Bij fijn haar is het al voldoende om de kleuring 30 minuten in te laten werken, terwijl het bij dik haar verstandig is 40 minuten aan te houden. Laat je de kleur korter dan 30 minuten inwerken, dan kan het zijn dat de kleuring niet volledig dekt en de uitgroei zichtbaar is door de nieuwe kleur heen.
Houd rekening met een behandeling van 1,5 tot 2 uur. Echter kan het ook langer duren, dit hangt af van de wensen en de bestaande kleur op dat moment.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Voor optimaal resultaat kun je je haar maar beter 1 of 2 dagen niet wassen voordat je het gaat verven. Op die manier pakt de verf beter en bevat je haar meer natuurlijke oliën die je hoofdhuid beschermen tijdens het verfproces. Kam je haar ook niet te veel voordat je begint met verven.
Je brengt de haarverf op in droog, ongewassen haar. Het is sowieso beter om je haar niet te vaak te wassen, maar was je haar als je het gaat verven zeker twee dagen van tevoren niet. Er zijn dan meer natuurlijke oliën en talg op je hoofdhuid aanwezig die de hoofdhuid beter beschermen tijdens het verfproces.
Haar verven en vet haar
Geen probleem! Je haar hoeft niet schoon(gewassen) te zijn om het te verven. De natuurlijke talg heeft geen invloed op de inwerking van de verf.
De tijd iets overschrijden kan geen kwaad. Haarverf verliest na circa 45 minuten zijn werking. De haarverf langer laten inwerken zorgt niet voor vreemde effecten. Als je het echt veel te lang hebt laten zitten, kan je haarkleur iets donkerder uitvallen.
En ja, je kan je haar meer twee keer achter elkaar verven. Hoewel dit niet aangeraden is doen veel mensen het toch. Daarnaast moet je erop letten dat je niet meer dan 2 keer je haar verft in een periode van 4 tot 6 weken.
Haarverf kun je zowel op nat als droog haar aanbrengen. Vaak staat dit ook op de gebruiksaanwijzing van de haarverf. Als je zelf je haar verft, is het wel makkelijker om de verf op nat haar aan te brengen. Zo kun je de verf makkelijker en gelijkmatig aanbrengen en de verf trekt makkelijker in het haar.
Grijze haren zijn stugger dan haren die nog hun natuurlijke pigment hebben. Niet iedere haarkleur pakt daarom goed op grijs haar. Een spoeling bijvoorbeeld, zie je eigenlijk nauwelijks. Geef bij de kapper daarom aan dat je graag je grijze haren wil verdoezelen.
Uitgroei laten bijwerken
Uitgroei werk je namelijk elke twee of drie maanden bij, zoals hierboven al eerder gezegd is. Hiernaast laat je het om de zes maanden helemaal verven voor optimaal kleurbehoud. Wanneer ook de onderkant van je haar snel terugloopt, is het verstandiger dit elke drie maanden helemaal te verven.
Bij de meeste mensen die hun haar kleuren rijst de vraag hoe vaak je het verven mag. Dit hangt af van de gezondheid van je haar en op wat voor manier je het verft. Wil je jouw haardos regelmatig een volledige nieuwe kleur geven? Dan kun je het beste rekening houden met een pauze van vier tot zeven weken.
Over het algemeen is het het beste om vier tot zeven weken te wachten voordat je je haar opnieuw verft, zodat je het niet beschadigt, maar je kunt proberen het eerder te verven als je echt een hekel hebt aan je huidige kleurwerk.
Haar verven op gewassen haar
Het antwoord is: nee. Sterker nog, vaak wordt afgeraden om je haar te verven op gewassen haar. Dit komt omdat het huidvet dat op je hoofd ligt voordat je je haar weer wast, je haar en hoofdhuid beschermt tegen schadelijke stoffen in de haarkleuring.
Dat kan komen doordat je de haarverf te lang hebt laten zitten, niet in delen hebt geverfd, maar ook doordat je haar al beschadigd was voor het kleuren. Dit kun je snel oplossen door je haar een paar keer te wassen met Head & Shoulders-shampoo.
Haarverf of kleuring beschadigd het haar, en dan vooral de punten. Als je het eerst knipt en verft/kleurt heb je niets gewonnen want de punten zijn al weer zwakker. Als je eerst verft/kleurt en dan knipt zijn de puntjes weer sterker.
Je lokken te vaak wassen is nooit gezond, maar zeker bij gekleurd haar moet je dit zoveel mogelijk proberen te vermijden. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller de kleur zal vervagen door de hoeveelheid chloor in het water en door de stoffen in shampoo. Probeer je haar maximaal twee tot drie keer per week te wassen.
Heb je droog, poreus of beschadigd haar en je wilt dit gaan verven, wees dan voorzichtig met de kleur. Droog en beschadigd haar zuigt het pigment uit de haarverf op en zorgt ervoor dat de kleur vaak veel donkerder uitvalt dan verwacht. Soms tot wel drie kleurhoogtes donkerder! Neem daarom zeker een kleurhoogte lichter.
Met schone haren naar de kapper kan heel fijn zijn, maar beter is nog te vragen wat je kapper graag zou willen. Kom je alleen om je haren te laten stylen voor een feestje bijvoorbeeld, dan zou haar dat een dag niet gewassen is misschien zelfs beter zijn.
Je kunt je haar niet 1-2-3 asblond verven. Dit is écht te mooi om waar te zijn. Deze kleur kun je namelijk alleen maar krijgen door het eerst te ontkleuren. En dat kan alleen maar met behulp van waterstofperoxide.
WECOLOUR haarverf is zachter en minder schadelijk en bevatl veel minder schadelijke stoffen. Dit komt doordat er geen ammonia, resorcinol en ppd in de haarverf zit. Daarnaast is de kleurcrème van kapperskwaliteit met als doel dat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft.
Donker geverfd haar kun je inderdaad alleen lichter krijgen door het te ontkleuren of te blonderen. Hierbij ben je eigenlijk je haarverf aan het verwijderen om ervoor te zorgen dat de nieuwe kleur goed pakt. Ontkleurende producten (als een soort voorbehandeling) werken hierbij het beste.
Zilvershampoo compenseert deze kleur. Je mag hier wel wat effect van verwachten, maar geen wonderen. Hoe sterker je haar neigt naar oranje of zelfs rood, hoe minder effect zilvershampoo zal hebben.
Een zilvershampoo wordt vaak gebruikt op haar dat is geblondeerd, maar er zitten geen ingrediënten in die het haar lichter maken. Ze neutraliseren alleen gele- en oranje tinten en hierdoor kan het zijn dat je haar wat lichter lijkt.
Eumelanine bepaalt hoe donker je haar is, variërend van blond tot zwart. Dit pigment bevat de primaire kleuren rood, geel én blauw en is verantwoordelijk voor de natuurtint van je haar. Feomelanine bepaalt hoe rood je haar is, variërend van rood tot geel.