Volgens de fabrikant: gel 5%: aanvankelijk 1×/dag, bij voorkeur 's avonds, voorzichtig dun op de huid aanbrengen; niet inmasseren. Na enkele dagen eventueel de gel 2×/dag aanbrengen. Bij onvoldoende resultaat van de gel 5% en indien deze goed wordt verdragen, eventueel overgaan op de gel 10%.
Benzoylperoxide verweekt de bovenste huidlaag en vermindert overmatige groei hiervan. Het voorkomt zo dat de poriën verstoppen. Bovendien doodt benzoylperoxide de acnebacterie, waardoor de puistjes en pukkels afnemen. Het effect op acne is na enkele weken te merken.
Het is belangrijk om benzoylperoxide niet te veel en vaak te gebruiken zodat jouw huid niet onnodig beschadigd raakt en afhankelijk wordt van het product. Het gebruik van de behandeling eenmaal per dag moet genoeg zijn om de acne, puistjes of mee-eters te verminderen.
- Vermijd elk contact van het medicijn met de ogen, de mond, de neusvleugels en de slijmvliezen. Indien dit onverhoopt toch gebeurt dan direct grondig spoelen met veel stromend water. Was altijd de handen na het aanbrengen van dit medicijn. - Benzoylperoxide kan het haar of de kleding verbleken of ontkleuren.
Benzoylperoxide werkt het best wanneer het de kans krijgt om eerst in te trekken. Dit duurt overigens maar een paar seconden.
Volgens de fabrikant: gel 5%: aanvankelijk 1×/dag, bij voorkeur 's avonds, voorzichtig dun op de huid aanbrengen; niet inmasseren.Na enkele dagen eventueel de gel 2×/dag aanbrengen.
Benzac is een snelle, effectieve behandeling tegen puistjes en mee-eters. Met de behandeling van Benzac doodt je bacteriën die puistjes veroorzaken. Bij dagelijks gebruik zichtbare vermindering binnen 14 dagen.
Het best werkt een gel met benzoylperoxide. Dat schilfert de huid af en remt de ontstekingsverschijnselen. Bovendien remt het de groei van de bacteriën die de ontstekingen veroorzaken. Reken erop dat je puistjes niet heel snel verdwijnen als je benzoylperoxide gaat gebruiken.
Gebruik: Reinig de huid eerst met een zachte, niet-irriterende zeep.Afspoelen, drogen en daarna 1 à 2 maal per dag een dunne laag Benzac gel aanbrengen op de aangetaste zone. Voor personen met een gevoelige huid wordt aanbevolen om de gel éénmaal per dag aan te brengen voor het slapengaan.
Wat is de werkzame stof van Benzac? Benzac is een gel die benzoylperoxide bevat. Benzoylperoxide doodt de C. Acnes bacterie, die kan zorgen voor ontstekingen.
benzoylperoxide. Het grootste verschil tussen benzoylperoxide en salicylzuur is dat benzoylperoxide de bacterie dood die puistjes veroorzaken (propionibacterium acnes bacterie). Salicylzuur doodt deze bacterie niet maar verwijdert wel andere factoren die bijdragen aan puistjes.
Benzoylperoxide doodt de bacterie p. Acnes. Als je stopt met het gebruik krijgt deze bacterie weer de kans te groeien en kunnen puistjes weer wat verergeren.
Meestal verdwijnt acne voor het vijfentwintigste jaar, maar soms blijft de aandoening bestaan tot op oudere leeftijd.
Na 4 tot 8 weken van gebruik kunt u resultaat verwachten. Pas na 3 maanden is het effect goed te beoordelen. Als u baat heeft bij de behandeling, kunt u deze het beste voortzetten totdat de acne over is.
Werking: na 2–5 weken. 'Pitted keratolysis' wordt veroorzaakt door een combinatie van vocht, warmte en de bacterie Corynebacterium minutissimum (mogelijk spelen ook andere bacteriën een rol). Bij een aantal patiënten met 'pitted keratolysis' bleek behandeling met clindamycine/ benzoylperoxide effectief na 3–4 weken.
Benzoylperoxide kan de huid irriteren. Roodheid, branderig gevoel, droge huid, jeuk, schilfering en kloven kunnen soms optreden bij het gebruik van benzoylperoxide. Overgevoeligheidsreacties of allergische reacties op benzoylperoxide komen ook weleens voor.
Benzoylperoxide zit in acrylpoeder dat gebruikt wordt voor het zetten van acrylnagels. Het werkt als initiator: het zet de uitharding van de acrylnagels in gang. Benzoylperoxide kan ook in tandcement of tandartsvullingen zitten als initiator. Benzoylperoxide zit ook in geneesmiddelen tegen jeugdpuistjes.
Acne wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. Chocolade, chips en bier zijn misschien niet goed voor je gezondheid, ze zijn niet de oorzaak van acne. Anderzijds spelen zuivelproducten en voedingswaren met een hoge glycemische index (zoals suiker en wit meel) wel een rol bij acne-uitbraken.
Vermijd enkelvoudige koolhydraten en suikers, zoals zoet broodbeleg, frisdranken, koek, snoep, chocolade, toetjes, ijs, wit brood, aardappelen, witte rijst en witte pasta. Voeding met een hoge suikerwaarde verergert bij veel mensen acne.
Laat je huid met rust en zit zo min mogelijk aan je gezicht. Ga geen puisten uitknijpen, want dan druk je talg verder de huid in en vererger je ontstekingen. Niet knijpen, maar aanstippen!
Niet alleen voeding, maar ook stress (en te weinig slaap) heeft een negatieve invloed op acne. Het is al langer bekend dat stress aandoeningen aan de huid, zoals eczeem en psoriasis, kan verergeren. Maar stress maakt de huid ook vatbaarder voor bacteriën, waardoor acne kan verergeren.
Breng dan zodra je een puistje ziet verschijnen een goede exfoliant met salicylzuur gebruiken zoals die van Dr. Jetske Ultee aan; salicylzuur maakt de porie schoon. Daaroverheen breng je wat benzoylperoxide of verdunde tea tree olie aan op je huid. Deze stoffen doden de bacteriën die de ontsteking veroorzaken.
Meestal schrijven artsen benzoylperoxide of tretinoïne voor bij acne. Wanneer dit bij ernstige acne onvoldoende helpt, kan de arts besluiten om een andere behandeling te proberen, bijvoorbeeld met antibiotica. Capsules met isotretinoïne zijn een van de laatste opties als andere medicijnen niet voldoende helpen.