Minimaal twee foto's maar hoe meer mooie foto's en bijhorende aanzichten, des te meer je zal overtuigen en vooral verkopen! Fotografeer daarom je kledingstuk volledig rondom door de mannequin te roteren. Maak de binnenkant visueel, en fotografeer ook de structuur van de stof door diep in te zoomen op het kledingstuk.
Kies voor kleding die kwaliteit uitstraalt.
Gladde stoffen, rechte lijnen en opstaande kragen zorgen voor een krachtige en zakelijke uitstraling. Vermijd te drukke prints of te kleine ruitjes en dunne strepen, deze leiden de aandacht teveel af van je gezicht.
Met witte achtergrond: Het mooist is, lichte neutrale kleuren, of een pasteltint. Ook lichtblauw/spijker of allemaal een grijstint is erg mooi. Bij kinderen is een fel kleurtje ook leuk. Liever geen zwart; dit geeft met de witte achtergrond een heel hard contrast.
Varieer je houding en je gezichtsuitdrukkingen tijdens de fotoshoot. Draai af en toe je hoofd een beetje, hou het ietwat scheef of kijk gewoon eens opzij. Gebruik niet altijd dezelfde glimlach. Probeer ook eens een klein glimlachje, een pruillip, een brede lach, boze blik, zwoele- of 'lege' blik of een frons.
Natuurlijke kleuren zijn subtiele en gedempte tinten die je veelal in de natuur vindt. Deze behoren tot de natuurlijke of casual kledingstijl. Wanneer je een natuurlijke of casual kledingstijl hebt, dan heb je een voorkeur voor een kleurenpalet uit de natuur.
Kleding schoolfoto
Als je zelf de achtergrond kunt kiezen zoals in het geval van Schoolfoto, kun je altijd kijken welke achtergrond het beste past bij de kleding, maar dan nog is het advies om wit en zwart te vermijden. Bij jonge kinderen is lichte kleding sowieso niet aan te raden.
Draag dan zwarte kleding of donkere kleding in combinatie met lichte tinten. Dit levert de mooiste zwart-wit foto's op. Zorg dat de kleding die je kiest waarbij de contouren van je buik goed zichtbaar zijn. Dit kan door mooi aansluitende kleding te dragen zoals een strakke jurk of top met spijkerbroek.
Geslaagde packshots maken: onze tips
Vermijd 'creatieve hoeken', maar breng het product zo realistisch mogelijk in beeld. Fotografeer altijd met indirect licht en vermijd schaduwen. Kies lange sluitertijden voor meer details. Gebruik de zelfontspanner, zodat de camera niet beweegt als je de foto maakt.
Deze kleur combineert goed met aardetinten zoals grijs, antraciet, terracotta en bruin. 'Gewoon' beige: Hiermee bedoelen we de tint die het vaakst voorkomt en naar tan of lichtbruin neigt. Deze kleur kan wel wat hebben en staat mooi bij levendige kleuren als rood, groen, geel, blauw en paars.
Je kan kiezen voor wit, zwart, ton-sur ton tinten, maar ook levendige kleuren als rood, blauw en paars doen het goed bij beige broeken. Lichte beige tinten neigen meer naar crème en geel dan bruin. Donkere kleuren als donkerblauw en zwart matchen goed met een lichte beige broek, omdat ze een mooi contrast creëren.
Kies je voor een natuurlijke omgeving met veel bruintinten (zoals een zandverstuiving), dan past bijvoorbeeld blauwe of groene kleding heel mooi. Ga je in het bos fotograferen, dan is het niet slim om groene kleding uit te kiezen; mooier kan het dan zijn om een contrasterende kleur te kiezen tegen het groen.
Achtergrond 11: Grijs egaal
Egaal grijs is neutraal en combineert goed met huidtinten. Het is net even anders dan standaard wit. Licht grijze kleding kan ook mooi zijn, maar meestal is meer contrast mooier (dus afwijkend van de achtergrond).
Let op je ogen, kijk een beetje naar het licht, daardoor zie je er frisser en minder moe uit. Maar let op! Als je alleen maar met deze dingen bezig bent, kan de foto ook te geposeerd over komen. Denk aan iets leuks en zorg dat je ontspannen bent, dan sta je er het meest als jezelf op.
Vooral sprekende, neutrale en effen kleuren doen het erg mooi op de foto. Denk aan blauw, roze, groen of natuurlijk iets van spijkerstof! Tip: Wat moet je echt vermijden? Fluoriserende kleuren, veel kleine stippen, sterren of strepen en andere vormen die op een foto kunnen zorgen voor vreemde effecten.
Vaak bewerken influencers hun foto's op dezelfde manier en komen filters steeds terug. Om een leuk filter voor jouw feed te kiezen kun je gebruik maken van de app VSCO, want hier is de keuze uit filters reuze. Van zonnige filters tot filters met wat koelere tonen, er zit ongetwijfeld iets bij voor jou.
Lightroom
Maak je eigen filter of koop een preset one van een bekende influencer. Zo geef je je foto's gemakkelijk een professioneel effect. Lightroom is ook uitermate geschikt om natuurfoto's mee te editen, want met de juiste filter is het gras op jouw foto altijd groener.