Bij het Intex zwembad zit er een tutje onderin waar een dop op zit gedraaid aan de buitenkant. Aan de binnenkant zit een dop die er voor zorgt dat het water er niet gelijk uitstroomt als je de tuinslang aan de buitenkant eraan koppelt. Je start met een stuk tuinslang te pakken en uit te rollen naar een put of afvoer.
Dompel de tuinslang onder in het zwembad, zodat die helemaal vol met water komt te zitten. Houd de uiteinden dicht met je handen (een tweede persoon laten helpen is slim!). Het ene uiteinde van de slang leg je op de bodem van je zwembad, en het andere uiteinde leg je naast de afvoer.
Laat je zwembad dan goed drogen in de zon en wind. Het is belangrijk dat je dit reinigen en drogen grondig doet, anders loop je het risico op stank, schimmel en gaten te krijgen tegen volgend seizoen. Vouw je zwembad op. Probeer zo losjes mogelijk te vouwen en vermijd scherpe vouwen.
Laat het Bestway zwembad leeglopen met een zwembadpomp (ook wel dompelpomp genoemd). Je plaatst de pomp op de bodem van het zwembad en laat de afvoerslang van de pomp naar de afvoer lopen. Met de zwembadpomp pomp jij eenvoudig duizenden liters in een uur uit het zwembad.
Dit wordt afgeraden wanneer de omgevingstemperatuur onder de 5°C komt. En dat is in Nederland en België vrijwel iedere winter het geval. Zodra de omgevingstemperatuur onder de 5°C komt en je Intex zwembad staat nog, vervalt de garantie.
Zwembadwater lozen in het riool
De beste optie is om het zwembadwater in het riool te laten lopen. Dit kan bijvoorbeeld via een put aan straat, een afvoer in de tuin of via het toilet of de douche. Met een waterslang kun je eenvoudig het zwembadwater richting het riool laten stromen.
Hoe lang gaat een Intex Ultra Frame Zwembad mee? Buitenzwembaden kunnen heel lang meegaan als ze goed worden onderhouden, en de meeste eigenaren van buitenzwembaden melden dat ze een zwembad hebben dat meer dan vijf jaar meegaat voordat ze een nieuw zwembad hebben gekocht.
Zowel de binnenkant als de buitenkant moeten dus goed gesopt worden met een zachte spons. De binnenkant kan wat vettig zijn, dus zorg ervoor dat hij echt helemaal goed ontvet is. Vervolgens is het belangrijk dat je het zwembad heel goed droogt. Droog je bad helemaal met de hand af.
We raden wel aan om de pomp tijdens de warmere uren te laten draaien, omdat algen zich eerder in warmer water kunnen ontwikkelen. Maar aangezien je in de warmere uren jezelf het liefst in je zwembad begeeft raden we aan op warmere dagen de pomp in de ochtend en avond te laten draaien.
intex zwembaden lekken niet meer of minder dan een ander. Meestal komt er een gaatje in door verkeerde handeling. Dat heb je ook in echte zwembaden. De enige manier om het op te sporen zonder het water eruit te laten, is duiken, duiken, duiken…
Zwembad plakken onder water is mogelijk bij gaatjes tot ongeveer 2 cm kunnen hiermee worden gedicht. Kun je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant bij het gaatje? Plak dan eerst een reparatie plakker in de binnenkant van het zwembad en daarna als extra versteviging ook op de buitenkant.
Dek het badje na gebruik 's avonds af met een zeil en schep met een klein netje de beestjes en al het andere vuil in de ochtend uit het bad. Zo kan het water makkelijk een dag of twee mee.
Een chloortablet gaat ongeveer tot 5 dagen mee in een chloordrijver. Geschikt voor de volgende zwembaden: Intex Easy Set Pool Ø 183 cm (886 liter) - 1 tablet per 5 dagen. Intex Easy Set Pool Ø 244 cm (2.419 liter) - 1 tablet per 5 dagen.
Door te zorgen dat het water langdurig blootgesteld wordt aan zonnestralen, zonder dat er in de tussentijd gebruik van gemaakt wordt, zal de chloorwaarde automatisch zakken. Vaak is het chloorgehalte na ongeveer 24 uur tot de juiste waarde gezakt.
Onbehandeld zwembadwater is niet schadelijk voor planten. Dit kunt u dan ook gewoon gebruiken om de planten water te geven. Behandeld zwembadwater (water waarin u onderhoudsmiddelen zoals chloortabletten of andere chemische middelen heeft gebruikt) is echter wel schadelijk.
Het is raadzaam het water van je zwembad minimaal 1 keer per jaar te verversen. Afhankelijk van je situatie doe je dit gedeeltelijk of volledig. Daarnaast zijn er diverse omstandigheden, waarbij het nodig is het water vaker te verversen. Denk aan extreem hete zomers, onweer, poolparty's en slecht onderhoud.
Wij adviseren de (zand)filterpomp minimaal 3 uur per dag te laten draaien. De hele dag is absoluut niet nodig. Een zwembadpomp 24 uur laten draaien, kost veel (onnodige) energie. Het belangrijkste is dat de pomp zo lang aanstaat dat de volledige inhoud van jouw Intex zwembad dagelijks wordt gefilterd.
Bij voorkeur zet je de Intex zwembadpomp minimaal 3 uur per dag aan. Wij adviseren om de pomp niet langer dan 10 uur per dag te laten draaien, omdat je anders de levensduur van de pomp kunt verkorten. Stel dat je in de ochtend en middag wil zwemmen, kun je de zwembadpomp het beste tussen de zwempartijen door aanzetten.
Ja, als je je bubbelbad goed afdekt met het meegeleverde afdekzeil, dan kunnen de jacuzzi en de pompunit tegen regen. Zorg we wel voor dat het bubbelbad en pomp niet opgesteld staan in een verlaagd gedeelte van de tuin, zodat er geen laag water tegenaan komt te staan.
Nog belangrijker is dat het zwembad geheel waterpas staat. De volledige oppervlakte inclusief die van de poten moet volledig vlak zijn. Is het niet waterpas, maak het dan waterpas. Doe dat door het VERWIJDEREN van overtollige grond, niet door het aanvullen van te lage delen.
Het wordt afgeraden om je opzetzwembad buiten te laten staan zodra de temperatuur lager komt dan 5°C. Regen en vorst hebben een negatieve invloed op de liner en het frame van je zwembad en je loopt de kans om schade op te lopen.
Geef een goede chloor-choc net voor uw vertrek. Ligt uw zwembad in een boomrijke omgeving, doe dan net voor uw vertrek preventief een dosis anti-alg in het zwembadwater. Door al deze maatregelen zal u bij thuiskomst weer snel van uw zwembad kunnen genieten!
Het verschil is op alle gebieden klein, zowel Bestway als Intex levert zwembaden van kwaliteit die lang mee kunnen. Intex heeft zich al langer bewezen, en is over het algemeen wat duurder. Dat maakt het verschil uiteindelijk minimaal.