Bij het eerste type koppel je een lan-poort van de eerste router via een utp-kabel met een lan-poort van je tweede router. En wel zo dat beide routers zich in hetzelfde lan-ip-segment bevinden, zodat computers en andere netwerkapparaten met beide routers kunnen verbinden.
Zolang je apparaat met wifi is verbonden, is het geen probleem om meerdere netwerken met dezelfde SSID-code in de buurt te hebben. Maar als je opnieuw moet verbinden, kan het verwarring opleveren omdat het netwerk met het sterkste signaal automatisch wordt gekozen (en misschien is dit wel niet jouw netwerk).
Forum Gebruiker. Achter een modem kun je nooit meerdere apparaten hangen omdat een modem geen IP adressen kan verdelen. Je zult dus een router achter het modem moeten hangen. Vanaf de router kun je wel splitsen en meerdere subnetwerken plaatsen.
In Repeater Mode zal de router als een draadloze repeater fungeren: je plaatst router 2 dan het best op een locatie waar je nog minstens vijftig procent van de signaalsterkte van router 1 ontvangt. De bridge-modus of brugmodus maakt het nog iets makkelijker om een tweede router als 'simpel' toegangspunt in te stellen.
Ja dat kan allemaal, meerdere routers achter je modem en eventueel een ethernethub ertussen. Let op dat je bij de configuratie wel bepaalde zaken uitzet zoals DHCP (het uitgeven van IP-adressen). Dit mag maar 1x per netwerk. Mogelijk kan je er voor kiezen om een router te nemen die 2 WIFI netwerken aan kan.
In de bridge mode zendt het apparaat geen wifi-signaal meer uit. Ook vervallen de DHCP- en NAT-instellingen, de hotspots van je provider werken niet meer (als je deze had ingesteld), de firewall gaat uit, en nog maar één LAN-poort blijft werken.
Verleng je wifi signaal
Een repeater ontvangt het bestaande wifi signaal en stuurt dit door. Zo heb je ook wifi ontvangst in 1 of 2 extra kamers. Hierdoor ga je ook online in de studeerkamer of op je slaapkamer. Als je ergens helemaal geen wifi hebt, werkt een wifi repeater niet.
In een mesh-netwerk werken meerdere wifi-punten draadloos met elkaar samen voor een optimaal bereik. Een mesh wifi-systeem zorgt op deze manier voor een groter wifi-bereik. Veel huizen hebben plekken met een slechte wifi-verbinding. Soms kan je internet traag worden, of zelfs helemaal wegvallen.
Een access point is geen vervanging voor een router, maar een aanvulling erop. Access points zorgen namelijk alleen voor het wifi signaal in je netwerk. In tegenstelling tot routers, zetten ze geen netwerk op tussen verschillende apparaten. Je hebt dus altijd een router nodig waarop je de access points aansluit.
Het verschil tussen een WiFi repeater en een powerline adapter is dat een WiFi repeater geen ethernet kabel nodig heeft om verbinding te maken met een modem. Het signaal van een WiFi repeater kan soms zwakker zijn dan dat van een powerline adapter, maar het bereik van een WiFi repeater is vele malen groter.
Punten werken het beste als er zich niet meer dan 2 ruimten tussen de punten bevinden. Als bijvoorbeeld de wifi aan de achterkant van je huis zwak is, plaats dan geen Wifi-punt op die locatie. Plaats het Wifi-punt in plaats daarvan halverwege die plek. Kijk naar het hele mesh-netwerk.
De wifi booster kost € 2,99 per maand, wat betaald wordt via je Proximus factuur. Bij enkele Proximus Flex packs is de eerste Proximus wifi booster gratis.
Met een Wi-Fi Bridge, ook wel "Wifi-brug" genoemd, verbind je twee apparaten met elkaar via een wifi-netwerk. Handig wanneer je je tv, gameconsole, computer of andere bekabelde toestellen met je netwerk wil verbinden.
Je kunt je eigen router eenvoudig aansluiten op je modem-router door een netwerkkabel te verbinden met een netwerkpoort op de modem-router en die vervolgens aan te sluiten op de wan-poort van je eigen router. De wan-poort wordt bij sommige merken ook wel aangeduid met 'internet'.
Het nieuwe access point kun je aansluiten met een UTP kabel op je oude (wifi) router. Hierna steek je de stekker in het stopcontact. Mocht je een wifi router gebruiken als extra access point, sluit dan aan beide kanten de netwerkkabel aan op de LAN-poorten. Bekijk hoe je een bekabeld netwerk kunt aanleggen.
Standaard wordt de Access Point vaak in de meterkast geplaatst. Voor het beste resultaat kunt u echter de Access Point het beste in het midden van uw huis of uw kantoorruimte plaatsen, tenzij u alleen in één ruimte een goed WiFi signaal wilt hebben. Dan plaatst u hem uiteraard in die ruimte.
Je sluit één powerline adapter aan bij je router en steekt de tweede op zolder in het stopcontact. Zo creëer je daar een extra wifi netwerk met een sterk signaal zonder kabels te trekken. Valt het stopcontact op zolder onder een andere stroomgroep? Kies dan een adapter met automatische fasekoppeling.
De methode houdt in dat rondom de antennes van het apparaat een gebogen, met aluminiumfolie bedekt 'muurtje' wordt geplaatst. Daarmee kan het draadloze signaal krachtiger worden en beter in bijvoorbeeld een woning worden gericht.