Gebruik waterstofperoxide zolang u klachten heeft, maar niet langer dan 7 dagen achter elkaar. Vaak voorkomende bijwerking: vieze smaak in de
Bij gebruik van bleekmiddelen met meer dan 6 procent waterstofperoxide kan het tandvlees tijdelijk geïrriteerd raken. Ook kunnen de tanden overgevoelig worden voor koud en warm eten en drinken doordat het tandglazuur poreuzer wordt.
Fagron Waterstofperoxide Mondspoeling 3% optimaliseert de mondconditine en ontsmet slijmvliezen van de de mond- en keelholte alsook de tanden en tandvlees. De mondspoeling één op één verdunnen met water. Meng hiervoor 10-15 ml vloeistof met 10-15ml lauw water (gebruik hiervoor de maatdop).
Kortom: Als je kleine hoeveelheden van 3% waterstofperoxide hebt ingenomen, bel dan je huisarts voor hulp. Als je grotere hoeveelheden of hogere concentraties hebt geslikt, vraag dan onmiddellijk spoedeisende medische hulp.
Waterstofperoxide werkt ontsmettend en bruist. Het doodt vele soorten bacteriën die in de mondholte voorkomen en ontstekingen kunnen veroorzaken. Doordat het bruist, raakt ook vuil op moeilijk bereikbare plaatsen los. Bij tandvleesontstekingen en om te voorkomen dat infecties in mond en keel ontstaan.
Gebruik waterstofperoxide zolang u klachten heeft, maar niet langer dan 7 dagen achter elkaar. Vaak voorkomende bijwerking: vieze smaak in de mond. Houdt dit aan? Raadpleeg dan uw tandarts of orthodontist.
U kunt een ontsteking of wond in uw mond spoelen met zout water. Gebruik voor de mondspoeling een zoutoplossing, ofwel een theelepel zeezout, per kopje lauw water. Spoel vervolgens 30 seconden uw mond met het zoute water. Pas wel op voor overmatig of langdurig gebruik van zout water.
Mondspoeling tegen ontstekingen en infecties
Of heb je een ontsteking? Dan kan een mondhygiënist je aanraden je ontstoken tandvlees te spoelen met een mondspoeling met chloorhexidine. Dit mondspoelmiddel is bedoeld als aanvulling op poetsen en het tussen de tanden en kiezen reinigen.
Helpt met zout spoelen tegen tandvleesontsteking? Zout water heeft een reinigende en bacteriedodende werking en kan helpen tegen onder andere ontstoken tandvlees. Toch raden we u aan om te kiezen voor een mondspoeling die rook andere middelen bevat die de ontsteking tegengaan.
Vaak raden leveranciers van mondspoelmiddelen aan om het middel twee keer per dag te gebruiken. Op de verpakking lees je hoe lang je moet spoelen. Vaak wordt aangeraden om ongeveer 30 seconden te spoelen.
Waterstofperoxide werkt ontsmettend. Het doodt vele soorten bacteriën die in de mondholte voorkomen en ontstekingen kunnen veroorzaken. Het wordt gebruikt ter voorkoming van infecties in mond of keel, of ter bestrijding van tandvleesontsteking.
Tandvleesontsteking ontstaat meestal door een slechte mondhygiëne of etensresten die onder je tandvlees blijven haken. Pijnlijk tandvlees wordt meestal veroorzaakt door een slechte mondhygiëne. Etensresten, bacteriën en speeksel vormen tandplak en tandsteen die je tandvlees flink kunnen gaan irriteren.
Volwassenen en kinderen > 6 jaar: 4×/dag mond spoelen of keel gorgelen met 10–15 ml van de 1:1 verdunde oplossing; na de maaltijden en voor het slapen gaan. Spoelen of gorgelen gedurende 1–2 minuten, daarna uitspugen en niet doorslikken.
Thuis vult u het bleekbitje met de gel en plaatst u het bitje in uw mond. U dient de bleeklepels in ieder geval 2 uur in uw mond te houden en u kunt ze ook tijdens het slapen dragen.
Vrijgevestigde mondhygiënisten en schoonheidsspecialisten mogen geen producten gebruiken met een waterstofperoxidegehalte hoger dan 0,1%. Alleen tandartsen en mondhygiënisten binnen een tandartspraktijk mogen producten gebruiken met een waterstofperoxidegehalte hoger dan 0,1%.
Het bleken van tanden wordt gebonden aan strengere regels. Vanaf 1 november mag alleen nog in tandartspraktijken worden gebleekt. De bleekmiddelen mogen maximaal 6 procent waterstofperoxide bevatten.
Zoals al eerder genoemd kan parodontitis door de combinatie van een goede mondhygiëne en gebitsreiniging genezen. Toch kan de mondhygiënist of tandarts nog plaatsen met ontstoken pockets vinden, doordat er plak en tandsteen boven en/of onder het tandvlees zit.
Hoe gingivitis (ontstoken tandvlees) te genezen? Gelukkig kunt u, als u uw tandvlees snel en effectief behandelt, gingivitis omkeren en parodontitis binnen ongeveer twee weken voorkomen. Parodontitis is een ernstige vorm van tandvleesontsteking die dure tandheelkundige zorg vereist en kan leiden tot tandverlies.
Parodontitis gaat niet vanzelf over. Om dit te genezen zal er een paro-protocol moeten worden opgestart.
Ibuprofen, naproxen of diclofenac werken ontstekingsremmend. Deze pijnstillers zijn daarom het best te gebruiken wanneer de tand- of kiespijn veroorzaakt wordt door een ontsteking.
Als de tandvleesrand en/of het tandvlees zelf zeer aangedaan zijn (door ontstekingen), dan kun je de tandarts ook vragen om een chloorhexidine mondspoeling. Chloorhexidine is zoals bekend zeer bacteriedodend en kan helpen snel een ontsteking de kop in te drukken.
Bij tandvleesontsteking verwijdert je tandarts alle tandplak en tandsteen (verharde tandplak) van je gebit om de ontsteking te verhelpen. Eventueel moet je daarna een mondspoeling op basis van chloorhexidine gebruiken. Hierdoor wordt je mond grondig ontsmet. Dit helpt de ontsteking te genezen.
Hoewel mondwater veel bacteriën in uw mond doodt, raden de tandartsen van Tandzorg Op Maat overmatig gebruik van mondwater af. Houd het bij één keer spoelen per dag om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen. Kies daarnaast voor het juiste mondwater en gebruik het mondwater maximaal twee weken achter elkaar.