Met deze sneldrogende beton zet u uw schuttingpalen of betonpoeren extra stevig in de grond. Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen. U hoeft bij ons snelcement bovendien niet te mixen, wel zo handig.
13 liter betonspecie op. Voor schuttingen bevelen we 1 à 2 zakken per schuttingpaal aan.
Een schutting paal moet diep genoeg in de grond worden gegraven wil de schutting niet omwaaien en dus niet stabiel staan. De vuistregel voor de lengte van de paal is dat deze ongeveer 1/3 van haar lengte in de grond moet staan voor een stabiel eindresultaat.
Snelcement. Cement is bij het plaatsen van schuttingen of veranda's nodig om de fundering stevig vast te zetten. Zo wordt snelcement, ook wel speedmix of snelbeton genoemd, gebruikt om schuttingpalen stevig in de grond te plaatsen. Maar ook voor het vastzetten van betonpoeren voor houtconstructies of instortankers.
25 kg droge mortel geeft ca. 13 liter natte specie.
Per gestorte kuub (1x1x1 meter=1m³) heb je ongeveer 84 zakken betonmortel nodig. Aan de hand van een voorbeeld leggen wij uit hoeveel zakken betonmortel jij voor je project nodig hebt. Een vloer van 3 x 2 meter en 5 cm dik, dan is de rekensom 3x2x0,05= 0,3m³. Voor jouw project heb je dus 0,3m³ betonmortel nodig.
Giet het gat voor de helft vol met schoon leidingwater. Hoeveelheid aanmaakwater ca. 2,9 liter per zak van 25 kg. Let op: teveel water geeft ontmenging en vertraagd de uitharding.
Graaf een gat op de juiste plaats in de gewenste afmetingen. Giet het gat voor de helft vol met schoon leidingwater. Zet de paal in het midden van het gat en vul het gat gelijkmatig met snelbeton zonder te mengen. Til de paal direct na het vullen even iets op zodat de specie ook onder de paal komt.
Door gebruik te maken van snelbeton kunt u er op rekenen dat het object van uw keuze reeds binnen 15 minuten kan worden verankerd. Kenmerkend voor snelbeton is dat het beton zeer snel hard wordt en bovendien ook niet moet worden gemengd. In een beperkte tijdsduur van amper 2 minuten kunt u de paal reeds loslaten.
Het voordeel van snelbeton ten opzichte van betonmortel is de droogtijd. Snelbeton is namelijk al na ca. 15 minuten uitgehard, waardoor je snel verder kunt met het plaatsen.
Stap 1: Maak met een grondboor de gaten voor de betonnen palen en tussen de gaten een sleuf voor de betonband. Stap 2: Plaats de palen in de gaten plaatsen met daartussen de betonbanden of onderplaten met rotsmotief. Stap 3: Stort snelbeton bij de palen in het gat, zodat deze stevig blijven staan.
Met Weber snelbeton zonder mengen 20kg zorgt u ervoor dat palen stevig kunnen worden vastgezet. Het beton hoeft niet gemengd te worden en is bovendien snel hard. Het beton wordt dan ook niet voor niks ook wel NoMix beton genoemd. Binnen 2 minuten kunt u de paal al loslaten.
Met deze sneldrogende beton zet u uw schuttingpalen of betonpoeren extra stevig in de grond. Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen.
Om te berekenen hoeveel beton u nodig heeft is er een simpele formule: Lengte x Breedte x Hoogte (dikte) in meters = het aantal kuub beton dat u nodig heeft. Maar met inklinking en meetcorrectie in het achterhoofd is het wel verstandig om 10% meer bestellen.
Hoe diep moet de paal de grond in? Een paal moet (als het kan) voor een derde deel de grond in om stevig te staan. Voor een schutting van 180 cm hoog is dus een paal nodig van zo'n 270 cm.
Nee, snelbeton is normaal gesproken waterdicht, dus als je het goed diep rondom de invoeren stort dan is het dicht.
A: snelbeton: Hetzelfde als betonmortel (c), maar snelbeton is veel sneller hard. Dit gebruik je als iets snel moet uitharden, bijvoorbeeld om een schuttingpaal in de tuin vast te zetten (en je hem niet te lang vas wilt houden.
In nauwe samenwerking met de onderzoekslaboratoria van cementproducent ENCI en betonmortelfabrikant Mebin hebben Nederlandse ingenieurs hebben het sterkste beton ter wereld ontwikkeld. Dit ultrahogesterktebeton (UHSB) is zo dun en kan zo'n hoge druk aan dat het vergelijkbaar is met staal.
Paalhouders met een pin moet je altijd in de grond betonneren. De pin zelf moet volledig in de grond zitten, wat ongeveer zo'n 70 centimeter is.
De meest toegepaste methode is rondom de schuttingpalen de grond af te graven en rondom snelcement te storten. Dit zorgt ervoor dat de palen weer stevig in de grond staan. Lukt dit, om wat voor reden dan ook, niet? Dan kan je ook straattegels gebruiken als versteviging.
Sla met een houthamer de paal de laatste 10 tot 15 centimeter in de grond. Probeer de paal goed in het midden te raken, dan beschadigt u de paal het minst. Als u wilt, kunt u ter bescherming een leeg conservenblik over de paal plaatsen en daarop slaan. Heeft de paal de gewenste diepte, vul dat het gat rond de paal.
Het belangrijkste is daarom: het voorkomen van het verdampen van water. Er zijn verschillende manieren om het beton voldoende vochtig te houden: Afdekken van het betonoppervlak met plastic folie. Vrijkomend water uit het beton kan daardoor niet verdampen.
Verwerken: Voeg 2 to 3 liter schoon leidingwater toe aan 25kg Betonmortel, afhankelijk van de gewenste consistentie. Voeg deze niet meteen in zijn geheel toe maar meng 75% van het water met de betonmortel in een schone kuip.