Breng de peeling in een dun laagje aan over het hele gezicht. Vermijd het gevoelige gedeelte rond je ogen en je mond. Maak cirkelende bewegingen en wees voorzichtig; een peeling kan soms een grove structuur hebben en je wilt je huid niet beschadigen! Laat de peeling zelf het werk doen!
Vermijd intensieve trainingen, droge sauna's en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie naar het gezicht kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerken op de net gepeelde huid. Sla dergelijke activiteiten de dag na de peeling over. Over-exfolieer niet.
Een peeling laat je langer zitten, 5 tot 10 minuten doe ik. Ik merk zelf altijd dat het gaat prikken 'in' je huid, je voelt dat de peeling haar werk doet. Het gaat 'dieper' dan een scrub. Ik merk ook dat na het douchen m'n huid droger is wanneer ik een peeling heb gebruikt.
Hoe vaak gebruik je een peeling:
Dat maakt het mogelijk om ze heel flexibel in je verzorgingsplan op te nemen. Zeker 1 keer per week, maar het kan nodig zijn om ze 2 tot 3 keer per week te gebruiken.
De huid is de eerste week na deze behandeling extra kwetsbaar. Daarom raden wij af om je eigen make-up producten te gebruiken. Alleen minerale make-up mag gebruikt worden, omdat deze de huid niet afsluit.
De eerste dagen na de peeling kan uw huid nog gezwollen zijn. Na twee dagen beginnen er barstjes in de huid te ontstaan. Vanaf dat moment gebruikt u een vette crème, bijvoorbeeld vaseline. Smeer uw huid meerdere keren per dag in om uitdroging tegen te gaan.
Dode huidcellen laten makkelijker los, waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Oneffenheden zoals littekens, puistjes of zonschade kunnen hierdoor minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt.
Na de behandeling: De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden.
Je huid voelt misschien wat branderig aan na een chemische peeling en heet water kan onaangenaam zijn op je nieuwe huid. Het kan ook een ontstekingsreactie veroorzaken. Was je gezicht met koud water om de genezende huid te helpen kalmeren. En denk eraan, dep je huid daarna altijd droog – dus niet wrijven.
Ja absoluut. Wanneer je te veel hebt gescrubd of een te heftige peeling hebt gedaan kan je huidbarrière beschadigen. Dit resulteert in een gedehydrateerde huid, meer talg waardoor onzuiverheden ontstaan of een gevoelige en geïrriteerde huid.
Een peeling is beter voor de huid dan een scrub, omdat je met een peeling geen beschadigingen aanbrengt door het schuren van korrels over je huid. Een peeling stimuleert de celvernieuwing in je huid en verwijdert dode huidcellen. De dode huidcellen schilferen af en nieuwe, gezonde cellen worden aangemaakt.
Het enige nadeel van een TCA peeling is de langere hersteltijd van de huid en de behandeling kan vrij pijnlijk zijn.
Een peeling bij de Specialist die mag je als kuur doen. Dat is vaak 3 keer in een bepaalde tijd ( meestal in 3-4 weken). Zo'n kuur mag je 2-3 keer per jaar volgen. Verder kan je een peeling iedere 6 weken 1x doen om het effect bij te houden.
Daarbij heeft uw huid wel hersteltijd nodig. Na de behandeling gaat uw huid een bruine verkleuring vertonen. En zal vervolgens na enkele dagen gaan vervellen. In de regel is dit proces na 1 week tot 10 dagen voorbij en heeft u een stralend glad babyhuidje terug gekregen!
Een chemische peeling zorgt ervoor dat huid zichzelf vernieuwt, waardoor fijne lijntjes, acnelittekens en pigmentvlekken verminderen. Daarnaast zorgt de peeling ervoor dat de huidstructuur fijner wordt.
Bij een peeling brengt de huidtherapeut glycolzuur, een fruitzuur met een etsende werking op de huid aan. Hiermee wordt een dun laagje van de buitenste huidlaag verwijderd, waardoor de talg makkelijker kan afvloeien. Dit heeft een positief effect op acne.
Hoeveel peelings zijn er nodig voor een goed resultaat? Dit hangt af van de reden waarom u een peeling ondergaat. Meestal zijn er meerdere peelings nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Peelings kunnen ook in kuurvorm ondergaan worden.
Tijdens een peeling wordt gewerkt met fruitzuren (AHA en BHA zuren). Dit kunnen zijn glycolzuur, melkzuur, appelzuur, salicylzuur, azelinezuur enz. Ieder fruitzuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen. Een peeling werkt huidverjongend doordat zij o.a. de celvernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen.
Het helpt tegen rimpels en fijne lijntjes!
Na een peeling ziet de huid er egaler, frisser en jonger uit. Een huid die nooit wordt gepeeld zal dikker, stugger en grauwer worden. Hierdoor worden actieve werkstoffen bijvoorbeeld uit huidverzorgingsproducten die u gebruikt minder goed opgenomen.
Mela Peeling: Een Mela Peeling is specifiek gericht op de bestrijding van pigmentvlekken. Deze peeling bestaat uit een combinatie van effectieve pigment-remmende en pigment-onderdrukkende ingrediënten. Het is geschikt voor het verminderen van onder andere ouderdomsvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker en melasma.
Let op de kwaliteit en hoogwaardigheid van het product en gebruik het niet vaker dan 1-2 keer per week. Tip: gebruik na een fruitzuurpeeling altijd een hydraterende verzorging omdat er aan de huid door de zuren eerst vocht is onttrokken.
Verdere behandeling thuis
Reinigen De Blue Blood Gel, verzorgende crème en zonnefactor aanbrengen. Bij veel zon na drie uur weer de zonnefactor herhalen.