Kijk af en toe voorzichtig onder het strijkpapier of de strijkkralen al aan elkaar vast gaan zitten. Strijk niet te lang op 1 plek, gebruik draaiende bewegingen. Strijk niet langer dan nodig is! Wanneer u de strijkkralen namelijk lang laat smelten kunt u de puntjes van de grondplaat ook mee laten smelten.
Leg het strijkpapier boven op de grondplaat met strijkkralen. Maak met het strijkijzer cirkelende bewegingen over het strijkpapier. Na korte tijd ziet men dat de kleur van de kralen plotseling veel duidelijker zijn door het strijkpapier, dan is het strijken klaar.
Het strijkijzer stelt u op een gemiddelde temperatuur in, tussen 130 en 150 graden is ideaal. Beweegt u het ijzer nu in cirkelende bewegingen em met lichte druk over de strijkkralen. Zodra de kleur van alle kralen krachtiger door het bakpapier te zien is, houdt u op met strijken.
Strijkparels zijn kleine kraaltjes waarmee je oneindig veel figuren kan maken. Op verschillende grondplaten kan je patronen neerleggen.Leg er daarna speciaal strijkpapier (bakpapier werkt ook) overheen en smelt de strijkparels aan elkaar met een strijkbout. Er zijn meerdere maten strijkparels beschikbaar.
Om strijkkralen te strijken kun je het papier gebruiken dat in het pakket zit. Dit lijkt op bakpapier, maar is iets dunner. Heb je geen pakket gekocht, maar werk je met losse kralen, dan kun je ook gewoon bakpapier gebruiken. Dat is iets dikker dan het strijkpapier van HAMA, maar gaat wel langer mee.
Met strijkkralen kun je super leuk knutselen. Niet alleen door ze op een vierkant of rond plankje te leggen en aan elkaar te strijken, maar ook door er bijvoorbeeld armbandjes van te rijgen, een slang van te maken of 3D cactussen of dieren figuren zoals een flamingo.
Parels kunnen niet goed tegen chemische middelen. Zeep, parfum en haarlak kunnen parels beschadigen en de glans doen verdwijnen. Doe parels altijd af als u in bad gaat. Ook sporten, zwemmen en zonnebaden met parels om kunt u beter vermijden.
Heb je ook nog heel veel strijkkralen waar je eigenlijk niet meer echt mee speelt? Smelt ze dan om tot kraaltjes om sieraden van te maken! Spreid de kralen uit op de bakplaat en doe ze op 220 graden 7 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
Wat je nodig hebt zijn strijkkralen, bij voorkeur een rond strijkkralenbordje, bakpapier en een strijkijzer. Sommige mensen gebruiken een siliconen bakmat met strijken.
Om strijkkralen in de oven te smelten warm je de oven voor op minstens 220graden celsius.Op een bakplaat leg je dan de kraaltjes op een stuk bakpapier.Daarna stel je de over in op 10 minuten.
Zijde is bijzonder gevoelig voor hoge temperaturen. Het moet binnenstebuiten worden gestreken op een lage temperatuur, omdat hoge temperaturen kunnen leiden tot schroeien of verbranden (het glanseffect). U kunt ook een schone, licht vochtige doek gebruiken om direct contact met het strijkijzer te vermijden.
Koekvormpjes gebruiken. Met metalen koekvormpjes kun je ook met strijkkralen werken. Leg een vel bakpapier op de bakplaat, zet hierop een metalen koekvormpje en doe hierin een laagje strijkkralen.
Het beste kunt u deze poetsen met een speciaal zilverpoets of goudpoets middel en een zachte doek. Let er op dat het poetsmiddel niet op uw parels komt, dat komt de glans niet ten goede. Plak uw parels eventueel af met een stukje tape.
Parels worden gevormd in oesters en mosselen. Het vormen van een parel begint als de oester of mossel een indringer in zijn schelp voelt. Bij natuurlijke parels zijn deze indringers kleine deeltjes of diertjes die in de schelp komen en in contact komen met het lichaam van het dier.
Controleer de textuur: Echte parels hebben een lichte, korrelige textuur als je er met je tanden over wrijft. Neppe parels voelen vaak glad en kunstmatig aan. Let op de temperatuur: Echte parels voelen koel aan als ze worden aangeraakt, terwijl neppe parels vaak op kamertemperatuur zijn.
Voor het strijken van één hemd of blouse betaalt u gemiddeld 1,8 euro.Voor een lange broek is dat 1,6 euro, voor een T-shirt 0,9 euro en voor een sweater of trui 1,1 euro.
In Nederlands kraanwater zit over het algemeen weinig kalk.Je kunt het dus gewoon in je strijkijzer gebruiken.
Het bevordert corrosie zelfs meer dan gewoon kraanwater! De reden hiervoor is eenvoudig gezegd dat gedestilleerd water in wezen de natuurlijke mineralen wil vervangen die eruit gedestilleerd zijn, waardoor het agressiever reageert op de metalen oppervlakken.
Hier zijn enkele redenen waarom zacht water een gamechanger is voor uw strijkervaring: Behoud van kledingkwaliteit: Het gebruik van zacht water voorkomt de vorming van kalkaanslag op het verwarmingselement van uw strijkijzer.