Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.
Wil je toch je highlights geregeld bij laten werken, zorg dan dat jij of je kapper alleen de uitgroei bijwerkt. Over het algemeen moet je je haar om de 6-8 weken bijwerken namelijk.
Gebruik de eerste 24-48 uur na het blonderen geen shampoo.
Probeer zo lang mogelijk te wachten met het wassen met shampoo. Je kunt je haar wel uitspoelen en behandelen met conditioner. Let op: direct na het blonderen zwellen de haarschubben op en worden ze erg fragiel.
Frequentie bijwerken highlights
Je haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Dit betekent dat je highlights ook uitgroeien. Wij raden het aan om de highlights om de paar maanden (8-10 weken) bij te werken. Bij veel grijze haren bij de aanzet kan je het beste elke vier weken naar de kapper gaan.
Als je geen toner wilt gebruiken, spuit dan een gekleurde droogshampoo over je haar om de tint te egaliseren. Bij highlights die bij je haarkleur te licht afsteken en koperkleurig zijn, werkt het goed om je haar met een verhelderende shampoo of afwasmiddel te wassen en zo de koperachtige kleur te doven.
Om te zorgen dat je de strepen minder ziet, helpt het om tussen de highlights ook lowlights aan te (laten) brengen. Ligt de tint van de highlights dicht bij je natuurlijke haarkleur, dan kan een verfspoeling in de kleur van je haar al voldoende zijn om de uitgroei bijna onopgemerkt te laten terugkomen.
Ga niet te vaak zwemmen
Chloor is helemaal niet goed voor het haar en zeker niet voor gekleurd haar. Het zorgt er soms zelfs voor dat je lokken een groene ondertoon krijgen en dat wil je natuurlijk niet hebben. Een oplossing is om minder vaak te gaan zwemmen.
Je denkt misschien dat haar verven op nat haar niet goed werkt omdat het minder goed absorbeert, maar niets is minder waar. Maar je moet niet per definitief je haarkleuring altijd op nat haar aanbrengen. Het hangt echt van het soort kleurformule af.
Gebruik de producten uit een lijn die speciaal op geblondeerd of blond haar gericht is. Een zilvershampoo neutraliseert met zijn blauwe/paarse pigmenten de gele gloed in je blonde haar. Kijk ook naar de ingrediënten van je producten. Voor geblondeerd haar is het beter om sulfaten en alcohol te vermijden.
Toners zijn bedoeld om je haar zo te kleuren dat hij net dat speciale karakter heeft. Als je haar net is gekleurd kan het er wat hard uit zien of het heeft nog dat licht gele bloedje van het oplichten. Vaak zie je na het zetten van highlights, babylights of een balayage dat de lijnen nog wat scherp zijn.
Door geel geworden haar te wassen met de paarsblauwe Zilver Care shampoo van Andrélon haal je zo de gele gloed eruit en hou je een asblonde kleur over. Voor een goed effect is het belangrijk dat je de shampoo zo'n 2-5 minuten in je haar laat zitten, dan kan het goed z'n werk doen.
Vervagen highlights vanzelf? Na het donkerder verven van je haar kan de kleur na een tijdje vervagen. Bij highlights ligt dat anders. In dat geval wordt je haar gebleekt via een chemisch proces waarbij de kleurpigmenten uit het haar verwijderd worden.
Om antwoord te geven op de vraag of het beter is om highlights in te zetten met kleur, is het antwoord nee. Met een gewone kleuring kunnen we wel lowlights zetten, maar geen highlights. Kleur op kleur kleurt niet lichter. Alleen met blondeer kun je het haar lichter krijgen.
Highlights zijn eigenlijk gewoon verfstreepjes in je haar. Deze streepjes zijn lichter dan je eigen haarkleur. Juist door een paar tintjes lichter te gebruiken dan je eigen coupe, zorgen ze voor een fris sunkissed effect. De algemene regel is dat je twee of drie tinten lichter dan je eigen haarkleur gebruikt.
Was je haar een aantal keren met een diepreinigende (basische) shampoo. Dit is een shampoo met een lage pH-waarde, die de haarschubben openzet en er uiteindelijk voor zorgt dat je te donkere kleur een paar tinten lichter oogt. Een goed voorbeeld van een basische shampoo is Head & Shoulders.
Het enige dat je nu nog nodig hebt, is een toner. Deze behandeling kun je bij een professionele salon laten uitvoeren. Met een spoeling maak je het haar niet donkerder of lichter, maar je voegt wel pigment toe aan het haar. Zo kun je kiezen voor allerlei kleurnuances, waaronder dus asblond.
Uiteraard wordt gewoon de gehele pluk gekleurd en niet alleen de helft daarvan. Half head highlight bestaat uit ongeveer 30 tot 35 folies en wordt meestal ingezet over de gehele midden scheiding. Ook worden er een aantal folies rond de contouren van je gezicht geplaatst en in de nek.
Wat doet een toner? Toners zijn geen permanente kleuringen en zullen dan ook na meerdere wasbeurten uit het haar verdwijnen. In toners zitten wel kleurpigmenten. Die kleurpigmenten leggen een laag om het haar en frissen de haarkleur op.
Bij Full Head Highlights worden er 70+ folies gezet over het gehele haar inclusief rondom het gezicht en in de nek. Dit is geschikt voor echte blondines die zo op een natuurlijke manier een hele lichte kleur kunnen krijgen.
Men gaat uit van een vast aantal klanten per dag en de daarbij horende belastingen. Vrouwenkapsels worden veel duurder aangerekend, en dat komt door hetzelfde klassieke idee dat die kapsels veel tijd vergen. Als kappers meer belastingen moeten betalen, is het ook logisch dat ze een hogere prijs zullen aanrekenen”.
Het verschil tussen highlights en balayage is de de manier van aanbrengen (met en zonder folies), de sterkte van het ontkleuren (highlights kunnen lichter door de folies) én highlights worden vanaf de hoofdhuid gezet, terwijl balayage begint vanaf 5cm of verder vanaf de aanzet.