Bewaar de fles open wanneer niet in gebruik om geurvorming te vermijden. Bij geurvorming kan je de fles reinigen met water en azijn of laat de fles met warm water en wat zeepsop gedurende 30 min rusten. Spoel het nadien meerdere malen uit en droog goed af.
schimmel te voorkomen moet je na gebruik van de fles. de fles direct omspoelen met koud water en kan hij. daarna gewoon in de vaatwasser.
Heb je toch nog niet het gevoel dat je fles helemaal proper is? Vul 'm dan met warm water en vers citroensap en laat het er enkele uren instaan. Dit mengsel verwijdert geurtjes én maakt je waterfles helemaal bacterievrij.
Regelmatig (dagelijks)
Maak de drinkfles schoon met een afwasborstel en warm water en afwasmiddel. Laat de fles vervolgens open opdrogen en draai de dop niet op de fles bij het opbergen.
Maak je Air Up® fles open en haal het rietje los van de dop. Maak vervolgens de borstel en het rietje nat met water en haal een paar keer de borstel door het rietje. Spoel de borstel en het rietje af en herhaal deze stappen nog een aantal keer. Dat is het enige wat je hoeft te doen!
Het mondstuk en het rietje kunnen wél in de vaatwasser.
Het materiaal is vaatwasserbestendig, maar we raden nog steeds aan om ze met de hand af te wassen met de air up® schoonmaakborstel en warm water. Dan gaan ze langer mee.
Handig: Wij bieden hier een praktische oplossing om je reeds geopende Air-Up Aroma Pods veilig en hygiënisch op te bergen. Zo kunnen de geurpods later worden hergebruikt, waar en wanneer je wilt. Met lus Je kunt de Pod-Case met de lus heel eenvoudig aan je Air-Up drinkfles of aan je rugzak hangen.
Zo maak je je drinkfles schoon
Wat je wel kan doen is de fles vullen met heet water en een tijdje laten staan (minstens 30 minuten). Voeg eventueel baking soda toe om extra hardnekkige geuren en smaken te verwijderen. Spoel de fles na met natuurazijn en laat 'm vervolgens goed drogen.
De stank wordt veroorzaakt door duizenden bacteriën die zich gretig vermenigvuldigen in je fles. Niet gezond, en ook niet fris. Zo krijg je de fles wél weer brandschoon. Om te voorkomen dat je duurzame drinkfles een speeltuin wordt voor micro-organismen, is goed schoonmaken de boodschap.
Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden.
De professor stelt in zijn algemeenheid dat het verstandig is om dat niet langer dan één jaar te doen. PET-flessen opnieuw vullen is ronduit de slechtste optie, omdat er altijd plastic deeltjes in het water terechtkomen. Vooral als je zo'n flesje in de zon legt, komen er veel microplastics vrij.
Deskundigen wezen er echter ook op dat als de waterfles van PP-plastic is gemaakt, deze niet-toxisch is, omdat de verwerkingstemperatuur van PP-plastic 180 - 240 graden Celsius is, dus kokend water zal het niet ontleden.
Leg een stuk houtskool in het plastic bakje en laat wederom een paar dagen staan met de deksel erop. De houtskool zal de nare geurtjes, net als de krant, absorberen. Citroen helpt vaak bij het tegengaan van geurtjes en dat geldt hierbij ook.
Schoonmaakazijn tegen vlekken in tupperware
Met wat schoonmaakazijn ben je goed gewapend tegen vervelende vlekken in tupperware. En het is ook nog eens milieuvriendelijk! Giet 'n beetje azijn in het bakje wrijf het in met een sponsje.
Vul je fles voor de helft met witte azijn en de andere helft met warm zeepsop.Laat het een nacht staan en spoel het vervolgens de volgende ochtend grondig schoon met water.
Azijn kan een betaalbare en effectieve oplossing zijn om schimmel te verwijderen. Meng gelijke delen water en azijn en breng dit aan op de muur met een spons of sprayfles. Laat de oplossing ongeveer een uur intrekken en veeg dan de schimmel weg met een schone doek.
Azijn en citroen zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis. Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook. Laat dit een uur op een zo laag mogelijk vuur staan, zonder deksel.
Vul je Dopper met wat water en azijn, voeg twee eetlepels baking soda toe en roer. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: grondig naspoelen voordat je je Dopper weer gebruikt.
Het hervullen van een plastic drinkfles kan er in sommige situaties voor zorgen dat het aantal bacteriën in de fles aanzienlijk toeneemt. Ook kunnen chemische stoffen zoals BPA (Bisfenol A) vrijkomen.
Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat plastic melkflessen veel microplastics vrijgeven bij het verwarmen. Ook moderne flesjes. En dat is slecht nieuws: babyflessen worden veel en vaak opgewarmd, gereinigd en soms gesteriliseerd. Daarom raden wij alternatieven aan en verkoopt Blabloom geen plastic babyflessen.
ð° Het kost maar €0,40 per liter.
En je krijgt 5 liter smaak uit één pod. Heerlijke hydratatie hoeft niet onbetaalbaar te zijn.
Elf zakjes met de goedkoopste pods kosten je 65,45 euro. Tel je de kosten van de goedkoopste Air Up-fles erbij op, dan kom je uit op 100,40 euro.
Maar daar is-ie niet minder lekker om. Een geurpod gaat minstens 5 liter mee en blijft ongeveer een week goed.
Als je op zoek bent naar een duurzame en gezonde manier om te hydrateren, dan is de air up drinkfles zeker het overwegen waard. Het gebruik van de air up drinkfles kan ook helpen om meer water te drinken, vooral voor mensen die moeite hebben met het drinken van voldoende water.