Als u een nagemaakt of niet-gecertificeerd Lightning-accessoire gebruikt, kunt u deze problemen ondervinden: Het iOS-apparaat kan beschadigd raken. De kabel kan makkelijk worden beschadigd. Het uiteinde met de connector kan losraken, heet worden of niet goed in het apparaat passen.
Oververhit en lang opladen
Deze nepkabels gaan in de regel nog veel minder lang mee en ze kunnen kuren vertonen. Dan krijg je een melding in je scherm als 'deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet goed met deze iPhone'.
Een andere aanrader is een multi-laad-kabel, zoals deze NOHON 3-in-1. Daar zit USB-C, Lightning en micro-USB op, dus dan heb je met 1 kabeltje meteen alles. Ook al van die gewoven nylon-kwaliteit, en alles werkt. Voor 2 euro, in verschillende kleuren en lengtes.
iPhone blijft werken met bestaande lichtnetadapters en USB-A-naar-Lightning-kabels, zoals die bij eerdere modellen zijn meegeleverd. iPhone-modellen bevatten nu een nieuwere USB-C-naar-Lightning-kabel die snel opladen ondersteunt en compatibel is met USB-C-lichtnetadapters en computerpoorten die u mogelijk al hebt.
CHAdeMO – deze kabels en stekkers bieden snel opladen met een capaciteit tot 50kW DC. Ze zijn meestal wel beschikbaar bij openbare oplaadpunten. Deze soort kabel is compatibel met een verscheidenheid van merken waaronder Toyota, Honda, Nissan, Mazda, en Mitsubishi.
Je oude iPhone oplader en kabel werken ook prima met je iPhone 13. Let wel op: heeft jouw oude oplader een rechthoekige usb A aansluiting? Dan is die oplader 2 tot 3 zo langzaam als een nieuwe snellader. Bovendien past de nieuwe meegeleverde usb C naar Lightning kabel dan niet op je oude oplader.
Hou er rekening mee dat je vaak ook nog de kabel nodig hebt. Vanaf de iPhone 12-serie krijg je standaard een usb-c-naar-Lightning-kabel, dus je kan dan het beste een usb-c-oplader kiezen. Je kan uiteraard ook een oudere usb-a-naar-Lightning-kabel met een oudere usb-a-oplader gebruiken die je al in huis hebt.
iPhone oplader kopen? Al vanaf 9,95!
Als de batterij te warm wordt, kan de software het opladen boven de 80 procent beperken om de levensduur van de batterij te verlengen. Uw iPhone zal opnieuw opladen als de temperatuur is gedaald. Probeer uw iPhone en oplader naar een koelere plek te verplaatsen.
Oorzaken batterij laadt langzaam op
Er is iets mis met de oplader. Je gebruikt het toestel tijdens het opladen. Een probleem met de instelling snelladen. Een defect.
Als je iPhone stopt met opladen bij 80% dan is dat door een nieuwe instelling 'Geoptimaliseerd opladen' die vanaf ISO 13 beschikbaar is. Daardoor laadt de telefoon niet automatische op tot 100% om de levensduur van de batterij te verlengen.
Handig voor als je niet veel geld wilt uitgeven: rol je kabels niet te strak op en maak ze vast met een tie-wrap of kabelbinder en schuif ze in een wc-rol. De wc-rollen zet je naast elkaar in een lade of kist. Opgeruimd staat netjes!
Voor een iPhone gebruik je namelijk een oplader met een lightning naar usb aansluiting. Met een lightning kabel kun je ook bijna alle iPod en iPad modellen en AirPods opladen.
In het doosje van je iPhone SE 2022 zit geen oplader, maar wel een usb C naar Lightning kabel.
Wanneer ik mensen vertel over snelladen is er bijna standaard dezelfde vraag: "is snelladen slecht voor mijn iPhone?", of "gaat de batterij van de iPhone sneller kapot door snelladen"? Het korte antwoord: nee, snelladen is niet slecht voor de iPhone.
Reden 2 voor geen oplader: beter voor het milieu
Dit is een belangrijke reden die de fabrikanten opgeven. Ze zeggen zelf dat ze geen laders meer meeleveren om het milieu te sparen. En dat klopt ook: een oplader is gemaakt van plastic en metalen. Het is belastend voor het milieu om te delven.
Laad je telefoon nooit 's nachts op
Vroeger lag dat anders. Toen zaten er in telefoons nikkel-cadmiumbatterijen. Deze batterijen werden lui als je ze te lang achter elkaar oplaadde. Dat probleem hebben de moderne lithium-ionbatterijen niet.
Een normale iPhone-batterij moet elke één tot twee dagen weer worden opgeladen.
Omdat ieder voordeel zijn nadeel heeft, denken veel mensen dat snelladen slecht is voor de batterijgezondheid van hun smartphone. Om maar direct met de deur in huis te vallen: nee, dat is niet zo. Dit heeft te maken met de manier waarop de techniek in elkaar steekt.
De Type 3 laadkabels voor elektrische auto's is een standaard die gebruikt wordt in Frankrijk en Italië voor laadstations. Deze standaard voorziet in afsluiters op de contacten voor extra veiligheid. Dit type vind je enkel terug aan de laadstation kant.
USB-C snellader voor Samsung (Android)
Met meer dan 250 reviews / beoordelingen en ervaringen kun je het beste gaan voor de orginele snellader van Samsung, deze wordt geleverd met laadsnoer.
Type 2 is een krachtstroom stekker die kan laden tot 44kW (400V/64A). Overigens kunnen de laadkabels Type 2 die te vinden zijn op EVPartner.nl maximaal tot 32A laden: dit is méér dan voldoende aangezien de meeste laadpunten niet zwaarder kunnen leveren.