Hoe lang mag je voor een uitzendbureau werken 2022?

Dit is er in fase B veranderd: verkorting van fase B tot maximaal zes contracten in maximaal drie jaar (tot 3 januari 2022 was dit vier jaar) voor uitzendkrachten die vóór 3 januari 2022 zijn gestart in fase B geldt tot 2 januari 2023 de termijn van maximaal vier jaar en/of maximaal zes contracten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op randstad.nl

Hoe lang kun je werken voor een uitzendbureau?

Een contract met uitzendbeding duurt maximaal 78 weken. Start u als uitzendkracht vanaf 3 januari 2022? En werkt u voor een uitzendbureau dat lid is van de ABU of NBBU? Dan duurt het uitzendbeding maximaal 52 weken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Hoe lang kun je een uitzendkracht inhuren?

Je huurt de werknemer zolang in als nodig is. Is er geen werk meer te doen, dan ben je niet verplicht om deze persoon aan het werk te houden. Je betaalt dus alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Mocht de werknemer niet bevallen, dan kun je zonder problemen per direct afscheid van elkaar nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemenmetpersoneel.nl

Hoeveel uitzendovereenkomsten mogen er in fase B 3 maximaal worden afgesloten?

Fase B/3 wordt 3 jaar

In fase B/3 mogen, net als nu, maximaal 6 contracten worden afgesloten. Fase B/3 overeenkomsten die in 2021 zijn afgesloten, houden een looptijd van 4 jaar. Fase B/3 overeenkomsten die vanaf 3 januari 2022 ingaan, vallen onder de nieuwe termijn van 3 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scabadvies.nl

Hoe lang zit je in fase A?

U bent als uitzendkracht werkzaam in fase A zolang u nog geen 78 weken voor hetzelfde uitzendbureau gewerkt heeft. Elke week waarin u gewerkt heeft (het aantal gewerkte uren maakt niets uit) telt mee. Als u 26 weken of langer niet voor dit uitzendbureau gewerkt heeft, dan begint de telling van de 78 weken opnieuw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op judex.nl

Een kijkje achter de schermen bij Uitzendbureau hET!

37 gerelateerde vragen gevonden

Kan je zomaar stoppen bij een uitzendbureau?

Als u zelf de uitzendovereenkomst wilt beëindigen, kunt u dit in fase A (meestal de eerste 78 weken van de uitzendovereenkomst) met onmiddellijke ingang doen. Wel hoort u dit het uitzendbureau minimaal een (1) werkdag van tevoren te melden zodat zij kunnen proberen om voor vervanging bij de inlener te zorgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op judex.nl

Kan een uitzendbureau je ontslaan als je ziek bent?

Toch is het sinds 2015 verboden om een werknemer te ontslaan bij ziekte. Ben je ziek dan heb je als werknemer ontslagbescherming. Het Hof oordeelde daarom onlangs nog dat het ontslaan van een zieke werknemer, ook in het geval van een uitzendbeding, niet is toegestaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontslag-krijgen.nl

Heb je als uitzendkracht recht op een 13e maand?

Dertiende maand voor uitzendkracht

Een uitzendkracht zal wel in aanmerking kunnen komen voor een dertiende maand uitkering als hij hierover aparte afspraken heeft gemaakt met de inlener en de uitzendonderneming, waarvoor de uitzendkracht werkt, deze afspraken overneemt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op technischwerken.nl

Heeft een uitzendkracht recht op een 13e maand?

Een eindejaarsuitkering of 13de maand dus niet. Uiteraard kun je jouw uitzendkrachten extra belonen met een 13de maand maar je bent het als ondernemer in flex niet verplicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flexpedia.nl

Heb je als uitzendkracht recht op WW?

Zodra u weet dat uw uitzendbaan niet wordt verlengd, gaat u direct op zoek naar werk. Zolang u geen nieuw werk heeft gevonden, kunt u misschien een WW-uitkering krijgen. Biedt het uitzendbureau u (weer) een tijdelijk contract aan en weigert u dit? Dan krijgt u geen WW-uitkering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Hoeveel betaald een werkgever aan een uitzendbureau?

In de praktijk komt dit neer op een betaling van 2 tot 3 keer het brutoloon van een medewerker. Hoe hoger de uitzendkracht gekwalificeerd is, hoe hoger het uurloon en de bemiddelingskosten. Ieder uitzendbureau hanteert een eigen tarief. Het is dus goed om meerdere offertes op te vragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kvk.nl

Wat is fase 3 uitzendkracht?

In fase 3 ga je een uitzendovereenkomst aan voor bepaalde tijd: dit is een contract met een begin- en einddatum. Deze fase telt 52 kalenderwe- ken. Je kunt in deze periode maximaal vier contracten aangaan voor bepaalde tijd, waarin je recht hebt op loondoorbetaling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nbbu.nl

Wat is de opzegtermijn bij een uitzendbureau?

