Hoe lang mag u in Australië blijven? Het eVisitor 651-visum is 12 maanden geldig. Met dit visum kunt u maximaal drie maanden aaneengesloten in Australië blijven. Binnen de geldigheidsduur van 12 maanden mag u weer terugkeren naar Australië en er opnieuw drie maanden blijven.
Elk verblijf in Australië mag maximaal drie maanden duren. Ook als u op de laatste dag arriveert waarop uw visum geldig is, mag u drie maanden in Australië blijven. Houd ook rekening met de geldigheidstermijn van uw paspoort. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf de datum dat u aankomt in Australië.
Als je naar Australië wilt emigreren, heb je een visum nodig. Er zijn verschillende visa beschikbaar, afhankelijk van je situatie. Zo zijn er bijvoorbeeld tijdelijke visa voor studenten, toeristen en werkenden, en permanente visa voor mensen die zich definitief willen vestigen in Australië.
Skilled Migrant – Emigreren naar Australië
Dit visum is geschikt voor mensen in loondienst, maar ook voor zelfstandig ondernemers wanneer de omzet lager is dan AUD 500,000.-, en het eigen vermogen minder dan AUD 800,000.
Naar schatting zijn de maandelijkse levenskosten van één persoon in Australië € 850,84 (1.329,44 A$) zonder huur. Het leven in Australië is gemiddeld 4,05% duurder dan in Nederland. En de huur in Australië is gemiddeld 2,38% hoger dan in Nederland.
In 2001 woonden er 83.250 mensen van Nederlandse afkomst in Australië; bijna een kwart van hen woont in de staat New South Wales. Hun geschiedenis is onlangs belicht in een rapport uitgebracht door de Charles Sturt University in Australië.
Kraanwater in Australië
Over het algemeen is het in heel Australië veilig om kraanwater te drinken. We raden u aan om een herbruikbare waterfles mee te nemen, die u steeds kunt bijvullen. Zo zorgt u ervoor dat u altijd voldoende vocht binnen krijgt.
De kosten van het leven in Australië zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Verse groenten en fruit zijn prijzig, omdat die naar Australië geïmporteerd moeten worden. Het eten in restaurants en cafés is daarentegen weer goedkoper dan in Nederland.
Australië is een land van regels. Zo easy-going als de bewoners zijn, zo lastig is het om te verhuizen naar Australië. Al bij de aanvraag van je visum in Nederland krijg je hiermee te maken, omdat er een heel proces aan voorafgaat. In het land zelf hanteren ze ook veel regels.
Automonteurs zijn over heel Australië enorm gewild. Dit gaat vooral om autotechnici die op zowel mechanisch als elektrisch gebied bekwaam zijn, maar evengoed andere professionals zoals metaalbewerkers, lassers en bewerkers van de carrosserie.
Als je gaat werken in Australië heb je een visum nodig. Er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van jouw omstandigheden. Hierbij moet jij je ook bewust zijn van je rechten, verantwoordelijkheden en mogelijkheden als werknemer in Australië.
Evenals de Nederlanders die naar het Verenigd Koninkrijk emigreren (2624 mensen), is definitief verhuizen naar Australië (1482 mensen) in trek bij twintigers.
Om als toerist naar Australië te kunnen reizen, ben je verplicht een e-visum aan te vragen. Het is belangrijk dat je dit ruim voor vertrek regelt, want je wilt natuurlijk niet bij de douane geweigerd worden. Als Nederlandse paspoorthouder heb je de mogelijkheid een Electronic Travel Authority (ETA) visum aan te vragen.
Ons budget voor Australië
Zelf probeerden we voor 2.000,- AUD per maand te reizen, in de realiteit kwam dit meestal uit rond 2.500,- AUD voor twee personen. Dit waren voor ons alle kosten, dus inclusief onderhoud aan de auto, uiteten en drinken, telefoonkosten, openbaar vervoer in de steden, kleding etc.
Je kunt een toeristenvisum voor een verblijf van maximaal 3 maanden via internet aanvragen via de eVisitor pagina op de Immigration Australia site. Dit visum is gratis. Het is ook mogelijk om een toeristenvisum voor 6 of 12 maanden aan te vragen (niet gratis).
Uw visum voor Australië aanvragen
De aanvraagprocedure van het eVisitor visum Australië is erg eenvoudig. Met het online aanvraagformulier kunt u een visum Australië aanvragen voor uzelf, voor een ander, of voor meerdere personen tegelijk. De kosten van het visum Australië bedragen € 24,95 per persoon.
De slechte economische vooruitzichten in Nederland vormen voor veel inwoners een belangrijk motief om te emigreren. Velen kiezen voor Australië omdat daar een grote behoefte aan arbeidskrachten is.
Australië is een veilige reisbestemming, maar net zoals in veel andere landen komt ook in Australië criminaliteit voor. Het gaat vooral om lichte criminaliteit zoals diefstal en zakkenrollen. Houd met name rekening met zakkenrollers in grote steden en op drukke openbare plekken.
Nee, Australië is geen budgetbestemming. Het prijsniveau ligt ongeveer gelijk aan dat van Nederland, maar vooral activiteiten en vliegtickets naar Australië kunnen erg duur zijn. Uitstapjes en activiteiten in Australië zijn vaak duur, maar over het algemeen zeker de moeite waard!
Afhankelijk van de boerderij en ervaring kun je tussen de $22,- AUD en $32,- AUD per uur verdienen. In de meeste gevallen is je accommodatie ook inbegrepen. Ontdek het echte leven als boer(in) en leer meer over de typische Aussie cultuur en omgeving.
De almaar stijgende prijzen hebben te maken met de lage rente en de belastingvoordelen voor mensen die een huis als investering kopen. Zo'n 20 procent van de Australiërs bezit vastgoed als investering. Tegelijk komen er niet genoeg nieuwe huizen op de markt. Met als gevolg dat er te weinig huizen zijn voor starters.
Betaalmiddelen: In Australië worden creditcards (Visa / Mastercard) over het algemeen goed geaccepteerd. U kunt met uw gewone pinpas gewoon geld pinnen, mits uw pas is voorzien van het rood-blauwe maestro/cirrus logo. Tevens dient de pas actief te zijn voor gebruik buiten Europa.
Don't drink and drive
De minimumleeftijd voor het kopen en consumeren van alcohol is zowel in Australië als in Nieuw-Zeeland 18 jaar. Tijdens het rijden is een maximaal alcoholgehalte toegestaan van 0,5 promille.