Deze instellingen zijn meestal te vinden onder het menu 'Internet', 'Setup' of 'Home'. De instellingen moeten als 'Automatisch' of iets in die trant weergegeven zijn, tenzij je internetprovider andere routerinstellingen nodig heeft.
Als je 192.168.0.1 tikt in je browser balk krijg je het inlog scherm van je router. Als dat niet lukt, heb je de router niet gereset, maar alleen de 220 spanning er af gehaald. Dan moet je hem echt resetten door de OPS knop minimaal 10 seconden ingedrukt te houden. Daarna probeer je weer in te loggen op de router.
Als u geen verbinding kunt maken met een Wi-Fi-netwerk waarmee u eerder wel verbinding kon maken, zijn de netwerkinstellingen mogelijk gewijzigd of is het profiel beschadigd. U kunt dit oplossen door de netwerkverbinding te verwijderen (of 'vergeten') en vervolgens opnieuw verbinding te maken met het netwerk.
Start de router opnieuw, schakel wifi opnieuw in of herstart je telefoon en controleer of het probleem is verholpen. - Probeer een statisch IP-adres in te stellen. Ga op jouw apparaat naar Instellingen > Wi-Fi en tik op de naam van het netwerk waarmee je verbinding wilt maken.
Selecteer in Wi-Fi-status de optie Eigenschappen van draadloos netwerk. Selecteer in Eigenschappen van draadloos netwerk het tabblad Beveiliging en selecteer vervolgens het selectievakje Tekens weergeven. Uw Wi-Fi netwerkwachtwoord wordt weergegeven in het vak Netwerkbeveiligingssleutel.
Modem versus router
De modem verzorgt de verbinding met het internet via uw provider. Zonder modem hebt u thuis geen internettoegang. Een router verdeelt het internetsignaal over alle apparaten in uw thuisnetwerk en verzorgt de communicatie tussen uw apparaten (desktop, laptop, printer, smartphone, tablet, ...).
Start je apparaat opnieuw op.
Open je app Instellingen en tik op Netwerk en internet of Verbindingen. Afhankelijk van je apparaat kunnen deze opties verschillen. Zet wifi uit en mobiele data aan en check of er een verschil is. Zo niet, dan zet je mobiele data uit en wifi aan en check je het opnieuw.
Indien je netwerkproblemen aanhouden, zit er niets anders op dan een reset uit te voeren. Open hiervoor de instellingenapp van Windows en ga wederom naar 'Netwerk en internet'. Onder 'Status' klik je op 'Netwerk opnieuw instellen'.
De naam (SSID) en het bijbehorende wachtwoord (WPA/WPA2 wireless key) van de wifi verbinding die uw router beschikbaar stelt staan doorgaans op een sticker op de achterkant van de router. Dat is zeker het geval wanneer u uw router hebt gekregen van uw internetaanbieder, bijvoorbeeld Ziggo of KPN.
Nee, alleen bij Wi-Fi modellen wordt er om een wachtwoord gevraagd, als je hier een apparaat mee wilt verbinding. Bij niet-Wi-Fi modellen, wordt nooit om een dergelijke netwerksleutel gevraagd.
Je kunt het WPA-wachtwoord opvragen bij degene die het netwerk beheert. In sommige gevallen is een standaard WPA-wachtwoordzin of -wachtwoord op een draadloze router afgedrukt. Als je het wachtwoord van je router niet kunt achterhalen, kun je deze mogelijk resetten.
Bij een correcte verbinding tussen wifi-versterker en modem brandt het bovenste lampje ('WIFI') groen, en is het onderste ledlampje ('POWER') aan. Het middelste ledlampje ('WPS') brandt vijf minuten lang wanneer de internetverbinding is hersteld, en gaat dan uit.
How do I log into the web-based Utility (Management Page) of TP-Link wireless router? 2. Please go to Wireless-> Wireless Setting, then you can see the wireless password. For some models, the SSID under the Basic Settings, and password under the Wireless Security setting.
WiFi wordt gebruikt voor een draadloos netwerk, ook wel WLAN genoemd. Vaak heeft men het over draadloos internet, maar tegenwoordig doen we veel meer met WiFi. Een voorbeeld: Thuis heb je internet, deze verbinding komt tot stand via het modem.
De router sluit je aan op het modem, om het internet te verdelen over verschillende apparaten. Het internetsignaal komt dus eerst via het modem je woning binnen, de router verdeelt het daarna over alle computers, televisies en telefoons in huis.
Routers zijn vaak voorzien van de functie WPS (Wi-Fi Protected Setup). Deze functie is bedoeld om de procedure van het verbinden met een beveiligd draadloos netwerk vanaf een computer of een ander apparaat te vergemakkelijken.