Nee, gedurende 6 weken voor en na een laserbehandeling is het verstandig om de zon zo veel als mogelijk te vermijden. Het gebruik van de zonnebank is ook niet toegestaan.
Laserontharing kan je huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen en het moeilijker kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om tijdens de laserontharingsbehandelingen directe blootstelling aan de zon (of zonnebanken) te vermijden.
Na een laserbehandeling is de huid tijdelijk gevoeliger voor UV-straling. Wanneer je in de weken na de behandeling te veel zon meepakt zonder je te beschermen met minimaal factor 30 bestaat er een kans op pigmentverschuiving. En dat willen we natuurlijk allemaal liever voorkomen dan genezen!
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Hoe lang na de behandeling mag ik zonnen en waarom moet ik wachten? Na circa 1 week mogen de behandelde oppervlakken weer blootgesteld worden aan de zon of zonnebank. Omdat uw huid zich anders gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken, maar dan vlekkerig (hyperpigmentatie).
Na de behandeling minimaal 48 uur niet sporten, zwemmen, douchen of naar de sauna. De huid moet eerst tot rust komen. Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen.
Uw ontharingskliniek zal u van te voren aangeven wanneer u zich voor de behandeling moet scheren, maar de meeste klinieken raden u een tot twee dagen voor de behandeling te scheren. De reden dat u zich moet scheren is dat het de haargroei activeert waardoor de laser beter zijn werk kan doen.
Nee, gedurende 6 weken voor en na een laserbehandeling is het verstandig om de zon zo veel als mogelijk te vermijden. Het gebruik van de zonnebank is ook niet toegestaan.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Is laserontharing definitief? Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug.
Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere laserbehandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied weg te laseren en te vernietigen. Reken in ieder geval op 3 tot 5 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een pauze van 5 tot 6 weken plaatsvinden.
De laser kan ongewenste haren effectief en veilig verwijderen, mits deze donker en dik genoeg zijn. Na iedere behandeling zullen de haren minder en dunner worden. Afhankelijk van de haren en de huid zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandeling zit 6 tot 8 weken.
Mag je een laserbehandeling doen tijdens zwangerschap, menstruatie? Tijdens zwangerschap wordt laseren afgeraden omdat er niet bekend is of er schade kan worden toegebracht. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger voor pigmentverschuivingen. Tijdens de menstruatie kan er gewoon behandeld worden.
Gemiddeld heb je acht tot tien behandelingen nodig als je jouw oksels laat laseren. De ongewenste haargroei zal zorgvuldig en zonder enige pijn permanent verdwijnen na afloop van de serie behandelingen. Maak direct een afspraak voor jouw laserbehandeling op je oksels.
' Dat wil zeggen dat je voor langere tijd van je haar af bent. Er zijn cliënten die 5 jaar niet hoeven te scheren na een kuur van laserontharing. Gemiddeld kan er 70% tot 90% haar verwijderd worden. Echter om het resultaat bij te houden komen de meeste cliënten 1x per jaar minimaal een of drie behandelingen herhalen.
Voor de behandeling:
Dient u het te behandelen gebied 24 uur van tevoren te scheren. Dient u minimaal 6 weken voorafgaand de behandeling niet te epileren, waxen of gebruik te maken van de Epilady of ontharingscreme. De haarzakjes kunnen hierdoor beschadigen waardoor de behandeling niet effectief uitgevoerd kan worden.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Kunnen er weer haren terugkomen? Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
Draag bij zonnig weer altijd een zonnebril gedurende de eerste zes maanden na de behandeling. Dit om de werking van uv-straling tegen te gaan. Sterke uv-straling kan het effect van de laserbehandeling verminderen.
De behandelde huid is gevoelig voor de zon en voor warmte. Direct na de behandeling is het verstandig om niet te heet te douchen/baden, geen sauna bezoek. Gedurende 4 weken na de behandeling is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de zon, en een zonbescherming met SPF50 te gebruiken.
Hoe vaak moet ik laten laser ontharen voor permanent resultaat? In totaal heeft men gemiddeld genomen 8 behandelingen nodig voor een permanent resultaat.
Het aantal behandelingen hangt af van verschillende factoren. Voor optimaal resultaat heb je gemiddeld rond de 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit vaak een interval van 4 tot 8 weken. Laser behandeling op een donkere huid duurt vaak wat langer.
Omwille van hygiënische redenen behandelen we niet tijdens de menstruatie, ook omdat alles dan iets gevoeliger is. Belangrijk na het laseren van de bikinilijn en schaamstreek: de huid tot 72 uur niet blootstellen aan warmtebronnen (hete douche of sauna's e.d.) niet in de zon gaan liggen met de behandelde zone.
Wat houdt het definitief ontharen van de bikinilijn in? Bikinilijn klein is alleen zijkant van de onderbroek. Bikinilijn medium is zijkant en voorkant. Bikinilijn groot is alle haartjes weg, zijkant, voorkant en schaamlippen.