Voor de traditionele manier schenk je eerst 6cL Yeni Rakı in een rakı glas.Hierna 6CL water toevoegen en aanvullen met een aantal ijsblokjes.Belangrijk is dat rakı altijd koud of met ijs wordt gedronken. Een ander belangrijk aspect bij het drinken van Yeni Rakı is het nemen van tijd.
Het heeft een zachte smaak, waarbij de anijs in geur en smaak goed tot zijn recht komt. Serveer de raki puur, met ijs of aangelengd met water.
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Yeni Raki zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Yeni Raki kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Raki drink je altijd gekoeld met toevoeging van een gelijk deel water en wat ijsklontjes. De drank wordt dan net zoals Ouzo troebel waarbij de smaken loskomen. De Turken drinken Yeni Raki het liefst samen met wat mezzes (Turkse tapas) en familie en vrienden.
Raki is een Turkse niet gezoete drank die meestal een anijssmaak heeft. Raki is in Turkije een populaire dank maar ook in Albania, de Griekse eilanden en Balkan landen wordt hij gedronken als een aperitief. Raki wordt traditioneel gemaakt met druivenmout en met anijszaad smaak geven.
Ouzo mag alleen ouzo heten als het in Griekenland wordt gemaakt terwijl raki niet uitsluitend Turks is. Raki en Ouzu lijken qua smaak op elkaar maar Raki heeft vaker een andere smaak gekregen door het toevoegen van bepaald fruit terwijl bij ouzo de sterke smaak van anijs altijd behouden blijft.
Yeni Rakı staat voor de unieke cultuur van het drinken van rakı in Turkije en wordt altijd gedronken in goed gezelschap en met heerlijke Mezzes (kleine Turkse hapjes) erbij, zoals feta, Cacik (Turkse yoghurt-komkommer spread) of Baba Ganoush.
Raki. Raki, ook wel tsikoudia genoemd op Kreta, is een sterke drank die wordt gedistilleerd uit most, de overblijfselen van druiven.
Prijs €19,70.
De meeste Mediterrane landen hebben wel een anijsdrankje voor na de maaltijd: een zogeheten digestief. Zo hebben de Italianen Sambuca, hebben de Grieken ouzo en de Turken raki. In alle gevallen is anijs de hoofdsmaakmaker.Perfect om je spijsvertering mee op gang te brengen dus.
Goed afgesloten sterke drank is onbeperkt houdbaar.
Raki is een Turkse alcoholische drank, die meestal met anijs is gekruid. Er bestaat een Kretenzische variant van raki, die men ook tsikoudia noemt. Raki heeft een alcoholpercentage van ongeveer 45% en wordt veelal met water aangelengd.
Beschrijving. Raki Tekirdag Tekel 35cl is volgens het Turkse volk de beste raki. De zuiverheid van het water waaruit deze raki vervaardigd wordt, geeft deze raki samen met de andere ingrediënten zijn uitmuntende smaak en betoverende aroma's. Een werkelijke topper met een fijne en duidelijke touch van anijs.
Raki was vooral bekend rond de 19e eeuw in het Ottomaanse rijk. Raki wordt vaak gedronken met een glas water of Salgam ernaast, Ouzo daarin tegen wordt gedronken als een mix met water, ijs of puur in een shotglaasje. Ouzo mag alleen ouzo heten als het in Griekenland wordt gemaakt terwijl raki niet uitsluitend Turks is.
Raki is soortgelijk aan ouzo zonder de smaak van anijs of grappa. De smaak lijkt een beetje op gin / wodka. Men zegt dat wanneer je goede zuivere raki drinkt je de volgende dag geen kater krijgt. Raki wordt geserveerd in een borrel glaasje, ik vind het lekker als de (honing raki)ijskoud geserveerd wordt.
Raki wordt gedistilleerd uit de overblijfselen van de druiven, nadat de wijn uit druiven is geperst. De overblijfselen van de druiven, wordt ook wel wijnmost genoemd. Na het opsparen van wijnmost in grote tanks wordt dit een maand lang in de zon opgeslagen, waardoor het gaat gisten. Vervolgens kan er gestookt worden.
Likeur moet wettelijk minstens 15% alcoholgehalte halen en minimum 100 gram suiker per liter alcohol bevatten. Overal mag men deze drank maken en ook de maximum toegelaten hoeveelheid suiker is tot op heden niet vastgelegd.
De drank is verwant aan sommige andere sterkedranken uit het Middellandse Zeegebied en van de Balkan. Hij lijkt op onder andere pastis, ouzo, sambuca, arak, masticha, țuică en (Colombiaanse) aguardiente.
Er zijn 245 calorieën in een portie rakı - duble.
Een populaire keuze is de "Raki Sour", een combinatie van raki, citroensap en een zoetmiddel zoals suikersiroop. Deze cocktail is een perfecte balans van zoet en zuur en versterkt de unieke smaken van raki. Een andere interessante mix is raki met vers fruitsap, zoals granaatappel- of sinaasappelsap.
De Griekse sterkedrank met de hoogste alcoholpercentage zijn Raki en Tsipouro.
Raki is een sterke drank die, mits goed opgeslagen, voor een lange periode bewaard kan worden. Een donkere en koele omgeving is ideaal om de kwaliteit en smaak te behouden. Het is aan te raden de fles rechtop te bewaren om te voorkomen dat de kurk uitdroogt en lucht in de fles komt.
Yeni Raki is een ongezoete, alcoholische drank uit Turkije met de smaak van anijs. Raki dé nationale drank van Turkije. Yeni Raki is de nationale Turkse drank op basis van rozijnen en druiven met toevoeging van anijs.
Het wordt gedistilleerd uit de drab die overblijft nadat de wijn uit druiven is geperst. Deze drab wordt de wijnmost genoemd. De eerste Griekse raki werd in de veertiende eeuw gemaakt door monniken in de provincie Macedonia in het noorden van Griekenland. Van daaruit werd de drank bekend door heel Griekenland.