Gebruik de KopieID-app. Het is heel makkelijk om een kopie van je paspoort/bankpas te maken via een gratis App van de Rijksoverheid: KopieID. Hiermee kan je een kopie van je ID maken en gegevens vermelden op je ID, zodat de kans op misbruik hiervan verdwijnt.
Zet je scanner aan met de oranje knop, richt de camera goed op je scherm en scan de kleurencode. Toets je zelfgekozen pincode in en controleer de opdracht op het scherm van de scanner. Bevestig de opdracht door de code die in de scanner verschijnt, over te typen in Mijn ING. En klaar ben je.
Of stuur de kopie van je identiteitsbewijs en/of bankpas op een veilige manier op: Maak op je identiteitsbewijs je burgerservicenummer onleesbaar. Heb je een id-kaart? Het burgerservicenummer kan op de voor- of achterkant staan.
Slechts enkele organisaties mogen een kopie van uw identiteitsbewijs maken. Bijvoorbeeld uw werkgever en banken. In de praktijk vragen ook andere organisaties een kopie van uw identiteitsbewijs. U bent niet verplicht om die aan hen te geven.
Waarom mag ik mijn betaalpas niet uitlenen? Fraudeurs kunnen geld opnemen en geld witwassen met jouw betaalpas. Ook kunnen ze je betaalpas omwisselen voor een andere betaalpas, zonder dat je het door hebt.
U doet aangifte bij de gemeente waar u de voorwerpen heeft gevonden. Vindt u een voorwerp in een woning, gebouw of een vervoermiddel? Dan moet u dit melden bij de bewoner of gebruiker van de woning, het gebouw of het vervoermiddel.
de werkgever maakt een kopie van de bankpas en bewaart deze kopie bij de administratie. Maar let op: op de kopie plak je het pasnummer en de uitgiftedatum af. De werkgever heeft immers geen enkel belang bij de registratie van die gegevens.
Nadat de werknemer is aangenomen maak je een personeelsdossier aan. Deze bevat de volgende documenten: Kopie paspoort of identiteitsbewijs (voor- en achterkant) Kopie van de bankpas (voor- en achterkant)
Een politieambtenaar, een toezichthouder en een conducteur mogen naar uw identiteitsbewijs vragen. De identificatieplicht betekent dat u zich in bepaalde situaties moet identificeren.
Als je betaalautomaat geen betaalpassen accepteert of betaalpassen slecht leest, kan dit verschillende oorzaken hebben: De chiplezer of de betaalpas is versleten of defect. De betaalpas wordt niet op de juiste manier ingevoerd. Er is sprake van externe schade.
Contactloos betalen met uw smartphone kan overal waar u ook contactloos kunt betalen met uw pinpas en het kan met bijna iedere moderne smartphone. De smartphone moet wel een speciale chip hebben. Die chip heet een NFC-chip (Near Field Communication). Tegenwoordig heeft bijna iedere smartphone die.
Met de KopieID-app kunt u in een kopie van uw identiteitsbewijs de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Bijvoorbeeld het burgerservicenummer (BSN, de pasfoto of handtekening. Dit is afhankelijk van de organisatie en het doel van de kopie.
De Europese Commissie heeft nieuwe plannen omtrent de verkeersveiligheid bekendgemaakt, en het digitale rijbewijs is daar onderdeel van. Dat digitale rijbewijs kan volgens de plannen op een smartphone of ander apparaat worden bewaard, en kan dan in de hele EU worden uitgelezen.
Dat is noodzakelijk, omdat het Burgerservicenummer (BSN) tegenwoordig op de achterkant staat. Dit betekent dat wanneer u een nieuwe werknemer in dienst neemt, u voor de identificatieplicht goed moet controleren dat u een kopie heeft waarop het BSN-nummer vermeld staat.
Wanneer u bijvoorbeeld naar de supermarkt loopt om boodschappen te doen en er is verder niets aan de hand, mag een politieagent u niet zomaar om uw identiteitsbewijs vragen. Daar is immers géén reden voor. U heeft een toonplicht. Dus geen draagplicht.
Sollicitatiebrieven en -correspondentie mag u zonder toestemming na afloop van de sollicitatieprocedure maximaal vier weken bewaren. Sollicitatiebrieven en cv's voor eventuele toekomstige vacatures mag u met expliciete toestemming van de sollicitant maximaal een jaar bewaren.
U mag zelf geen gegevens afschermen op de kopie ID. En ook geen watermerk aanbrengen. Want anders kan de bank de echtheid van uw ID niet controleren. Uw bank kan na de (her)identificatie wel gegevens afschermen op de kopie ID of een watermerk erin aanbrengen om uw persoonsgegevens te beveiligen.
Mag de mobiele provider een kopie maken van mijn paspoort en bankpas bij aflevering van de nieuwe simkaart en telefoon? Een mobiele provider mag een kopie van je paspoort maken, maar alleen als je burgerservicenummer en foto worden afgedekt. De bezorgers hebben hiervoor vaak een speciaal apparaatje bij zich.
De kaart of het pasje waarmee je geld van je rekening kunt opnemen en in winkels kunt betalen, wordt in Nederland over het algemeen pinpas genoemd. Een wat formelere aanduiding is bankpas.In België is bankkaart gebruikelijk. Andere benamingen zijn betaalkaart, betaalpas, smartcard en magneetstripkaart.
Verificatieplicht; je moet het identiteitsbewijs van werknemers voor indiensttreding controleren op echtheidskenmerken en geldigheid. Dit kan gaan om een paspoort, een identiteitskaart of een vreemdelingendocument.
Voor contactloos geld opnemen of storten moet de geldautomaat beschikken over een NFC reader. De NFC reader is al op veel geldautomaten van Geldmaat beschikbaar, maar nog niet op alle automaten.
Ik heb een betaalpas van Rabobank gevonden. Wat moet ik doen? Heel fijn dat je wilt helpen! Neem even contact met ons op, dan kunnen wij de eigenaar helpen en de betaalpas blokkeren.
Als u contactloos wilt betalen op de Pixel Fold of een ander opvouwbaar apparaat, vouwt u het apparaat op. U kunt met Google Wallet overal betalen waar u het symbool voor contactloze betaling of Google Pay ziet. U vindt ze op het scherm van de betaalautomaat of bij de kassa.