Laad de Vochtvreter® Auto 6 minuten op in een magnetron op 600 watt. KLAAR VOOR HERGEBRUIK: Na opladen in de magnetron is het vocht in de Vochtvreter® Auto verdampt en wordt de vochtindicator weer blauw en is hij klaar voor hergebruik!
De vochtvreter gaat eigenlijk direct zijn werk doen, maar daar merk je niet meteen wat van. Eerst trekt de vulling van het zakje namelijk al het vocht aan. Dat wordt uiteindelijk een soort harde steen. Zodra dat ding helemaal volgezogen is, komt er ook vocht in het onderste bakje.
Vochtvreters bestaan uit een soort zout. Als dit vocht heeft opgenomen, mag de ontstane vloeistof door de gootsteen. Ook ongebruikte luchtontvochtingsvloeistof mag je door de gootsteen wegspoelen.
Op plaatsen waar je niet vaak komt, zoals de garage, schuur, boot, caravan en meterkast.Plekken met weinig tot geen ventilatie en die uit het zicht zijn. Maar ook in het zicht, op plekken waar je het niet verwacht, zoals in de woonkamer, keuken, hal, toilet en slaapkamers. Voorkom dat vocht een probleem wordt!
Wanneer je de vochtvreter opnieuw wil gebruiken, kan je hem opladen in de magnetron gedurende 6 minuten op 600 watt. Na het opladen in de magnetron is het vocht in de Auto Vochtvreter verdampt, kleurt de vochtindicator weer blauw en is hij klaar voor hergebruik!
Luchtontvochtigers kunnen een stand 'continu ontvochtigen' hebben. Deze stand kan men gebruiken als men een paar uur, bijvoorbeeld 4 tot 7 uur, achter elkaar de luchtdroger wil laten werken om bijvoorbeeld was te drogen. Daarna zet men de luchtontvochtiger uit en laat deze een aantal uren rusten.
Vochtvreters zijn erg handig in situaties in en rond het huis om vochtproblemen te voorkomen en om lichte vochtproblemen op te lossen. Het kan zo zijn dat er door bijvoorbeeld lekkages extreem veel vocht in bepaalde ruimtes aanwezig is. In zulke gevallen is het raadzaam om eerst de lekkages aan te pakken.
Een ontvochtiger gebruiken
Een draagbare ontvochtiger kan 160 kilowattuur per maand (kWh) verbruiken. Dat is meer dan een koelkast. Maar wel veel minder dan de gemiddelde airconditioner. Die gebruikt al vlug zo'n 300 kWh per maand.
Een groter probleem is dat als de vochtvreter echt nodig is en goed werkt, deze ook vol kan raken en overlopen. Een regelmatige controle is dan nodig en dat is in de praktijk vaak erg lastig. Daarmee zou het middel erger kunnen worden dan de kwaal.
Scheur de koffiefilter voorzichtig open en knip deze vervolgens op maat van de spons.Leg de spons met het koffiefilter erop in het bakje en strooi er vervolgens wat zout overheen. Zet de vochtvreter op een vochtig plekje en kijk wat er gebeurt!
Wanneer heb ik een luchtontvochtiger nodig? Heb je last van muffe geurtjes, beslagen ramen, zilvervisjes of vochtplekken in huis?Dan is de luchtvochtigheid waarschijnlijk hoger dan 60% en heb je een luchtontvochtiger nodig. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt namelijk tussen de 40% en de 60%.
Een van de makkelijkste oplossingen? De ramen wagenwijd openzetten om zo de ruimte ten volle te ventileren. Geef de ruimte tijd om droog te worden, zo'n ventilatiebeurt is niet op 10 minuten gefikst. Daarnaast kan je ook altijd een bak met kattenbakvulling in de vochtige ruimte plaatsen.
De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40-60%. Zowel een te vochtige als te droge atmosfeer wordt bij bepaalde temperaturen als onaangenaam ervaren en kan bovendien leiden tot (gezondheids)problemen. Het inademen van droge lucht voelt allereerst hard en vervelend.
Zet dan uw ramen en deuren op een kier. Vochtvreter in de slaapkamer zetten: een vochtvreter trekt vocht aan. Het vocht verzamelt zich in een bakje, welke u regelmatig moet legen. Luchtontvochtiger in de slaapkamer installeren.
Rijst neemt namelijk vocht op en dat is niet alleen handig wanneer je telefoon is gaan zwemmen. Verspreid een kopje rijst over een kommetje en span daar, eventueel met een elastiekje, een stukje stof overheen. Zet het vervolgens in je kledingkast en je was ruikt voortaan een stuk frisser én zal minder vochtig zijn.
Teveel vocht in muren, kozijnen, vloeren en plafonds wordt door de ontvochtiger opgenomen. Vochtproblemen nemen af en na een poos kan eventuele vochtschade worden hersteld. Een ontvochtiger verwijdert doorlopend vocht uit huis. Denk bij het kopen van een ontvochtiger wel aan de juiste capaciteit van ontvochtiging.
Een luchtontvochtiger haalt alle overtilloge waterdamp uit de lucht. De vochtige lucht wordt aangezogen, waarna het naar een verdamper wordt gestuurd. Via deze verdamper wordt de lucht afgekoeld, waardoor het in het apparaat kan condenseren (vloeibaar worden).
Hoewel luchtontvochtigers niet specifiek zijn ontworpen om de temperatuur in een kamer te verlagen, kan het verwijderen van vochtigheid ervoor zorgen dat deze koeler en comfortabeler aanvoelt. Luchtontvochtigers halen overtollig vocht uit de lucht door het van buiten naar binnen te zuigen en af te koelen.
Vochtvreters zijn niet geschikt om de luchtvochtigheid van de woning te verlagen. Vochtvreters zijn vochtabsorberende zouten of gels. Deze werken zonder stroom maar helpen alleen tegen (en zijn ook alleen bedoeld voor) een licht vochtprobleem in een kleine afgesloten ruimte, zoals een kast.
Met een luchtontvochtiger kan men goed de was drogen. De was hangt men aan een lijn of rek en de luchtontvochtiger droogt de was door de lucht licht te verwarmen en de luchtvochtigheid te verlagen. De was droogt hierdoor sneller, slijt niet, alle was droogt in een keer en het stroomverbruik is laag.
Vermijd condens en vochtproblemen in uw huis door goed te ventileren. Ventileren is een constant proces. Af en toe een uurtje een raam open is verluchten, niet ventileren. Als je jouw huis onvoldoende ventileert, condenseert het vocht in huis en zet het zich af op koude oppervlaktes.
Vochtvreters kun je in vochtige ruimtes gebruiken om het vocht uit de lucht te halen. In vochtvreters worden stofjes gebruikt die het vocht aantrekken en vasthouden. In jouw vochtvreter is dat stofje het zout!
Vochtvreters. Indien er geen ventilatiesysteem of -rooster aanwezig is en er ook geen raam is dat u open kunt zetten, kunt u ervoor kiezen om vochtvreters te gebruiken. Het nadeel hiervan is echter wel dat een vochtvreter in een vochtige ruimte als een badkamer sneller verzadigd is.