Neem een pluisvrije, schone en zachte doek die je een beetje nat maakt met warm water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen zoals ruitenreiniger, huishoudelijke schoonmaakproducten of schuurmiddelen. Heb je een screenprotector, dan kun je die op dezelfde manier schoonmaken.
Dagelijks, wekelijks, maandelijks, of nooit: maak jij wel eens je mobiele telefoon schoon? Volgens microbioloog Rijkelt Reumer en schoonmaakexpert Zamarra Kok moeten we niet bang zijn voor bacteriën. Wekelijks schoonmaken is volgens hen daarom voldoende.
Gelukkig is daar een gemakkelijke oplossing voor: schoonmaken met een Anti Dust Spray. Natuurlijk geldt deze tutorial niet alleen voor iPhone, maar ook voor andere Android telefoons van Samsung, Oneplus, LG, Sony etc. Die Anti Dust Spray kan je vaak bij de bouwmarkt, electronicazaak of zelfs bij de Action kopen.
Met Super Speaker Cleaner kun je de luidsprekers van je mobiel schoonmaken met slechts één klik. Leg de telefoon neer, zet het volume op maximaal, koppel de koptelefoon los en begin met schoonmaken om te zien hoe deze gratis app water en vuil uit de luidsprekers weet te verwijderen.
Maak een microvezeldoekje licht vochtig met water om stof en vingerafdrukken te verwijderen. Wring het doekje goed uit om ervoor te zorgen dat er geen water in de rand van de tv kan lopen. Veeg niet te hard met het doekje over het scherm. Liever vaker zachtjes, dan één keer hard.
Om virussen te detecteren en om deze van uw telefoon te verwijderen heeft u antivirus voor Android nodig, zoals F‑Secure SAFE. Antivirussoftware verwijdert Android-virussen van uw telefoon. Ook worden nieuwe virusinfecties op uw telefoon geblokkeerd.
Gebruik microvezeldoek
Het is wel van belang dat je hem op de juiste manier gebruikt. Voor hygiënisch schoon dien je de microvezeldoek niet te lang te gebruiken. Gebruik een kant totdat deze vuil is, draai de doek om en poets totdat ook deze kant vol zit. Neem vervolgens een andere doek en ga verder met de poetsronde.
"Wanneer het water warm is verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen komen en de vloer gaat plakken. Beter is het om koud water te gebruiken met daarin een klein beetje reiniger."
Kunnen Android-telefoons geïnfecteerd raken met een virus? Nee, Android-telefoons kunnen niet worden geïnfecteerd met virussen.
Je kunt malware op je telefoon opsporen met antivirus-apps. Goede gratis varianten die dat doen zijn de apps van AVG, Kaspersky, Avast en Bitdefender. Deze scannen je telefoon op verdachte apps en programma's. Perfect om malware en virussen op je telefoon op te sporen.
Voor hardnekkige vlekken of vuil gebruik je een mengsel van water en azijn. Dit mengsel maak je door een laag water en eenzelfde hoeveelheid azijn in een glas te doen. Doop je microvezel doekje in het mengsel en veeg er voorzichtig mee over het scherm.
Door gebruik te maken van microvezel of een brillendoekje voorkom je krassen en strepen op het scherm. Een mengsel van water met azijn of spiritus maakt het klusje sneller af. Strepen op tv scherm na schoonmaken, wat nu? Als je strepen op de tv ziet na het schoonmaken is de doek te vochtig.
Virussen zijn kleine organismen. Zo klein, dat je ze met een gewone microscoop niet kunt zien. Op zichzelf kan een virus niets.
Het is technisch niet mogelijk een simkaart te hacken en op andermans kosten te bellen. Wel is het zo dat smartphones tegenwoordig dezelfde mogelijkheden hebben als 'gewone' computers. Helaas betekent dat ook dat ze slachtoffer kunnen worden van kwaadaardige software (malware), net als 'gewone' computers.
De Consumentenbond adviseert Androidgebruikers om een virusscanner te installeren, net zoals je gewend bent op Windows. Maar in zijn advies gaat de bond helaas zelf de mist in: gebruik een betaalde antivirus-app, want die zijn beter in het herkennen van malafide apps en phishingsites.
Android bevat overigens wel standaard bescherming tegen malware. Google Play Protect controleert apps bij installatie en scant geregeld je apparaat. Bovendien geeft de functie Safe Browsing in de Chrome-browser waarschuwingen voor websites die mogelijk gevaarlijk zijn.
Veel virusinfecties worden door handcontact en hoesten overgedragen. Handen wassen en wegwerpzakdoeken gebruiken helpt om besmetting te verminderen. De meeste virusinfecties zijn onschuldig en gaan vanzelf over. Tegen een aantal virussen kunt u ingeënt worden; daarmee wordt bij baby's al begonnen.
Kruidvat Microvezeldoekjes | Kruidvat NL.
Rolhanddoeken: de lappen van rolhanddoeken zijn pluisarm, hebben een hoge treksterkte en absorberen goed vocht; Theedoeken: deze lappen worden gemaakt van oude theedoeken en zijn bij Boso van 100% katoen. Bovendien zijn ze zeer vocht absorberend.