De hertshoorn kan in het licht staan maar niet in direct zonlicht. Zet of hang de plant op een plaats waar ruimte is. De plant is geen snelle groeier maar zal na verloop van tijd wel ruimte in beslag nemen. De bladeren groeien omhoog en bladeren gaan hangen.
De Hertshoornvaren is moeilijk te stekken of vermeerderen. Dit komt omdat de bladeren zich al snel om de pot klemmen. Als je deze dan wilt gaan vermeerderen is de kans groot dat je de plant beschadigd. De kweker vermeerdert deze plant door sporen die onderaan de bladeren zit te kweken.
De hertshoornvaren kan worden gekweekt als kamerplant of buiten in tuinen met milde klimaten. Vaak wordt de Hertshoorn plant aan de muur gemonteerd als een gewei, maar je kunt het dus ook heel leuk op een tafel, kast of gewoon op de vloer plaatsen.
Water geven: net als veel andere varens houdt de hertshoornvaren best van een slokje water. Geef hem minimaal elke week een goede hoeveelheid. Om zeker te weten dat hij genoeg water heeft gekregen, is onderdompelen ook een goede optie om te doen.
Verpotten. Dit is een uitdagend klusje, want des te groter de plant wordt, des te lastiger is het dit te doen zonder hem te beschadigen. Gebruik hiervoor aarde voor varens. Sommige mensen zetten hem niet in een pot, maar bevestigen de plant aan een stuk schors of blokje hout en bekleden hem vervolgens met wat mos.
De Platycerium is niet giftig voor huisdieren of kinderen. De Hertshoornvaren is een gemiddelde drinker, niet teveel en niet te weinig. Hij houdt er wel van om continue licht vochtige aarde te hebben, dus let daar op.
Het is best een slome groeier, dus hoef je deze plant niet elk jaar in verse potgrond te zetten. Eens in de twee jaar is voldoende en gebruik dan speciale aarde voor varens.
varens zijn van oorsprong bosplanten, dus ze houden van humusrijke grond. het beste meng je universele potgrond met wat turfmolm.
Varens kan je in huis het beste plaatsen op een standplaats in de halfschaduw, zonder direct zonlicht. Bij te veel licht zullen de bladeren geel kleuren.
Water geven
Een olifantspoot heeft niet veel water nodig, omdat deze in de stam het water opslaat. Hierdoor is deze plant vergelijkbaar met de waterbehoefte van bijvoorbeeld een vetplant of een cactus. In de winter kan deze plant zelfs wekenlang zonder water. Geef de plant pas water wanneer de grond aardig droog is.
Hoe pak je de verzorging van varens aan? Houd de potaarde vochtig en laat de kluit niet uitdrogen. Opgelet, geef geen water in het hart van de plant. Varens houden ervan als je ze regelmatig besproeit met een plantenspuit en wekelijks voeding geeft.
Ook de hertshoorn behoort tot de niet giftige planten voor katten, en al was dat niet zo… hij hangt liever dan dat hij staat, dus dan is dat probleem ook opgelost.
Olifantspoot (Beaucarnea)
Hij staat graag op een zonnige plek en heeft maar weinig water nodig. De plant is niet giftig, maar door de dikke stam bestaat de kans dat je katten de beaucarnea als krabpaal zien.
Is Pannenkoekplant Giftig Voor Huisdieren? (katten, honden, vogels, konijnen) De Pannenkoekenplant is niet giftig voor alle dieren. Het is dus geen probleem als jouw huisdier hier uiteindelijk aan knaagt.
Hertshoorn groeit in de tropische oerwouden van Azië, Australië, Afrika en Zuid-Amerika. Je vindt ze als epifyt op de schors van bomen, hoog boven de grond. Hier komt ook hun voorkeur van lekker hangen vandaan. Hertshoorn gedijt het beste als hangplant, maar maakt er ook geen probleem van als dat net even niet uitkomt.
In de woonkamer, slaapkamer, badkamer of in de keuken, de pannenkoekenplant maakt van iedere ruimte een aangename plek! Pannenkoekenplant ofwel Pila peperomiodes is een bijzondere plant en past ook zeker bij jouw interieur!
Je herkent de pannenkoekplant aan zijn ronde, leerachtige blaadjes die zo plat zijn als een pannenkoek: de pannenkoekplant. Als bordjes op stokjes lijken ze te balanceren op dunne stengels. En dat maakt deze Pilea peperomioides ook zo decoratief. De plant groeit snel en wordt zo'n 40 cm hoog.