.
Ieder bedrijf krijgt te maken met bepaalde inkomsten en uitgaven in een bepaalde periode. Van deze verwachte inkomsten en uitgaven wordt van te voren vaak al een overzicht gemaakt om in te kunnen schatten of een bedrijf geld overhoudt of juist tekort komt. Dit noemen we een begroting.
Het plannen of afstemmen van inkomsten en uitgaven, het opstellen van een begroting, het opstellen van een budget. Zie ook: begroting, budget, zero-base budgetting.
Vaste lasten zijn uitgaven die regelmatig terugkomen. Vaak is het hetzelfde bedrag per periode en is er een contract voor afgesloten. Denk hierbij aan: Huur of hypotheek.
Je geldzaken op orde krijgen en houden doe je door een goede financiële administratie aan te leggen of een huishoudboekje bij te houden. Hiermee krijg je overzicht en inzicht in je geldzaken, maar ook hoeveel je over hebt voor onverwachte uitgaven.
Een financieel overzicht geeft inzicht in uw financiële situatie, nu en in de toekomst. Op basis van uw persoonlijke inkomens- en vermogenspositie wordt uw financiële situatie inzichtelijk gemaakt.
Op het Financieel Jaaroverzicht staat belangrijke informatie over je betaal- en spaarrekeningen, creditcards en je hypotheek. Deze informatie heb je nodig voor je belastingaangifte. Je ontvangt het Financieel Jaaroverzicht uiterlijk 1 maart. Op deze pagina lees je meer.
MijnGeldzaken werd verkozen tot beste huishoudboekje 2022 van Nederland.
Een begroting wordt ook wel een prognose genoemd. Het is een financieel overzicht van de toekomst. Je zet bijvoorbeeld je verwachte inkomsten en uitgaven op een rij voor het komende jaar. Daarmee krijg je inzicht in de haalbaarheid van je plannen.
Per huishouden zijn er grote verschillen. Afhankelijk van gezinssamenstelling, inkomen en smaak. Een globale richtlijn is rond de € 6.500 voor een alleenstaande en voor een gezin met twee kinderen ca.€ 10.000.
Het kasboek is een onderdeel van de financiële administratie. Hierin staan alle contante inkomsten en uitgaven die zijn gemaakt binnen de onderneming. Het is vaak lastig om de contante betalingen na een langere tijd te herleiden.
Welke verschillende soorten begrotingen zijn er? Denk bijvoorbeeld aan een investeringsbegroting, financieringsbegroting, exploitatiebegroting, liquiditeitsbegroting en een begroting voor privé-uitgaven.
Elke gemeente heeft een 'begrotingscyclus'. Via deze begrotingscyclus stelt de raad het beleid voor de komende jaren vast en legt het college verantwoording af over de uitvoering van het beleid.
Het Nibud adviseert je uitgaven in drie groepen te verdelen: - dagelijkse uitgaven;- vaste lasten;- incidentele uitgaven.
Het Huishoudboekje is een product waarmee wij de inkomsten en vaste lasten van deelnemers regelen. Met het Huishoudboekje krijgt een deelnemer meer overzicht over zijn eigen geld. Inkomsten (loon, uitkering, toeslagen) komen binnen op de rekening van de gemeente.
Weet je hoeveel geld je per maand nodig hebt om rond te komen? Zet je inkomsten en uitgaven op een rij in je privébegroting. Zo krijg je een beter financieel overzicht en weet je altijd waar je geld aan uitgeeft. Je privébegroting of persoonlijke begroting is een onderdeel van het financieel plan.
Wat is het Financieel Jaaroverzicht? Het Financieel Jaaroverzicht is handig voor uw belastingaangifte. Het is een overzicht van uw betaal- en spaarrekeningen, beleggingen, leningen, hypotheken en levensverzekeringen bij ABN AMRO.
Het financieel plan vormt het fundament onder uw ondernemingsplan en bestaat uit vier onderdelen, namelijk een investeringsbegroting, een financieringsoverzicht, een exploitatiebegroting en een liquiditeitsbegroting.