Zoals bij alle flex, is het belangrijk om het textiel ongeveer 3 seconden voor te persen, alvorens u de flex of flock op het textiel perst. Geschikt voor katoen, polyester en een mix van katoen/polyester.
Wij raden altijd aan om kleding 3 seconden voor te persen zonder folie. Zo weet je zeker dat het kledingstuk vrij is van kreukels en vocht. Na de hoofdpers kan je de kleding ook nog 3 seconden napersen. Zo zorg je ervoor dat het design strak op het shirt zit.
Verwarm/strijk de textiel voor, dit bevordert de hechting van de lijm. Strijk ca 15 -20 sec met een gelijkmatige druk en maak geen heen en weer gaande bewegingen. Heeft de folie niet overal gehecht herhaal dan bovenstaande. De beschermfolie kan (lauw) koud worden verwijderd.
Het flexfolie heeft twee kanten : De glanzende kant is de drager, ook wel backing genoemd, en we raden je af om in deze kant te snijden! De matte kant is de kant waar je moet snijden en moet omhoog in de snijplotter worden geplaatst.
Advies temperatuur voor het aanbrengen van flex is 150° C en dit is bij de meeste strijkijzers op stand 2; Verwarm/strijk het textiel voor, want dit bevordert de hechting van de lijm.
Het beste hout waarop je kan flex folie aanbrengen, is (balsa) multiplex, vurenhout, steigerhout of ayoushout. Balsa hout is veelzijdig, milieuvriendelijk en heel licht.
Flockfolie is fluweelachtig (voelt zacht aan) en is een materiaal dat kan gebruikt worden om niet alleen textiel te decoreren, maar ook papier, karton en glas.
Strijk met de juiste hoeveelheid stoom
Kreukels gaan er dan gemakkelijker uit. Je strijkt het best met stoom. Als je strijkijzer niet kan stomen, gebruik dan bijvoorbeeld een plantenspuit om het wasgoed te bevochtigen. Gebruik de stoomknop niet te vaak achter elkaar.
Wanneer je flexfolie bestellen wil voor alle gangbare transferopdrachten, dan ben je bij CAD-CUT® Premium Plus van stahls aan het juiste adres. Deze folie, vaak geprezen om zijn enorme rekbaarheid, is te bestellen in alle kleuren van de regenboog en is geschikt voor bedrukkingen op katoen, polyester of een mix hiervan.
FLEX is blended learning, een combinatie van een licentie voor online lesmateriaal en leerwerkboeken voor een vaste prijs per leerling, per jaar. Het FLEX-boek biedt alle theorie en opdrachten en kan zonder de online omgeving worden gebruikt.
Het grote verschil tussen flexfolie en vinyl, is dat het niet wordt aangebracht met warmte. Het is dus eigenlijk gewoon één grote sticker! Er zijn net zoals bij flexfolie enorm veel keuzemogelijkheden. Bekijk altijd voor welke doeleinden je het gaat gebruiken, vooraleer je een aankoop doet.
Plaats textiel binnenstebuiten uit de snijmat en druppel een paar druppels VLR op achterkant van de folie. Laat dit een minuut inwerken zodat de lijmlaag van de folie week wordt. Stretch het textiel rondom de drukfout en verwijder de folie met een pel pincet of met de hand.
De techniek Flocken noemt zich ook « Flex opdruk ». Flex duidt eigenlijk op de specifieke materie die gebruikt wordt om de T-shirts, sweaters en andere textiel te flocken. Het flocken uit zich ,op het textiel, in een dun reliëf en voelt plastiek en glad aan op de plaats van de bedrukking.
Hoeveel bedraagt de vergoeding? De vergoeding moet minstens 10% van het bruto uurloon bedragen.
Strijk niet langer dan nodig is! Wanneer u de strijkkralen namelijk lang laat smelten kunt u de puntjes van de grondplaat ook mee laten smelten. Hierdoor kunt u het patroontje lastig van de grondplaat af te halen is en u de grondplaat niet meer kunt hergebruiken.
Flexfolies zijn in verschillende uitvoeringen, kleuren en formaten leverbaar. De meeste flexfolies zijn geschikt voor katoen, polyester of mix van beiden. Uitzonderingen zijn flexfolies voor waterafstotend & vuilwerende stoffen, rekbare of sublimerende stoffen. Een ander verschil is de drager.
De printbare textielfolie zit op een drager (plastic backing). Na het printen en snijden van de folie, verwijdert u de overtollige resten om hem vervolgens te transfereren op het textiel. Onder de folie zit dan een zelfklevende drager of een niet klevende drager.
Zowel flexfolie als flockfolie is te gebruiken met een snijplotter. Maar je kan ook figuurtjes met de hand snijden. Die teken je op de achterzijde (dus op de drager) en knipt ze dan uit met een puntige schaar zonder de drager te verwijderen. Flexfolie is echter beter geschikt voor kleinere ontwerpjes dan flockfolie.
Sublistop flexfolie gebruik je het meest voor het bedrukken van gesublimeerde sportshirts en softshell jassen.
Flockfolie is een folie, vergelijkbaar met flexfolie, maar bestaat uit een viltachtige structuur en voelt dikker aan. Het materiaal is oersterk en wordt veel gebruikt in de sport en de laatste jaren in de mode, met name voor het bedrukken van sweaters en hoodies. het geeft een krachtige uitstraling op het textiel.
ook kan je leer, PU, linnen, canvas en satijn bedrukken. Het wordt lastiger met bijvoorbeeld een handdoeken, omdat hier de transfer op de lussen van de handdoek wordt geprint. Hiervoor verkopen we Subli-Me handdoeken, deze hebben een speciale vlakke rand voor een bedrukking met transferpapier of sublimatie.