In een werkplan geef je duidelijk aan wat de doelen van het project zijn en welke werkzaamheden moeten plaatsvinden om die te bereiken. Je splitst het werk op in overzichtelijke stukken, plant die in binnen de tijd, en stelt vast wie wat wanneer oppakt en welke medewerker hiervoor eindverantwoordelijk is.
Een planning is een overzicht waarin je per week en per dag kunt zien welke taken je moet doen. Het is belangrijk om in de planning al je activiteiten neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan schooltaken, schooltijden, werktijden en sociale activiteiten.
7 stappen voor een goede en haalbare dag-/weekplanning
Klein en concreet – deel grote taken/projecten op in uitvoerbare brokken. Omschrijf de taak zo concreet mogelijk, des te sneller je ermee aan de slag kunt gaan. Bundel/cluster – plan taken die met dezelfde dingen te maken hebben bij elkaar per dag of per week.
Onderzoek wijst uit dat huiswerk plannen, verdelen en organiseren de grootste struikelblokken zijn voor jou. Er gebeurt een heleboel. Dat is één van de grote redenen waarom dat plannen zo moeilijk is. Er verandert bij jou van alles: op lichamelijk, cognitief, sociaal, en emotioneel gebied.
Hier kunnen we onderscheiden. productieplanning; financiële planning; personeelsplanning; marketingplanning.
Het werkplan moet duidelijk omschrijven wat de beoogde doelen en resultaten zijn. Deze moeten specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden (SMART) zijn. Het werkplan moet een lijst bevatten van de taken die moeten worden uitgevoerd en de verantwoordelijkheden van elk teamlid.
Meerdere studies hebben aangetoond dat met een goede planning je je taken goed kunt organiseren, je productiviteit verhoogt en je doelen sneller worden bereikt. Maar een planning is niet alleen een lijst van taken. Het is een strategisch plan dat je vooraf opstelt en dat je helpt om je visie te realiseren.
Ongeveer 3 weken nadat u werkloos bent geworden, krijgt u een persoonlijk werkplan in uw Werkmap. Hierin kunt u aangeven wat voor werk u zoekt en hoe u dit gaat aanpakken. Het invullen van dit plan is niet verplicht.
Een werkplan (of werkplanning) is een werkindeling waarin van alle huishoudelijke activiteiten staat wie ze doet, hoe ze gedaan moeten worden en wanneer. Een werkplan maak je op basis van het zorgplan en de afspraken die daarin zijn beschreven.
Personeelsplanning is de juiste balans tussen de personeelsbehoefte en de personeelsbeschikbaarheid, rekening houdend met de organisatiedoelstellingen en georganiseerd vanuit het organisatiebeleid. We zeggen ook wel: het inzetten van de juiste medewerkers met de juiste skills op het juiste tijdstip.
De primaire planning word took wel de overall-planning genoemd. In het balkenschema worden de belangrijkste gegevens vastgelegd om een zo doelmatig mogelijke uitvoering te bereiken. Het balkenschema is de primaire planning.
Open planning
Deze planning tref je veelal aan binnen de recreatiesport en andere werkvelden waarbij het leveren van prestaties van ondergeschikt belang is. Je kunt hierbij denken aan een plan gericht op (recreatie)sport voor gedetineerden, verslaafden of jongeren tijdens de buurtsport.
Mensen met een dwangmatige-persoonlijkheidsstoornis, ook wel een obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis genoemd (OCPS), ervaren een sterke drang om alles onder controle te hebben.
In een realistische planning is de hoeveelheid werk afgestemd op de beschikbare personeelscapaciteit. Ook houdt zo'n planning rekening met de beschikbare competenties en persoonlijke eigenschappen van werknemers.
planning zn.: 1 planvorming, werkplan, projectplan; 2 uitstippeling, werkindeling, tijdschema.
Schrijf onder elk vak taken op die je wil/kan doen ter voorbereiding van de toets. Denk hierbij aan taken zoals oefentoets maken, woordjes stampen, samenvatten. Zorg er wel voor dat elke taak niet meer dan een uur duurt. Als je bijvoorbeeld 3 hoofdstukken wil samenvatten, maak dan van elk hoofdstuk een aparte taak.
Het werkplan
Beschrijf hier hoe je het experiment hebt uitgevoerd. Begin met een beschrijving van de opstelling en maak hier een schematische tekening bij. Noteer daarna welke metingen je hebt uitgevoerd en welke formules en natuurkundige technieken je gebruikt hebt.