Bak de pizza 12 - 14 minuten met de Crispfunctie.
Hoe werkt het? Leg je gerecht op de crispplaat en start de crispfunctie. De grillfunctie grilt de bovenkant van je gerecht, terwijl de crispplaat de onderkant van je gerecht op hoge temperatuur verwarmt. Zo krijgt je gerecht een krokante bovenkant en een knapperige bodem.
De lage crispplaten van 2,5cm hoogte zijn ideaal voor gerechten, zoals pizza's en andere knapperige bodems. De 4,5cm tot 5,5cm hoge crispschalen zorgen ervoor dat jouw cake's en quiche heerlijk hartig uit de oven komen. Ook een gebraden kip breng je perfect op smaak met deze snelle koekenpan in de magnetron.
Met de Whirlpool Crisp technologie kun je alles maken: cakes, quiches, pizza of een heerlijk vlees-/visgerecht. Allemaal even knapperig van buiten en mals van binnen. De microgolven bewegen in een driedimensionaal patroon om de warmte gelijkmatig in de ovenruimte te verspreiden.
Zet het kopje in de magnetron en stel de magnetron in op 1200W en laat het 1 minuut en 10/20 seconden in de magnetron staan. Daarna is de pizza klaar en is het direct te nuttigen.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (vermijd de grillstand!) en leg de ontdooide pizza op een rooster. Zet dit rooster in de voorverwarmde oven en bak de pizza in 5-8 minuten goudbruin en gaar totdat de korsten knapperig zijn en de kaas op de pizza bubbelt.
De crispfunctie combineert de magnetron- en grillfuncties van de combimagnetron. Microgolven van de magnetron warmen de crispplaat op tot 210 graden waardoor het gerecht aan de onderkant op hoge temperatuur wordt verwarmd. De bovenkant van het gerecht wordt verwarmd door de grill.
Om de bereiding uit te voeren dienen de 6th Sense functies en Snel Ontdooien het gewicht van het voedsel te kennen. Het apparaat berekent automatisch het ideale vermogen en duur voor elke voedselcategorie. Het display geeft de voorgeprogrammeerde waarde weer en de "g" knippert.
Crisp = De Grill zorgt voor een knapperige bovenlaag, de microgolven zorgen ervoor dat het gerecht gaar wordt en de crisp zorgt voor een knapperige bodem. Geschikt voor appeltaarten, pizza etc.
Met 6TH SENSE kunt u de optimale temperatuur en het vermogen instellen voor sudderen, smelten en koken met één druk op de knop. Verdeelt de kookplaat in drie of vier kookzones en activeert ze tegelijkertijd op een vooraf ingesteld vermogen.
De 6TH SENSE-functie past de pyrolysetijd aan de vervuilingsgraad van de oven aan. Hierdoor wordt uw oven sneller perfect schoon, zonder dat u hoeft te gissen naar de exacte reinigingstijd!
De innovatieve 6TH SENSE technologie detecteren hoe vuil de vaat is om de afwascyclus te optimaliseren, waardoor energie, water en tijd worden bespaard en uitzonderlijke reinigingsresultaten worden gegarandeerd, elke keer weer, zonder voorspoelen.
Bij een oven met pizzastand geeft de oven niet alleen hete lucht maar ook meer onderwarmte, zodat de bodem beter gebakken wordt. Deze wordt zo extra krokant. Het is dus een combinatie van hete lucht en onderwarmte. Een verse pizza bak je altijd op de laagste hoogte, dus onderin de oven.
Maak je vaak pizza's en andere grotere ovengerechten, kies dan voor een combimagnetron met een inhoud van minimaal 25 liter. Kleinere combimagnetrons werken ook prima als je de combimagnetron niet gebruikt voor grote ovengerechten.
Baksels die niet in een bakvorm gaan, bak je gewoon op de plaat. Denk hierbij aan koekjes, bladerdeeg hapjes en pizza's.
Diepvriespizza's zijn meestal gaar nadat ze tussen de 10 en 15 minuten in de oven hebben gegeven. Het exacte aantal minuten staat hierbij op de verpakking aangegeven, net als de temperatuur waarop je de pizza het beste kunt bakken.
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens je pizzapunt toe, zonder boter of olie, en bak gedurende 2 minuten aan. Giet nu een paar druppels water in de pan, bedek de pan met het deksel en zet het vuur laag. Hierdoor zal de pizza stomen en de kaas smelten.
Als je een groot tosti-ijzer hebt, kun je zelfs twee punten op elkaar leggen. Daarna klap je het tosti- of wafelijzer dicht, wacht je een paar minuten en tadáá: je pizza-tosti is klaar. Wacht trouwens lang genoeg tot je kaas niet alleen is gesmolten, maar de kaas aan de zijkant ook knapperig is geworden.
De beste temperatuur om een Romeinse pizza te bakken is grofweg tussen de 300 en 350 graden Celsius. Hierdoor worden de pizza's lekker knapperig en krokant. Echte Napolitaanse pizza wordt zelfs op 500 graden Celsius gebakken.
Doe de bevroren pizza in de pan, op het bakpapier. Zet het vuur aan en doe de deksel op de pan. In de eerste vijf minuten is het belangrijk dat de pan goed op temperatuur komt, dus je kun het vier even middelhoog aanzetten.
RESET: Druk op de toets ANNULEREN/Uit. Sluit de deur. Het water wordt automatisch maximaal 1 minuut afgevoerd. Het apparaat kan nu opnieuw worden gestart.
Bij koken op inductie werken de pan en de kookplaat dus samen en is er, in tegenstelling tot andere vormen van koken, geen verhitting zonder pan. Het magnetisch veld maakt dat alleen de bodem van de pan wordt verwarmd en niet de kookplaat.