De wettelijke opzegtermijn bedraagt één maand, dus tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Alleen als het uitzendbureau (tijdelijk) geen loon uitbetaalt aan de uitzendkracht, omdat er geen werk voorhanden is (loonuitsluiting), geldt voor de uitzendkracht geen opzegtermijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op randstad.nl

Hoeveel tijdelijke contracten 2022?

Voor de rechtspositie geldt dat de wettelijke ketenregeling van toepassing is zoals bij de inlener: op dit moment (april 2022) maximaal drie tijdelijke contracten in drie jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op payrollselect.nl

Hoe lang mag je voor een uitzendbureau werken 2021?

Jij krijgt telkens een tijdelijk contract als je aan het werk gaat. Het uitzendbureau mag zelf bepalen hoe lang deze contracten duren. Er zit wel een maximum aan: je mag als uitzendkracht in fase B maximaal zes tijdelijke contracten overeenkomen binnen een periode van vier jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uitzendbureau.nl

Hoeveel is 78 weken?

De uitzendkracht doorloopt fase A in de eerste 78 gewerkte weken dat hij voor een uitzendbureau werkt. Elke (kalender)week waarin hij werkt – of dat nu één uur of veertig uur is – telt mee voor de telling van die 78 weken. Bij een onderbreking van meer dan zes maanden begint de telling opnieuw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op randstad.nl

Wat verandert er voor uitzendkrachten?

Rechten uitzendkrachten

Ook fase B is korter voor uitzendkrachten die starten in 2022: maximaal 3 jaar of 6 contracten. Hierdoor krijgen uitzendkrachten sneller meer rechten. Bijvoorbeeld het recht op een vast contract. Ook krijgen uitzendkrachten vanaf 2022 evenveel loon als de vaste werknemers van het bedrijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Heeft uitzendkracht ook recht op bonus?

Met ingang van maandag 3 januari 2022 hebben uitzendkrachten recht op de eenmalige uitkering die vaste medewerkers krijgen, zoals een uitkering ter compensatie van een verlate loonsverhoging. Het gaat om uitkeringen ongeacht het doel of de reden. Het gaat niet om periodiek repeterende uitkeringen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zipconomy.nl

Wat is een fase B contract?

fase B. Als de uitzendkracht direct na fase A of binnen zes maanden daarna weer uitzendwerk verricht bij hetzelfde uitzendbureau, komt hij in fase B. In fase B wordt gewerkt op basis van een of meer 'gewone' arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd (zonder minimumduur). Fase B duurt maximaal vier jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op randstad.nl

Wie is de werkgever als je werkt voor een uitzendbureau?

Een uitzendkracht is over de periode dat hij werkt, werkzaam op grond van een arbeidsovereenkomst, die de uitzendkracht met het uitzendbureau sluit (art 7:690 BW). Het uitzendbureau is de werkgever, hoewel de uitzendkracht feitelijk werkzaam wordt voor een derde, namelijk de opdrachtgever die de uitzendkracht inleent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arbeidsrechter.nl

Hebben uitzendkrachten dezelfde rechten als vaste medewerkers?

Een uitzendkracht werkt onder dezelfde arbeidsvoorwaarden als vaste medewerkers. Dit brengt voor jou als opdrachtgever/inlener bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Sinds 1 januari 2020 ben je als opdrachtgever verplicht om de arbeidsvoorwaarden van jouw organisatie kenbaar te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op driessen.nl

Wat is fase A zonder uitzendbeding?

Fase A zonder uitzendbeding

Deze periode duurt 52 gewerkte weken, waarin een onbeperkt aantal uitzendovereenkomsten mag worden aangegaan. Een uitzendbeding mag alleen worden opgenomen in deze fase.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op please.nl

Hoe vaak mag je per jaar ziekmelden?

"De meeste organisaties vinden drie keer verzuim per jaar geoorloofd." Als dat hoger is, volgt vaak een gesprek. "Rode draad van het gesprek is niet of het verzuim terecht was of niet, maar of er een reden is voor het verzuim.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Wat is beter met of zonder uitzendbeding?

Uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding

In fase B en C en fase 3 en 4 geldt er nooit een uitzendbeding. Zonder uitzendbeding heb je als uitzendkracht meer rechten. Zo kan het uitzendbureau je niet zomaar ontslaan en krijg je loon bij ziekte en soms ook als er (tijdelijk) geen werk voor je is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uitzendbureau.nl

Hoe vaak ziek zijn is normaal?

Uit landelijke onderzoeken blijkt dat werknemers gemiddeld één keer per jaar ziek zijn. Meestal raad ik werkgevers aan om met elke werknemer in gesprek te gaan die zich drie keer of vaker heeft ziek gemeld binnen een jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op assistverzuim.nl

Populaire vragen