Spuit de omgevingsspray enkele seconden gelijkmatig op 20 cm van het object. Verlaat de ruimte na de behandeling en laat de spray ongeveer een half uur inwerken. Ventileer de ruimte daarna grondig, alvorens deze weer in gebruik te nemen.
Hond of kat kan de mand weer gebruiken als deze weer helemaal droog is. Na het sprayen de ruimte(n) halfuur gesloten houden. Daarna goed ventileren gedurende minimaal een halfuur.
Voor u het product aanbrengt, moet u goed stofzuigen, vuilnisbakken legen en alle bed- en kussenovertrekken wassen die besmet kunnen zijn met vlooien. Als dit gedaan is, moet u de natuurlijke vlooienspray op vloerbedekking, meubelen, dierenbedden, vensterbanken en vloeren sproeien.
Gebruiksaanwijzing. Houd de spuitbus op een afstand van 30cm van de te behandelen plek en bespuit de plek met een zwaaiende beweging, met name de plaatsen waar je hond of kat zich regelmatig bevindt. Wanneer na twee weken nog overlast van vlooien wordt ondervonden, de bespuiting herhalen.
Toch is gebleken dat een vlooienspray beter preventief te gebruiken is, dan dat het daadwerkelijk helpt om van de vlooien in je huis af te komen. Vlooienspray zorgt ervoor dat er zich een dun beschermlaagje vormt op je huisdier, waardoor eitjes zich minder makkelijk in de vacht nestelen.
Gaan vlooien vanzelf dood? Een volwassen vlo gaat vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar.
Vlooien houden van donkere, droge en warme plekken, wat in huis neerkomt op hondenmanden, meubels en je bed (als je honden daar slapen).
Vlooienspray, voorheen Tapijtspray, is een bestrijdingsmiddel tegen vlooien en -larven op het tapijt, de mand en in de omgeving van het dier. Elke 2 weken herhalen zolang vlooien aanwezig zijn. Tip: behandel ook de auto bij een vlooienbesmetting (indien honden / katten meereizen).
Stofzuigen, uitkloppen en kammen
Je kunt misschien niet voorkomen dat jouw huisdieren vlooien meenemen, maar wel dat ze uitgroeien tot een plaag: Door elke dag te stofzuigen en de vloer te dweilen, ruim je eitjes en larven tijdig op. Zijn er al vlooien in huis, vervang de stofzuigerzak dan regelmatig.
Het kan soms tot 6 maanden duren voor dat alle vlooien gedood zijn. Dit komt omdat de popstadium van de vlo tot 6 maanden kan overleven in de omgeving.
HG: het beste middel tegen vlooien in huis
Een vervelende vlooienplaag is met behulp van deze spray om vlooien te bestrijden zo verholpen, maar kan daarnaast ook gebruikt worden als preventief middel om ze te voorkomen. HGX spray tegen vlooien heeft een langdurige werking van 4 tot 6 weken en laat geen vlekken achter.
Kattenvlooien kun je overal wel oplopen, maar vooral in de omgeving van dieren. Zelfs als je zelf geen dieren hebt, maar wel in aanraking kwam met een dier dat vlooien bij zich draait, zou je ze mee naar huis kunnen nemen.
U kunt uw hond of kat wassen met vlooienshampoo. Deze speciale shampoo doodt de beestjes en zorgt ervoor dat eitjes en larven afsterven. Honden laten deze behandeling gemakkelijker toe dan katten. Katten houden niet van water en houden er al helemaal niet van om gewassen te worden.
Je huisdier kan zo'n spring-in-het-veld mee hebben genomen en dan heb je de poppen aan het dansen. De vlo nestelt zich achter de plinten, maar kan ook in je bank een heerlijk plekje hebben gevonden. Dit vraagt om een goede aanpak. Graag geven wij het juiste advies voor vlooien verwijderen uit de bank.
Vlooien kunnen niet tegen hitte en hetzelfde geldt voor voor hun eitjes en hun larven. Was je met vlooien besmet textiel op 60 graden (of zelfs nog hoger), dan kun je er donder op zeggen dat Familie Vlo & Co. de wasbeurt niet overleeft.
Pas op met vlooiendruppels bij hond of kat: 'Blijf vanwege giftige stoffen minimaal 24 uur weg van het huisdier'
Vlooien komen vooral voor in de zomer en herfst maar kunnen ook gedurende de rest van het jaar problemen veroorzaken. Vlooien zijn lichtschuw en vliegensvlug. Ze kruipen diep weg in de vacht, waardoor ze bij sommige dieren lastig te vinden zijn.
Let wel: de vlooien bevinden zich naar alle waarschijnlijkheid niet alleen in je bed, maar ook de in de rest van je huis. Je zult dus je hele woning onder handen moeten nemen!
Hoe weet u of u vlooien in bed heeft? Vlooien kunnen zich overal in uw bed bevinden, maar de insecten zitten meestal niet in nachtkastjes. De vlooien kunt u het beste herkennen aan zwart gekleurd vuil of bloedvlekken op uw beddengoed. Verder kunt u de vlooien, roodbruine ovale insecten, zien springen.
Last van vlooien kun je bij je huisdier herkennen doordat hij zich meer krabt dan normaal. Ook bijten ze vaker in de vacht. Door je huisdier te kammen met een speciale kam, kun je vaststellen of je huisdier vlooien heeft. Raadpleeg bij twijfel de dierenarts.
Zout op het huisdier zelf strooien helpt ook. Zorg er wel voor dat je huisdier geen wondjes heeft, want daar brandt het zout op. Zet 's avonds een schaal water neer met een scheut afwasmiddel erin en/of azijn. Plaats een waxinelichtje erin en de vlooien zullen eropaf komen, erin springen en verdrinken.
Vlooien in huis bestrijden met azijn
Meng een halve liter natuurazijn met een halve liter water. Doe het mengsel in een spuitbus en spuit het op oppervlakken waar vlooien zitten. Let op: spuit het alleen op waterbestendige plaatsen. De geur van azijn zal de vlooien verjagen, maar niet doden.
Waar zitten de beten? - Vlooien bijten vaak op uw voeten of onderbenen. U merkt de beet direct.