Formule W is een aanstipvloeistof die wordt gebruikt voor de behandeling van wratten en likdoorns. Een wrat herkent u aan een ruw “bloemkoolachtig” oppervlak op de huid. Een likdoorn is een pijnlijke eeltplek die zich in de meeste gevallen aan de voet bevindt.
Formule W Wrattentinctuur bevat salicyzuur, een stof die een afbrekende werking heeft op de huid.Salicylzuur zorgt ervoor dat de wrat gaat vervellen. Tijdens het vervellen verdwijnt de dikke huid samen met het virus die de wrat veroorzaakt.
Meestal is één behandeling genoeg en is de wrat binnen twee weken verdwenen. Lees meer over de Formule W Wratten BevriezingsStift*. Middelen met een zuur die de wrat zacht en week maakt. Deze behandeling moet je een paar dagen achter elkaar herhalen.
Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van de Formule W Wrattenpen? - Bij het gebruik op gezonde huid kan een stekend, brandend en pijnlijk gevoel optreden op de behandelde plek, wat beschadiging van de huid tot gevolg kan hebben.
Het kan soms 3 tot 5 weken duren voordat uw huid weer helemaal genezen is. Littekens verdwijnen bijna altijd in de loop van een aantal maanden. Afhankelijk van het aantal wratten, de grootte en de plaats, moet de behandeling worden herhaald voordat de wratten helemaal zijn verdwenen.
Voetwratten zijn vaak hardnekkig en groeien diep in de huid. Dit komt door de druk op de voetzool. De vlakke wrat (verruca plana) is een glad, plat huidkleurig/roze of lichtbruin bobbeltje. Dit bobbeltje is maar enkele millimeters groot.
De kleur kan van wit tot bruingrijs variëren. Soms zijn in het midden van de wrat zwarte stipjes zichtbaar. Dit zijn haarvaten die de wrat van bloed voorzien.Ze wijzen er vaak op dat de wrat op het punt staat te verdwijnen.
Breng zes of zeven dagen achtereen elke dag een nieuw laagje op de wrat of likdoorn aan. Voor een optimaal resultaat is dagelijks gebruik zeer belangrijk. Is de wrat of likdoorn erg hardnekkig, herhaal de behandeling dan nog eens een week. Blijft ook daarna resultaat uit, dan is het verstandig uw arts te raadplegen.
De huisarts schrijft een recept voor salicylzuurzalf 40%. U smeert de wrat zelf dagelijks in met deze zalf. Dit kan huidirritatie geven. In de huisartsenpraktijk wordt uw wrat aangestipt met vloeibare stikstof.
Wratten kunt u zelf insmeren met salicylzuurzalf of laten bevriezen bij de huisarts. De behandeling van een wrat geeft vaak meer klachten dan de wrat zelf.
Breng d.m.v. de pen één druppel Formule W TCA-Active Gel aan op de te behandelen wrat. Wacht 10 tot 15 minuten om de gel te laten drogen, voor het aantrekken van sokken, schoenen of handschoenen. Herhaal deze behandeling gedurende 4 dagen, 2x per dag (bij volwassenen).
Door het gewicht van het lichaam wordt de wrat naar binnen gedrukt waardoor de voetwrat naar binnen groeit. Dit kan een pijnlijk gevoel veroorzaken.
Afgeraden wordt om bestaande wratten zelf af te krabben, doordat het zo ontstane wondje kan gaan infecteren. Indien u toch van de wratten af wilt, kunt u deze beter door uw arts laten verwijderen.
Gebruik de wrattenpen één keer per dag, bij voorkeur voor het slapen gaan. Zichtbare verbetering is te verwachten na 1 tot 2 weken. Sommige wratten zullen in een relatief korte tijd verdwijnen en sommige wratten zullen tot 12 weken nodig hebben om te verdwijnen.
Ditranol remt de groei van de huidcellen af, waardoor de wrat niet verder groeit. Salicylzuur verweekt de eeltlaag, zodat de wrat makkelijker is te verwijderen.
Medisch hulpmiddel De Formule W Wrattenpen is een handige pen applicator voor een effectieve, snelle en nauwkeurige behandeling van gewone wratten op handen en voet. De gel in de pen stimuleert de cel vernieuwing, waardoor de huid vervelt.
Heb je last van wratjes op je huid? Dit zijn kleine gezwelletjes die gelukkig doorgaans onschuldig van aard zijn. Vind je ze niet mooi, of doen ze pijn?Dan kun je ze eenvoudig zelf weghalen of door de huisarts laten verwijderen.
Dagelijks kan de wrat gevijld worden om de verweekte huid te verwijderen. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met andere behandelingen die hier beschreven zijn. Bij verrucae planae is een vitamine A zuur bevattende crème de behandeling van eerste keuze. Het is over het algemeen afdoende.
Behandelen is vaak niet nodig. Bij 66% van de mensen verdwijnen de wratten binnen 2 jaar vanzelf. Behandelen is alleen nodig als de wratten pijn doen of als u de wratten lelijk vindt. Het doel van de behandeling is het kapotmaken van het bovenste deel van de huid, waarin de virusdeeltjes zitten.
De huisarts of huidtherapeut kan steelwratjes op verschillende manieren verwijderen. Een optie is wegknippen: dit wordt met een steriele schaar gedaan, zonder verdoving. Bij een grotere steelwrat is lokale verdoving van de huid wel mogelijk. De huisarts kan een steelwratje ook wegschaven met een mesje.
Ze zijn huidkleurig of iets donkerder dan de huid en komen vaak voor onder de oksels of in de nek. Meestal zijn ze maar een paar millimeter groot, maar ze kunnen ook een aantal centimeter worden. Steelwratjes ontstaan door een verstoring in het vetweefsel en ze zijn niet besmettelijk.
De pleisters bevatten een zeer geconcentreerd zuur om wratten en voetwratten te verwijderen. Dit zuur zorgt voor een chemische peeling van de huid en stimuleert celvernieuwing, waardoor de huid vervelt. Op die manier zal nieuwe gezonde huid gevormd worden en zal de wrat krimpen en verdwijnen.
Vaak wordt ervoor gekozen wratten te bevriezen. De huisarts zal de wratten hierbij aanstippen met vloeibare stikstof. De wrat bevriest hierdoor en het weefsel sterft af. Het is een pijnlijke ingreep die vaak een litteken achterlaat.
De blaadjes zijn het gedeelte van de wrat die je ziet zitten op de huid. Maar, er zit ook een gedeelte van de wrat onder de huid: een gedeelte van de stam en de wortels. Het is belangrijk dat bij de behandeling van de wrat dat alle wortels worden verwijderd, omdat de wrat anders terug kan groeien.
Een wrat maakt zelf eelt aan, waardoor de wrat als een soort eksteroog in je huid drukt bij het lopen. Hier kan je behoorlijk last van hebben. De wrat dagelijks vijlen met een eeltvijl of eeltschaaf kan verlichting geven. De meeste wratten zien eruit als dikke eeltplekjes.