Voor ouders voelt het alsof de baby dichtbij is en dan ineens wegfladdert als een kwetsbaar vlindertje. Dit verklaart waarom deze baby's “vlinderbaby's” worden genoemd. Wanneer na verloop van tijd een nieuw kindje wordt geboren na het verlies van een eerdere baby, wordt dit een “regenboogbaby” genoemd.
Doodgeboorte. Doodgeboorte is de geboorte van een kind dat is overleden tijdens de zwangerschap (intrauteriene vruchtdood) of kort na de geboorte is overleden.
Wanneer je opnieuw zwanger raakt nadat je een baby hebt verloren, dan wordt het kind een 'regenboogbaby' genoemd. De regenboog ontstaat op de scheidingslijn tussen regenvlagen en zonneschijn en symboliseert zo perfect de plek van deze zwangerschap en dit kind.
Ook breken de vliezen en krijgt de vrouw hevige weeën. De foetus en de placenta verlaten meestal na elkaar de baarmoeder.Als de foetus nog leefde, overlijdt die meestal tijdens de bevalling. Als een foetus al overleden is en de miskraam komt niet spontaan op gang, dan moet de bevalling ingeleid worden.
Als je kindje levenloos geboren wordt, of tijdens de bevalling overlijdt, dan wordt daar vaak de term 'stilgeboren' voor gebruikt.
Wanneer mensen spreken over een vlinderkindje of een sterrenkindje, verwijzen zij naar het overlijden van een kindje op jonge leeftijd. Dit kan betekenen dat een baby in de buik is overleden, tijdens of vlak na de geboorte of na de geboorte op zeer jonge leeftijd.
Bij een natuurlijke doodsoorzaak geeft de arts een schriftelijke verklaring van overlijden af. Deze verklaring is nodig voor de aangifte van overlijden bij de gemeente. Bij een minderjarig kind neemt de arts altijd contact op met een gemeentelijk lijkschouwer. Dat is wettelijk verplicht.
Een miskraam ontstaat niet door lichamelijke inspanning. Zo kan een valpartij, vrijpartij of stress geen miskraam veroorzaken. De oorzaak is meestal een chromosoomafwijking die bij de bevruchting is ontstaan. Het vruchtje is niet in orde en het lichaam stoot het zelf af.
Na de miskraam staat de baarmoedermond nog een paar dagen open. Om de kans op infectie kleiner te maken, krijg je het volgende advies voor de eerste 2 weken of zolang je bloedverlies hebt: geen tampons gebruiken. geen geslachtsgemeenschap hebben.
Het bloedverlies kan na een miskraam twee tot vier weken aanhouden. Op deze manier kan je dus alweer zwanger worden in de eerste maand na het stoppen van het bloeden na een miskraam, afhankelijk van wanneer je eisprong plaatsvindt.
Kristalkinderen, Regenboogkinderen en Lichtwerkers
De laatste generatie die zou incarneren, bestaat uit zogenoemde kristalkinderen. Kinderen met een nòg verfijndere vibratie. De Indigo's en Kristalkinderen worden tezamen soms ook als Regenboogkinderen aangeduid.
Je ziet het wel, maar je kunt het niet aanraken of er onder doorlopen.
Een regenboog is een gekleurde boog van regendruppels in de lucht. De regenboog ontstaat als het regent en de zon schijnt of als er hoge vochtigheid is en de zon is erg fel. Als het licht door de regendruppels schijnt, wordt het licht gebroken en weerkaatst. Daardoor worden de kleuren apart zichtbaar.
Als je baby in de baarmoeder overlijdt (medische term: Intra-Uteriene Vruchtdood) komt dit bijna altijd als donderslag bij heldere hemel. Sommige moeders geven achteraf aan een voorgevoel gehad te hebben dat de zwangerschap niet goed zou eindigen.
Van elke 500 baby's die er in Nederland per dag worden geboren, overlijden er vier, gerekend vanaf 22 weken zwanger- schap. Dat zijn meer dan 1.400 baby's per jaar. Vijfenzestig procent overlijdt in de buik van de moeder.
Wat zijn eigenlijk juiste woorden in zo'n uitzonderlijke situatie? Spreek daarom uit dat je niet weet wat je moet zeggen, dat je het ontzettend verdrietig vindt en dat je met ze meeleeft. Dit lijkt misschien overbodig om te zeggen maar voor iemand met veel verdriet is het fijn om te horen dat anderen meeleven.
Je kan aan het maagdenvlies niet zien of iemand seks heeft gehad. Ook een dokter kan dit niet zien. Zelfs als je vaak seks hebt gehad, kan het maagdenvlies nog intact zijn. Bloeden tijdens de seks hoeft niet te komen door een beschadiging aan het maagdenvlies.
In het algemeen kun je ervan uitgaan dat de eerste menstruatie tussen 4 tot 6 weken na de miskraam zal zijn. Bij een reguliere cyclus ben je dus tussen de 2 tot 3 weken na die miskraam alweer vruchtbaar. Maar voordat je cyclus op gang komt, moet je lichaam daar wel klaar voor zijn.
Een baby maak je samen.
Het is echter een feit dat je geen kindje kan maken met alleen een eicel en een baarmoeder. Je hebt er een zaadcel bij nodig en dus heeft de man een bijdrage van 50%. De kans op een miskraam is ongeveer 15%.
Hoe groot is de kans op een (herhaalde) miskraam? Van alle zwangerschappen eindigt 10-15% in een miskraam. Na 1 miskraam heeft u geen grotere kans op een nieuwe miskraam. Na 2 miskramen is de kans wel groter dat het nog een keer gebeurt: ongeveer 25%.
Bij vrouwen jonger dan 35 jaar is de kans op miskraam ongeveer 1 op de 10 zwangerschappen. Bij vrouwen tussen de 35 en 40 jaar is de kans op miskraam ongeveer 1 op de 5-6 zwangerschappen. Bij vrouwen tussen de 40 en 45 jaar is de kans op miskraam 1 op 3.
De baby kan begraven worden op een officiële begraafplaats of gecremeerd worden. De gemeente geeft na overleg van een verklaring van de behandelend arts een verlof tot begraven of cremeren af. De ouders kunnen daarna de overleden baby begraven of cremeren.
Het voelt alsof je als ouder een deel van jezelf bent kwijtgeraakt. De pijn die dat geeft is bijna niet te bevatten. Beelden van de toekomst worden ruw verstoord. Het leven van je kind is gestopt, je kunt het niet meer zien opgroeien of zich verder zien ontwikkelen, en dat is pijnlijk.
Aan het kloppen van de navelstreng kunnen ze zien en voelen of je baby nog leeft. Als het kloppen van de navelstreng is gestopt, is je baby overleden. Dat gaat altijd heel rustig. Omdat het huidje van een te vroeg geboren baby'tje zo kwetsbaar is, is het beter om je baby niet meteen aan te kleden of in bad te doen.