Verbind een touw aan het midden van een ander touw met de magnussteek (rolling hitch). Wikkel het uiteinde van het ene touw twee keer rond de hoofdlijn. Trek hetzelfde uiteinde over de twee wikkelingen en stop het onder de hoofdlijn -- trek door om strak te trekken.
Een wurgsteek is een knoop waarmee een lijn aan een paal of iets dergelijks bevestigd kan worden. De knoop lijkt enigszins op de mastworp, maar kenmerkend voor deze knoop is dat hij zichzelf steeds verder vast trekt.
De Paalsteek. De paalsteek is een simpele knoop om een mooie lus te maken waarmee je iets kan vastzetten. Het is een hele sterke knoop en kan dus zware ladingen dragen, mits het touw ook sterk genoeg is. De lus zal niet strakker of losser worden.
Een door zeelieden gebruikte knoop om een touw vast te maken.
Wanneer je knopen naar m/s wil omrekenen, kun je het volgende aanhouden: 10 meter per seconde is ongeveer 20 knopen. Om precies te zijn is 10 m/s 19,438 knopen. Dus je kunt er altijd een klein beetje afhalen.
Toen de mode veranderde en het jasje onderdeel van het kostuum werd, vond koning Edward dat 1 ding van de oude look bewaard moest blijven. Het jasje moest aan de onderkant openvallen, alsof je er zo mee op een paard kon gaan zitten. Daarom liet de koning de onderste knoop altijd open.
Regel bij een colbert met enkele rij is dat je de bovenste knoop dicht doet als je staat. Als je gaat zitten, mag je hem open doen. Bij een single breasted colbert met twee verticale knopen laat je de onderste knoop altijd open. Ook hier weer doe je de bovenste dicht als je staat.
U legt het oog van een tros om de middenbolder. Vervolgens legt u de lijn over een bevestigingspunt aan de wal en slaat deze met een paar slagen om de bolder van uw schip. Geeft u weinig gas vooruit wordt deze lijn een voorspring en komt zowel het voorschip als achterschip tegen de wal.
Stap 1: Buig de paperclip in een S-vorm. Stap 2: Maak de paperclip vast aan het uiteinde van je armband die om je pols zit. Positioneer het stukje armband vervolgens in de bocht van de S. Stap 3: Houd met de hand waar de armband omheen zit de paperclip vast.
De halve knoop (Engels: Overhand knot) is de meest simpele knoop, meestal gebruikt aan het eind van een lijn om te voorkomen dat hij uit een blok schiet. Hij wordt ook wel een halve steek genoemd. Nadeel is dat als hij vastgetrokken wordt, nauwelijks is los te krijgen.
De achtknoop wordt ook wel gebruikt als stopknoop in het vrije einde van het klimtouw bij zekeren en abseilen. Bij deze toepassing wil de knoop echter nog wel eens loswerken. Door de knoop in een lus te leggen blijft deze wel beter zitten.
was Edward VII aan de macht van 1906 tot 1910. Het gerucht gaat dat deze man, net als de meeste van ons, wel van een borrel en lekker eten hield en daardoor zo dik werd dat hij niet meer in zijn gilet paste. Hij liet daarom de onderste knoop open zodat het geheel er beter uitzag en een stuk comfortabeler zat.
De etiquette van een driedelig pak
Een driedelig kostuum is eigenlijk niets meer dan een tweedelig pak, dat bestaat uit een colbert en een pantalon, waar je een gilet bij draagt. Dit betekent ook dat voor deze outfit dezelfde regels gelden als voor een tweedelig pak.
Zoals we eerder al zeiden: de pasvorm van een overhemd komt het beste tot zijn recht met maximaal twee knoopjes open. Voor een formele look open je maximaal één knoopje. Wil je iets informeler voor de dag komen, dan kan je ook twee knoopjes openlaten.
Over het algemeen geldt dat je altijd minstens één knoopje moet dichtknopen. Alle knopen open zorgt voor een onverzorgde, slordige look én doet je overkomen als een gladjakker. En trust us, dat wil je niet. Drie knopen dicht straalt een stijlvolle, fashionboy vibe uit.
De meeste gilets hebben een oneven aantal knopen; vijf of zeven. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat je altijd alle knoopjes dicht doet, behalve de onderste. Niet alleen omdat het zo hoort, maar het zit ook gewoon net wat lekkerder.
Als u een vest draagt, houd dan altijd de onderste knop los. Maar veel mannen breken deze regel en zijn nog steeds in staat om het driedelige prachtig uit te trekken.
Al bij windkracht 7 gevaarlijk
Bij de proeven bleek dat een lege lichte combinatie al bij windsnelheden van 55 km/u (windkracht 7) gaat kiepen. Een volgeladen doet dat pas bij 74 km/u (windkracht 8).
Bereikt een windvlaag een snelheid van minstens 50 kilometer per uur, dan is er sprake van een windstoot. Zodra de windstoten snelheden van boven de 75 kilometer per uur bereiken, dan volgt er een waarschuwing voor zware windstoten.
Een knoop is een zeemijl per uur. Een zeemijl is gedefinieerd als precies 1852 meter. Een knoop is dus een snelheid van 1,852 km/h ofwel 0,5144... m/s.