De Doomoo Seat is een zitzak voor kinderen. Je kunt hem gebruiken vanaf de geboorte totdat ze een jaar of 6 zijn (of ongeveer 30 kg). De zitzak zit vol met microkorreltjes, waardoor de zitzak zich vormt naar het lichaam van je kindje. Je kindje kan er heerlijk in liggen of een beetje rechterop zitten.
Veiligheid staat op nummer één bij het Doomoo babynestje, wat hem duidelijk anders maakt dan overige nestjes uit dit overzicht. Zo kan je een baby veilig in dit babynestje laten slapen. Er zit namelijk een (afneembare) gordel op de Cocoon. Deze kun je om het kindje doen om hem veilig op zijn rug te laten liggen.
Laat de hoes drogen aan de lucht, niet in de droger. Ook het voedingskussen zelf kan je wassen in de wasmachine op 30 graden. Gebruik hiervoor een waszak. Laat het voedingskussen drogen aan de lucht.
Nieuw: doomoo sleepy
Het kussen is ontwikkeld met zwangerschapsexperts en kan op 2 manieren gebruikt worden: tussen de knieën en enkels voor een ontspannen bekken of hoger tussen de knieën voor ontspanning van buik, bekken en arm. Het kussen is gevuld met vezels en hoeft niet opgeschud te worden.
De voordelen en nadelen
EPS microparels zijn hele fijne balletjes gevuld met lucht. Deze vulling maakt van jouw kussen een lichtgewicht must-have die je makkelijk met je meedraagt! De fijne structuur van de bolletjes maakt de vulling voor je borstvoedingskussen bovendien heerlijk zacht en geruisloos.
Doomoo Buddy
Dit Buddy kussen is het grotere broertje van de Softy. Met 180 centimeter is hij lekker lang, en daardoor ook heel geschikt als zwangerschapskussen, bijvoorbeeld tijdens het slapen of het relaxen. Het fijne aan de Doomoo voedingskussens vinden wij toch wel de elastische kussenhoezen.
Een C-vormig kussen is zeer geschikt om na je zwangerschap te gebruiken als voedingskussen. Een C-vormig zwangerschapskussen is dus ideaal wanneer je tijdens je zwangerschap comfortabeler te slapen en na je zwangerschap comfort wil ondervinden bij het voeden van je baby.
Je gebruikt het om te…voeden! Het kussen dient als ondersteuning. Het ondersteunt je arm of baby waardoor het een stuk comfortabeler wordt om je baby borst- of flesvoeding te geven. Zeker in de eerste maanden krijgt je baby veel voeding en dan is zo'n handig hulpmiddel magisch!
Is een voedingskussen nodig en handig? Daar kunnen we kort over zijn: ja! Dankzij de vorm, buigzaamheid en soepelheid kun je een voedingskussen prima gebruiken in de zwangerschapsperiode om het lichaam tot rust te laten komen.
Vezelbolletjes ook wel comforel bolletjes genoemd is een zachte watachtige vulling, deze vulling gebruiken wij in onze binnenkussens. De vulling heeft veel veerkracht en geeft ook als de kussens gevuld een glade uitstraling aan de kussens. Ze zijn daardoor zeer geschikt voor kussens met een dunne hoes of sierkussens.
Een positioneringskussen biedt extra ondersteuning bij het zitten of liggen. Ook voorkomt dit kussen uit bed vallen. Vaak hebben ze een drukverlagende eigenschap en hierdoor een gunstig effect op doorliggen (antidecubitus).
Als je op je rechterzij slaapt, zet je druk op je lever en verhinder je zo een optimale werking van het orgaan. Zeker als je buik dikker wordt. Ben je een rugslaper? Dan duwt de baby tegen je aorta, vena cava en belangrijke organen.
Onthoud: tijdens de gehele zwangerschap zijn alle houdingen prima! Buik slapen bijvoorbeeld zal je vanzelf niet meer doen wanneer jouw buik in de weg gaat zitten. Je kan dus veilig op jouw rug liggen of slapen. In het derde trimester groeit jouw baby flink in gewicht.
Een kussen onder de benen kan ischias verlichten (pijn in de rug, heupen en buitenbenen). Als zijslaper zorgen knikkende knieën ervoor dat je heupen niet in de juiste stand staan. Als je als rugslaper met een kussen onder je knieën slaapt, zorg je voor een goede slaaphouding en kun je rugpijn en ochtendpijn verlichten.
Tot je kindje echt een duidelijk dag en nachtritme heeft ontwikkeld maakt het niet zoveel uit waar je kindje slaapt overdag. Volg hier vooral je eigen gevoel in. Slaapt je kindje fijn bij jou in de draagzak of doek, bovenop jou in jouw armen, of juist in zijn eigen bedje. Het is allemaal goed.
Laat je baby in eigen bedje slapen:
Vooral overdag hebben ouders dan de neiging maar wat toegeeflijk te zijn en het kindje in de box of op schoot te laten slapen. Het gevaar daarvan is dat de baby helemaal niet meer in zijn eigen bedje wil slapen en bovendien ook overprikkeld raakt.
Je kan een babynestje gebruiken vanaf het moment dat je baby geboren is tot hij ongeveer 6 maanden oud is. Zodra je kleine zichzelf kan omrollen, kan je beter stoppen met het gebruik van het mandje. Het is dan niet meer veilig voor je kindje om erin te liggen.
Op je zij slapen is veruit de beste slaappositie als je zwanger bent. Op je zij slapen zorgt er namelijk voor dat de bloedtoevoer naar de placenta toeneemt zodat meer voedingsstoffen en zuurstof je baby kunnen bereiken. De beste kant is je linkerzij, maar ook op je rechterzij zit je helemaal op safe.
Wat is een goed zijslaapkussen? Het beste zijslaapkussen is van Litollo. Het kussen is 132cm lang biedt goede verlichting van pijn en druk. De vulling is gemaakt van dons en daardoor past dit zijslaapkussen zich goed aan je lichaam en helpt jouw wervelkolom goed uit te lijnen.
Optimaal gebruik voedingskussen
Leg één arm van het kussen achter de rug van de moeder. Vouw het kussen om haar zij aan de kant waar de baby gaat drinken. De andere arm van het kussen komt zo voor de buik van de moeder te liggen. De baby kan comfortabel op deze arm van het kussen liggen.
Om de Buddy na te vullen hoef je enkel de rits van de binnenste hoes open te maken (video). Van zodra de doomoo Buddy is afgewerkt, wordt hij meteen in een plastic zak verpakt. Wanneer je de verpakking opent, is het mogelijk dat je een geur merkt die van de verschillende materialen afkomstig is.